Περί του 4-4-2

To μέλος τη ιστοσελίδας με το nick name Sotos26, κάνει μια ανάλυση του γνωστού 4-4-2, που επιλέγει μέχρι στιγμής ο Χουμπ Στέφενς για να παρατάσσεται ο ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο.
Αναγνώστες
Περί του 4-4-2

Όλοι λίγο πολύ έχουμε παίξει σε μια αλάνα άναρχα, όλοι πίσω και όλοι μπροστά, κάποιοι πιο ταλαντούχοι είχαν την ευκαιρία να κλωτσήσουν το τόπι σε μια ερασιτεχνική ομάδα, ενώ οι αστέρες της γειτονιάς που φτάσαν στις επαγγελματικές κατηγοριές δεν γύρισαν ποτέ να μας μάθουν τα συστήματα ανάπτυξης.

Γιατί; Κακή δημοσιογραφία κύριοι! Όταν παρακολουθείς και ακούς Έλληνες δημοσιογράφους σε πιάνει απελπισία σ' αυτό το θέμα. Ο Κυζερίδης που μεγάλωσε στη γειτονιά μου όλο βλάκείες του ρωτούσαμε. Δεν είναι η εμμονή που έχουν στις ερωτήσεις τους με τους αστέρες και τις μεταγραφές, δεν είναι ο λαικισμός που κάνουν για μεγάλες φανέλες, δεν είναι ότι δεν είναι αντικειμενικοί ή στημένοι, αν θέλετε είναι οτι δεν ξέρουν! Αλήθεια! Πιστέψτε το! Δεν γνωρίζουν, οι πιο πολλοί έμαθαν το άθλημα όπως εσείς και εγώ, το μόνο που τους ξεχωρίζει είναι η καλή χρήση του λόγου και ένα έμφυτο χάρισμα να κερδίζεις τον άλλο επικοινωνιακά.

Καταλήγουμε έτσι δυστηχώς ότι το σπορ, όπως τόσα και τόσα πράγματα, ήρθαν λάθος στη ζωή μας: εμμονή με την νίκη, φανατισμός, θεοποιήσεις και σταυρώσεις, κακή δημοσιογραφία, γενικά κακές βάσεις, βάλε τώρα και το γεγονός ότι οι πιο πολλές ομάδες παλεύουν με χρέη και δικαστήρια και ξαφνικά ο φίλαθλος έγινε οικονομικός αναλυτής στην καλύτερη. Αυτά σε γενικές γραμμές με το τι έφταιξε και δεν νιώθουμε, από 'κει και πέρα πάμε λίγο να αναλύσουμε μπαλίτσα.

4-4-2 παλιά αγάπη που κρατά πάνω απο 1,5 αιώνα. Στο Σέφιλντ της Μ. Βρετανίας ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σαν άθλημα πόλεων και αυτό είναι η πρώτη διάταξη που χρησιμοποιήθηκε μιας και ταιριάζει απόλυτα στις διαστάσεις του τερέν. Αναλυτικά να σας επισημάνω οτι μοιράζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο φόρτος εργασίας των ποδοσφαιριστών μιας και οι αθλητές του άξονα καλύπτουν το 60% των διαστάσεων ενώ οι αθλητές στις πλάγιες θέσεις το υπόλοιπο 40%. Θυμίζω οτι έχουμε έναν τερματοφύλακα που σκοπός του είναι να μη πάει η μπάλα στα δύχτια (1), δυο κεντρικούς αμυντικούς (4, 5), που προστατεύουν το κέντρο της άμυνας, δυο πλάγια μπακ (2, 3) που σκοπό έχουν κυρίως την αναχαίτηση των αντιπάλων χαφ - εξτρεμ, δυο κεντρικά χαφ (6, 10) που ελέγχουν το παιχνίδι και είναι και τα κλειδιά της διάταξης μιας και καλούνται να κάνουν τα πιο πολλά χιλιόμετρα, να έχουν πιο πολύ την μπάλα στα πόδια, να αναχαιτίζουν τις επιθέσεις στην πλάτη της άμυνας, να τροφοδοτουν το παιχνίδι της ομάδας μέχρι και να βάζουν και το γκολ. Επίσης έχουμε δυο πλάγιους ακραίους μέσους (7, 8) (χαφ - εξτρέμ) στην κάθε πτέρυγα με σκοπό κυρίως να τροφοδοτούν τα φορ στην περιοχή με σέντρες απ' τις πτέρυγες όπως επίσης και να πιέζουν στην επανάκτηση της κατοχής τα αντίπαλα μπακ. Τέλος έχουμε τα δυο φορ (9,11) που σκοπό κυρίως έχουν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, που είναι και ο σκοπός του παιχνιδιού.

