Κουραστήκαμε...

Είμαι σίγουρος πως τα 2 θέματα που θα αναφέρω παρακάτω δεν κερδίζουν και Όσκαρ πρωτοτυπίας ! Όλοι μας τα γνωρίζουμε, όλοι μας αγανακτούμε κλπ κλπ!
Αναγνώστες
Κουραστήκαμε...

Απλά είχα στο μυαλό μου να γράψω για αυτά τα θέματα αρκετές εβδομάδες πριν αλλά είπα δεν βαριέσαι, θα με πουν μίρλα και ότι ενώ η ομάδα κερδίζει και εγώ επικεντρώνω στο κακό ποδόσφαιρο που παρουσιάζει ! Αλλά δεν άντεξα ! Δεν καταστροφολογώ δεν πανικοβάλλομαι, θέτω προς συζήτηση κάποιες απόψεις! Το λέω γιατί πολλοί μπορεί να πουν, μετά την ήττα αρχίσανε κατευθείαν τα κρα-κρα! Όχι !

1ον) Το θέμα ανατροπές!

Δεν θέλω να αναφέρω καν τις ανατροπές στην Ευρώπη με Χάιφα και Καραγκαντί! Λες Ευρώπη είναι πάει στα κομμάτια τουλάχιστον είχαμε τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσουμε ματς (ειδικά με Χάιφα στην Τούμπα) και μπράβο μας! Στα παρακάτω μάτς βρεθήκαμε πίσω στο σκορ:

06/10/13 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-1
02/11/13 ΠΑΟΚ - Εργοτέλης 2-1
24/11/13 ΠΑΟΚ - Αρης 3-1
15/12/13 Καλλονή - ΠΑΟΚ 2-5
05/01/14 Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-2

Με εξαίρεση τον Παναθηναικό ο οποίος θεωρώ πως είναι η έκπληξη της χρονιάς διότι κάνει αρκετά καλύτερη πορεία απ' ότι μπορεί να περιμέναμε, δείτε ποιες ομάδες καταφέρναν να ανοίξουν το σκορ απέναντι μας, στον ΠΑΟΚ που μέχρι πριν κάποιες ώρες ήθελε πρωτάθλημα!

Τον Στέφενς μπορώ να πω ότι και τον σέβομαι και τον εκτιμώ σαν προπονητή και την πορεία του! Καταρχήν και για το team του και την προπόνηση που κάνει στους παίκτες νομίζω πως είναι μεγάλη η διαφορά των περσινών και προπέρσινων θλάσεων σε σχέση με φέτος! Είμαι υπέρμαχος του "δώσε πάνω από μία σεζόν σε έναν προπονητή ώστε να δεις τις πραγματικές του δυνατότητες" και συνεχίζω να το πιστεύω! Δεν φέρνω τον κατακλυσμό! 'Όμως με προβληματίζει που ένας προπονητής αυτού του βεληνεκούς, με όποια όπλα έχει στην φαρέτρα, δεν μπορεί να διορθώσει αυτό που απο την αρχή της σεζόν μας τυρρανάει! Το νωθρό, μαλθακό και άψυχο ξεκίνημα με εξαίρεση 1-2 ματς! Ναι ο Τζαβέλλας δεν είναι Center Back! Να ο Σπυρόπουλος δεν κάνει για ομάδα πρωταθλητισμού! Ναi ο Κατσουρ έχει υποπέσει σε αρκετά και παιδαριώδη λάθη αναλoγιζόμενοι την εμπειρία του!

Αλλά δεν έχουμε τόσο κακή άμυνα όσο δείχνει αυτό το στατιστικό! Αποτελείται απο πάικτες που μπορούν να ΜΗΝ τρώνε γκολ τόσο εύκολα! Και φυσικά δεν φταίει μόνο η άμυνα για τα γκολ ! Δυσκολέυομαι να καταλάβω για ποιο λόγο σε κάθε συνέντευξη τύπου πρέπει να λέει ο προπονητής ότι θα το διορθώσουμε και τελικά στα ίδια μένουμε! Να τονίσω πως μην περιμένετε ποτέ ο Στέφενς σε συνέντευξη τύπου να πάρει την ευθύνη πάνω του!