Εδώ να επισημάνω οτι υπάρχουν πολλές παραλλαγές του συστάματος πράγμα που το κάνει δύσκολο να τις αναλύσω όλες, γι' αυτό θα εστιάσω κυρίως στο κλασσικό βρετανικό με τα δυο φορ στην ευθεία (παίζαμε πέρσι με το Δώνη) και το φετινό που ίσως κάπου θα το δείτε 4-4-1-1 με ένα φορ στην περιοχή και το δεύτερο λίγο πιο πίσω. Να τονίσω ότι το 4-2-3-1 είναι παραλλαγή και αυτό του αυθεντικού 4-4-2 και θα ασχοληθούμε μαζί του κάποια άλλη στιγμή.

Η τοποθέτηση στον χώρο πίστευα ότι είναι κατανοητή αλλά βλέπω αρκετά λαθάκια γι' αυτό ας τα πούμε λιγάκι... Με την μπάλα στο Νο.1 οι 4, 5 (στόπερ) βρίσκονται στο ύψος της περιοχής, οι 2, 3 (πλ. μπακ) βρίσκονται 2-3 μέτρα πιο μπροστα και πλάγια απο κάθε στόπερ. Τα 4 χαφ βρίσκονται ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ του κέντρου με τους κεντρικούς μέσους (ΟΧΙ 6άρια, δεκάρια ή βαλέδες) και όχι όπως τα βάζουν μερικοί πίσω απ'τη σέντρα στο ημικύκλιο(αυτό γίνεται στο 4-2-3-1 που όντως ΕΧΕΙ 2 κόφτες) ενώ τα φορ βρίσκονται λίγα μέτρα πίσω απ'την αντίπαλη περιοχή.
Το 4-4-2 απ' το δεδομένο ότι είναι πιο συμμετρικό απο τα άλλα συστήματα, δίνει πολλές παραπάνω δυνατότητες επίθεσης. Ας δούμε κάποιες στην πράξη...

1. Κοντινή πάσα

Η κοντινή πάσα είναι και το πιο διαδεδομένο play που υπάρχει σ' αυτή τη διάταξη με λίγα λόγια οι παίχτες δίνουν την μπάλα σ' ένα ελεύθερο συμπαίκτη του και αυτός με τη σειρά του σε άλλο κ.ο.κ μέχρι να φτάσει η μπάλα στα δίχτυα. Είναι το πιο απλό και διαδεδομένο και αυτό που παίζει και ο ΠΑΟΚ. Άρα όταν ακούτε μπούρδες οτι η ομάδα δεν έχει πλάνο από αρδ να ξέρετε τι παίζουμε, διάταξη 4-4-1-1, 4-4-2 δηλαδή με πλάνο ανάπτυξης την κοντινή μπαλιά.

2. Μακρινή μπαλιά

Αυτό το παίζουν κυρίως οι γείτονες μας Ιταλοί με επιτυχία μιας και έχουν τα δυο συστατικά που χρειάζονται: καλή μακρινή μεταβίβαση, ψηλά δυνατά φορ με καλή υποδοχή και κατέβασμα της μπάλας. Είναι το γνωστό που βλέπαμε με Αγγελάρα (να μην τον αδικώ!Δεν είχαμε να φάμε τότε) γιόμα απ' τα μπακ να βρούμε τον Σάλπι.