Δεν είναι στην νοοτροπία του! Δεν θα το κάνει! Καλώς ή κακώς (κακώς για μένα)! Προβληματίζομαι (και όχι μόνο εγώ) έντονα !

2ον) Το θέμα ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ

Και ερχόμαστε στο ίσως (κατα κοινή ομολογία) πιο φλέγον ζήτημα για την λειτουργία της ομάδας! Θα τα πω εν συντομία γιατί μπορώ να μιλάω ώρες για το συγκεκριμένο θέμα! Πήραμε Μαντούρο πήραμε Μάρτενς! Σοβαρές και σημαντικές προσθήκες! Δεν αντιλέγω! Χρειαζόμασταν παίκτες στο κέντρο. ο Λάζαρ και ο Τζιόλης πέταξαν τη γλώσσα έξω! ΑΛΛΑ! ΑΛΛΑ .... ! Είμαι ο μόνος ο οποίος βλέπει οτι η 11άδα φωνάζει ΘΕΛΩ ΓΚΟΛΤΖΗ; Δεν είμαι μηδενιστής, δεν θα πω τον Κλάους παλτό! Όλο το κράξιμο τον επηρέασε! Κάποιοι παίκτες είναι πιο ευάλωτοι στο κράξιμο απο κάποιους άλλους! Ακριβώς έτσι είναι και ο Σάλπι ! Ούτε είμαι αντι-ΠΑΕδικός! Άσχετα αν μου γυρνούσαν τα μυαλά με προσθήκες τύπου Vivian, Oliseh, Inigo Lopez ! Αλλά σκ@τά έχουν στα μάτια τους και μαρμελάδα στ'αυτιά τους; Δεν βλέπουν; Δεν ακούν τις αντιδράσεις και τις αποδοκιμασίες; Δεν βλέπουν ότι το ματς με τον Απόλλωνα στην Τούμπα δεν το κέρδισε ο Τζόρβας αλλά το έχασε η ΠΑΕ μη φέρνοντας απο το καλοκαίρι εναν επιθετικό κλασσικό γκολτζή; 30 τελικές μηδέν γκολ; 30 τελικές; Και μην ακούσω ότι έκανε το ματς της ζωής του ο Τζόρβας πάρτε μια-μια τις τελικές μας και δείτε! Κλάους-Σάλπι ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΛΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ!

Σε 30 τελικές οι πραγματικά καλές του αποκρούσεις ήταν 4-5! Στις υπόλοιπες 25 οι επιθετικοί μας μάλλον σημάδευαν τον Τζόρβα και όχι το τέρμα! Και λέω εγώ τώρα με το φτωχό μου το μυαλό! Με τόσες τελικές, αν είχες έναν επιθετικό ο οποίος έχει πραγματικά την αίσθηση του γκολ και ξέρει και κανα κιλό μπάλα, πόσα γκολ θα σου είχε βάλει σε τόσες προσπάθειες; Και λέω εγώ το λιγότερο 3! Το λιγότερο!

Ο Κλάους μπορεί να εκτελεί σε πρώτο χρόνο όσο λίγοι, αλλά αν τον βγάλεις από την μικρή περιοχή δεν μπορεί να τριπλάρει ούτε έναν αντίπαλο και να απελευθερωθεί για σουτ ! Όχι ότι το κάνει ο Σάλπι, αλλά τουλάχιστον λόγω ταχύτητας θα σου βγάλει και μια ασίστ! Σήμερα τα ίδια! Μέλι μέλι και τηγανίτα τίποτα! ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ! Η ομάδα με ένα ποιοτικό σεντερ φόρ θα είχε 6-7 βαθμούς παραπάνω! Πότε θα το καταλάβετε; ΠΟΣΑ ΜΑΤΣ έχει πάρει ο γάβρος εξαιτίας του Μήτρογλου; Ο άνθρωπος είναι παικταράς και φαντάζομαι όσοι τον παρακολουθείτε χρόνια δεν το καταλάβατε φέτος! Απο τον Πανιώνιο φάνηκε οτι το παλικάρι έχει το πακέτο αίσθηση του γκολ-τρίπλα-σουτ-συμμετοχικό παιχνίδι! Απλά φέτος του βγήκε! Πληρώνεστε αδρά και στην ώρα σας κύριοι του σκάουτινγκ! Βρείτε έναν αντίστοιχο Μήτρογλου και φέρτε τον! Μεγάλο σεντερ φορ με ρώσικη καταγωγή ή γενικά απο αυτές τις χώρες του ανατολικού μπλοκ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Και αν υπάρχει είναι σε μεγάλη ομάδα!

Υ.Γ. Να μην ξεχάσω να πω ότι βγάζω κυριολεκτικά ΑΦΡΟΥΣ απ'τα μάτια οταν βλέπω πως το 90% του σκάουτινγκ επικεντρώνεται στην αγορά της ανατολικής Ευρώπης! Το ότι έχεις Ρώσο πρόεδρο και Λιθουανό σύμβουλο δεν σημαίνει οτι θα φέρεις τον κάθε λευκό ΠΙΟΥ, μόνο και μόνο επειδη το επιθετό του τελειώνει σε -ic ή σε -ov! Επιτέλους!

Και κλείνω με μια μικρή αναφορά στον πρόεδρο τον οποίο εκτιμώ ! Πρόεδρε; Δεν έλεγα εγώ το καλοκαίρι για πρωτάθλημα, δεν έλεγα εγώ το καλοκαίρι για κούπα του Champions League! Δεν έλεγα εγώ πέρσι ότι και την Μπαρτσελόνα να φέρω δεύτερος θα έρθω εννοώντας ότι του χρόνου (φέτος) θα πάω τρένο! Εσύ τα έλεγες , και με τις μεταγραφές που έγιναν (λόγω του ότι περιόριζες αρκετά τα ποσά που είσαι διατεθιμένος να δώσεις), εσύ και όλο το παρεάκι εκεί μέσα εκτίθεστε! Όχι εγώ! Δεν είπα να φέρει παίκτη που θα θέλει 5 εκατομύρια ετήσιες απολαβές! Δεν είσαι βλάκας να πετάς τα λεφτά σου! Αλλά υπάρχουν παίκτες που και με 600-700 χιλιάρικα και 1 εκατομύριο, δεν θα προλαβαίνουν οι αντίπαλοι τερματοφύλακες να τρώνε τα παστέλια το ένα πίσω απ'το άλλο! Άσε τα βιογραφικά σου στην άκρη και κοίτα να φέρεις δίπλα σου ανθρώπους που να έχουν πραγματικές γνώσεις! Να ξέρουν την αγορά, την όποια αγορά! Να βλέπουν ποδόσφαιρο και όχι "μπάλα"! Κλισέ-ξεκλισέ με πορδές αυγά δεν βάφεις! Και προσοχή μιλάω για επιθετικό, η ομάδα όπως είναι με 1-2 καλά φορ θα είναι μια άλλη ομάδα! Δεν θα πάρει πρωτάθλημα αλλά θα το διεκδικεί! Το πλάνο που έθεσες δεν είναι βραχυπρόθεσμο αλλά δώσε μας κάτι! Δεν βλέπουμε ποδόσφαιρο! Δέν είναι ποδόσφαιρο αυτό! Βάλε τα βίντεο της ομάδας του 2010 με Αντελίνο, Σορλέν, Βιτόλο και Γκαρσία στα καλά τους, Κοντρέρας και τότε θα καταλάβεις γιατί εκείνη η ομάδα ήταν πραγματικά στο τσακ να πάρει πρωτάθλημα, σε σχέση με αυτήν την ομάδα που έχουμε τώρα! Και υπόψιν, το 2010 με απλήρωτους παίκτες, όχι όπως τώρα!

Υ.Γ. Τον Παυλάρα τον Ιούνιο "φορέστε" του κουστούμι, αυτό του αξίζει!

Καλή χρονιά σε όλους!
veriotis-Πρώην PAOK_VEROIA

Διαβάστε ακόμη...