3. Πλάγια υπεροχή

Αυτό θα το δούμε συχνά και ήδη ο μέγιστος Στοχ το έκανε στο ματς με τον Πανιώνιο. H μπάλα φτάνει σε ένα απο τα δυο εξτρέμ (Στοχ κυρίως) ο οποίος αποκτά υπεροχή μετά από ντρίμπλα, συγκλίνει από τα αριστερά (ή δεξια με Λούκας) περνώντας τον μπακ και (ξεχάστε οτι πήραμε πέναλτι σε εκείνη την φάση) πασάρει στο ακάλυπτο φορ μιας και ο 2ος στόπερ έπεσε πάνω του. Η μπάλα στον Κλάους και... καλώς τα παιδιά.

4. Box to Box

Well? ΝΟ, αυτό δεν μπορούμε να το παίξουμε ακόμα νομίζω. Ελπίζω να ανέβει το νινί το νινάκι και να το βγάλει. Αν μπορέσει και μάθει τις απαιτήσεις της θέσης ειδικά ανασταλτικά, ίσως να βγει αλλά πιστεύω ότι μόνο με απόκτηση νέου ποδοσφαιριστή θα το δούμε... Αναλυτικά είναι μια φάση πεμπτουσία του συστήματος,είναι αυτό που λέμε γκολ με αρχ...α. Ο 10 (μην αρχίζετε πάλι, όχι 10άρι! Ο μέσος στο κέντρο που ναι πιο επιθετικογενής) ξεκινά σταθερή κούρσα με την μπάλα και παίζει συνεχόμενα 1-2 ή ντριμπλάρει διαδοχικά και τελειώνει και τη φάση ο ίδιος.

Να τονίσω ότι οι μετάβιβάσεις 1-2 προς στον χαφ πρέπει να 'ναι ακριβείς πράγμα που το κάνει ακόμη πιο δύσκολο να το δούμε. Τέτοια γκολ έβαζε o Roy Kean στη Manchester ενώ στον σύγχρονο ΠΑΟΚ θυμάμαι εγώ απο Τουρσουνίδη (ε! δε κοροιδευώ το Θεό του κλαρίνου αλλά αυτό ήταν box to box). Δείτε το 2ο γκολ του Τουρσού με το κωλοκάναλο να μη δείχνει ολόκληρη τη φάση έχει ξεκινήσει πίσω απ' το κέντρο μιλάμε!

5. 1-2 και 1-2 με κυκλική κίνηση

Παίζοντας 1-2 απελευθερώνεις χώρο με μεταβιβάσεις γρήγορες και ακριβείς που σιγά-σιγά βλέπουμε και τώρα θα το δούμε καλύτερα πιστεύω με νινί-νινάκι που 'χει καλές μεταβιβάσεις. Τώρα η κυκλική κίνηση στο 4-4-2 συμβαίνει σπάνια μιας και είναι διάταξη σταθερής τοποθέτησης, δηλαδή δεν αλλάζουν συχνά οι παίκτες τη θέση τους αλλά υπάρχει ένας άνθρωπος που το 'κανε πράξη: A.Wenger η εξοχότης! Τη δεκαετία του 2000 είχαν βαρεθεί οι ομάδες στην Αγγλία να τρώνε γκολ στην πλάτη από τους σίφουνες Henry, Wiltord, Bergkamp και τ' άλλα παιδιά που ξαχαρβάλωναν κάθε άμυνα.

Κλείστηκαν όλες πίσω λοιπόν... Εδώ ήρθε ο Arsene και βρήκε λύση. Στην Ελλάδα, που όλοι παίζουν πίσω, είναι αυτοκτονία να μη γίνει αυτό το τρικ, είναι ταμάμ! Πάμε να το δούμε λοιπόν. Η μπάλα στον αγανακτισμένο Τζιόλη... δε βρίσκει χώρο, το ίδιο  ο Λαζάρ, το ίδιο ο Στοχ, το ίδιο και οι υπόλοιποι! Η λύση είναι μια: συνεχόμενα 1-2 και παράλληλα με την κάθετη μπαλιά, κίνηση προς τα αριστερά ή τα δεξιά και κάλυψη του κενού που αφήνει ο πασέρ με τον αντίστοιχο παίκτη στα αριστερά ή στα δεξιά, ανάλογα με τη φορά κίνησης. Οι αμυντικοί κουράζονται μέχρι να βρεθεί ελεύθερη μπαλιά στην περιοχή. Το κάναμε με τον Ιβιτς αυτό το τρικάκι που έβγαινε μόνος και πλάσαρε. Θέλει υπομονή, πιθανό να το δεις με Άρη και Λειβαδιά που 'ναι και οι πιο αδύναμες ομάδες.

6. 9-11 καραμπόλα και σπριντ των φορ

Η καραμπόλα 9-11 είναι απο τα πιο εντυπωσιακά γκολ όταν μπαίνουν. Ο φορ περιοχής (9) τραβιέται έξω απ' την περιοχή, παίρνει την κεφαλιά και τη ματαβιβάζει προς την περιοχή με πρόσωπο προς το κέντρο στον δεύτερο ή κρυφό φορ (11), ο οποίος κάνει την κίνηση και περνά την γραμμή των στόπερ ακριβώς την κατάλληλη στιγμή που η μπάλα προσγειώνεται στα πόδια του και σουτάρει με τη μια. Αρμονία χορογραφία τέλειο. Στον ΠΑΟΚ δύσκολα να το δούμε και δεν είναι θέμα φορ, θα μπορούσαν τα παιδιά να εκτελέσουν αλλά στην Ελλάδα έχουμε τις γραμμες άμυνας πολύ χαμηλά και οι Φοιροί που παίζουν τα 3-6-1 δύσκολα να σου δώσουν τα βήματα να το κάνεις. Κρίμα γιατί είναι καθαρή ομορφια, σε 20 χρόνια μπορεί.Ο Ντέμης με τον Κωστή το βγάζανε καλά.

7. Σέντρα, ντουμπλάρισμα των μπακ και διαγώνια κίνηση

Απλό λιτό και αγαπημένο: η μπάλα στο εξτρεμ, σέντρα γκολ! Αυτό είναι βασικό και όποια ομάδα δεν μπορεί να το κάνει μάλλον δεν είναι για Superleague. Το ντουμπλάρισμα γίνεται συνήθως αφού έχεις πετύχει κάποιο τέρμα και είσαι και πιο χαλαρός επιθετικά ο Τζαβέλλας και ο Κίτσιου αλλά ακόμη και ο Σκόνδρας, μπορούν να το κάνουν. Θέλει απλά αντοχή, ταχύτητα και μια καλή σέντρα. Η μπάλα παέι στο εξτρέμ που συγκλίνει ελαφρώς προς την περιοχή, αφήνωντας χώρο στο μπακ να έρθει απο πίσω του και να σεντράρει ανενόχλητος. Να πούμε εδώ πως το play μπορεί να συνεχιστεί με κίνηση του εξτρεμ διαγώνια προς την περιοχή και πάσα του μπακ πάλι σ' αυτόν. Το βλέπουμε συχνά με Λούκας και Κίτσιου, σε λίγο και με Τζαβέλλα.

8. Γκολ απο το 6

Σπάνιο και λίγο γερμανικό, θέλει καλά πόδια και το είδες πέρσι με τον Κάτσε. Η μπάλα στο 10 ή σε όποιον παίχτη βγει απ' την περιοχή να την πάρει, συγκλίνει προς αυτήν τραβώντας 2 παίχτες και τη σπάει το επερχόμενο 6άρι που τη στέλνει με δύναμη στα δίχτυα. Θα το δούμε σε κανα ματς αγωνίας που θα ναι ταμπουρωμένοι όλοι στην περιοχή.

9. Τράβηγμα του 11 και πάσα ή κίνηση ξανά προς την περιοχή

Αυτό είναι πολύ advanced για τα level οποιασδήποτε ελληνικής ομάδας, αν έχουν αποτύχει όλα στο 4-4-2 τότε μόνο αυτό σε σώζει! Τι είναι όμως; Φανταστείτε την ομάδα παραταγμένη με λιμό αντίπαλο, τα φορ στην περιοχή, τα εξτρέμ στα πλάγια και τα χαφ απ' έξω. Ο 11 τραβιέται και πέρνει την μπάλα και μαζί τραβάει και το στόπερ. Φανταστείτε τον δεξιά μπροστά απ' την περιοχή. Ο 9 κάνει κίνηση προς τα δεξιά και μπροστα (στη θέση που ήταν ο 11) και με μαγική μπαλιά ο 11 τον βγάζει τετ-α-τετ. Είναι πολύ δύσκολο και θα το δεις όταν κρεμάσει ο Σάλπι τα παπούτσια του και πάρουμε φορ που πασάρει γαμηστερά. Τέτοια μας έκανε ο Suarez και θέλει παίχτη κλάσης. Αν τώρα σε πάρουν πρέφα και βγει ο ένας ο στόπερ στον ένα φορ (11) και ο άλλος στον φορ που κάνει την κίνηση (9) η μπάλα απ' τον 10 πάει στον αριστερό εξτρεμ που κάνει κίνηση προς τα δεξιά στην θέση που άφησε ο 9. Δύσκολο, θέλει μεταγγραφη.

10. Κάθετη στην πλάτη

Πολλά έχουν ειπωθεί και πολλά καημένα χαφ στο παρελθόν έχουν άδικα κατηγορηθεί και έχουμε απαιτήσει 10άρια που κάνουν παπάδες, λάθος! Η πάσα η κάθετη θέλει όντως χαφ με καλή πάσα και φορ που θα βγει στο χώρο αλλά αυτό είναι η μισή αλήθεια. Δε πα να με φέρεις και Τσάβι, εδώ είναι Ελλάδα το 90% των αντιπάλων μας, παίζουν για να καταστρέψουν με τη γραμμή άμυνας στην περιοχή τους. Είναι αδύνατο να βγει κάθετη στον κενό χώρο γιατί δεν υπάρχει κανένας! Εδώ έχουμε χαφ που όλοι πασάρουν πολύ καλά και δυο φορ που τα χώνουν, γιατί δε βγαίνει η κάθετη; Πάρα πολλά ντέρμπι σκοράραμε έτσι, ειδικά με ΟΣΦΠ που μας υποτίμησε. Δύσκολο λόγω αναρχοπολέμου οπότε...

Αυτά είναι μόνο κάποια απο τα πολλά που μπορεί να δείξει η ομάδα, αυτοί είναι κανονικοί τρόποι ανάπτυξης στο 4-4-2. Ούτε αλχημίες ούτε κόλπα, βάλτε τα κάτω και με εξαίρεση 1-2 τα παίζει μια χαρά η ομάδα. Μη γίνεστε άδικοι από άγνοια και παρορμητισμό. Είναι διάταξη μάχης και μάχη θα 'χουμε, μη περιμένετε να μη κάνουμε λάθη, οι αντίπαλοι παίζουν με 7 αμυντικά χαφ συνήθως.

Συνήθεις ερωτήσεις

1."Καλά, με το σύστημα Σάντος (4-2-3-1) με ενισχυμένο κέντρο δεν θα είχαμε παραπάνω πιθανότητες να μειώσουμε τα λάθη και να μη δεχόμαστε γκολ;"
-Σίγουρα ναι αλλά θα μειώσεις και την επιθετική πίεση στην αντίπαλη περιοχή και θυμήσου οτι συνήθως οι αντίπαλοι σε περιμένουν στην περιοχή και ο έξτρα χαφ καλύτερα θα 'ταν να 'ναι φορ που θα δώσει αιχμή στο κέντρο άμυνας τους.

2."Εγώ επιμένω οτι με το υπάρχον ρόστερ θα πρεπε να βάλουμε έξτρα χαφ"
-Όχι φίλε δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Μπορεί για παράδειγμα τα χαφ τα 2 στο 4-4-2 να πρέπει να κάνουν πολλά πράγματα και να αγχώνεσαι, αλλά οι υπάρχοντες μπορούν να τα βγάλουν εις πέρας στο Σαντοσύστημα, θέλει 2 ΚΑΘΑΡΟΥΣ κόφτες και όχι ούτε ο Λόρενς ούτε ο Τζιόλης ούτε ο Λαζάρ ούτε ο Κάτσε είναι καθαροί κόφτες και επίσης θέλεις δυνατό παίχτη στην περιοχή να κατεβάζει τη μπάλα να τη σπάει, δύσκολα...

3."Ε τι λες ρε φίλε τι είναι όλοι αυτοί οι μέσοι που έχουμε;"
-Κεντρικοί μέσοι σε 4-4-2, άλλοι πιο αμυντικογενείς, άλλοι πιο επιθετικογενείς αλλά ούτε κόφτες έχεις, ούτε 10άρια.

4."Σώτο; Θέλω να σε ρωτήσω αν βλέπεις να παίζει ο Πάμπλο;"
-Δύσκολα μου βάζεις και θα με ξεφωνίζουν πάλι... Ο Πάμπλο, όπως έχω ξαναπεί, δεν μπορεί να παίξει σ' αυτή τη διάταξη και γιατί δεν έχει ξαναπαίξει εκεί και γιατί θέλει διπλάσια αντοχή. Μπορεί να πάρει χρόνο συμμετοχης σε κάποια παιχνίδια ανάγκης.

5."Σε ποιο παιχνίδι να τον περιμένουμε;"
-Στο Καραϊσκάκης, όχι δεν κάνω πλάκα, εκεί ναι! Θα βάλεις 3ο χαφ.

6."Θέλει ο ΠΑΟΚ 10άρι;"
-Όχι, όχι, όχι. 3 φορές. Δεν παίζει με 10άρι ο ΠΑΟΚ αλλά με δυο κεντρικούς μέσους.

7."Κάτι πάει στραβά όμως! Δεν το βλέπεις; Δεν θέλουμε παίχτη κάπου;"
-Ναι φίλε εννοείται. Όλες οι ομάδες θέλουν ενίσχυση και αν έπαιρνα έναν παίχτη θα 'ταν μια χαφάρα να δίπλα στον Τζιόλη, τον Λάζαρ ή τον Κάτσε. Θα διορθωθούν τρομακτικά τα λάθη στο κέντρο.

8."Τι χαρακτηριστικά και πόσα φράγκα θέλει ο παιχταράς που λες;"
-Οχι τρελά ψηλός απαραίτητα μιας και οι Τζιόλης Λάζαρ καλοί είναι, αλλά σίγουρα δυνατός με καλές μεταβιβάσεις, να μπορεί να παίξει box-to-box, να βάζει γκολ και να μοιράζει καλύτερα απο τους υπάρχοντες το παιχνίδι. Το γρήγορος εννοείται πλεόν! Έναν ολοκληρωμένο χαφ! Σα μισθός καθαρά για την τσέπη του, στα λεφτά του Στοχ, 1-1,5εκ..

9."Πες μας για τον Κατσουράνη και το κέντρο άμυνας"
-Τι να πω? Μια χαρά είναι η άμυνα απο πίσω προς τα εμπρος. Υπάρχει συννενόηση καλή με Βίτορ και Κατσουράνη και δεν πρέπει να χαλάσει αυτό. Στη Βέροια έκανε ο Κώστας λάθος εκτίμηση και άργησε να αντιδράσει καθαρά λόγω κούρασης και σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί συνεχίζουν κάποιοι και λένε οτι πρέπει να παίξει χαφ.Ο Βίτορ είναι ευχάριστη έκπληξη!

10."Α μπράβο! Με πρόλαβες! Εγώ τον θέλω στα χαφ τον Κατσουράνη"
-Φίλε δεν ξέρω τι λες, εγώ τον είδα με την Εθνική και πέθανε στα χαφ! Κάλεσαν την Ευρωδιάγνωση. Συνέχεια αργοπορημένος στη θέση του κακές μεταβιβάσεις, νεύρα. Δεν μπορεί πια νομίζω. Η κίνηση να γυρίσει πίσω είναι απ' τις πιο σοφές μιας και κέρδισε κανά χρόνο ακόμα σε υψηλό επίπεδο. Κάπου άκουσα και μια άλλη αρδια... είναι λέει επιθετικός χαφ και πολύ δημιουργικός... Μπαλάκια είναι! Σε 510 εμφανίσεις έχεις 48 ασσίστ 1 στα 10 παιχνίδια είναι νούμερο για κόφτη οχι για 10άρι.

11."Δηλαδή δεν θέλουμε στόπερ;"
-Για μπακ απ; Μπορεί, δεν είναι προτεραιότηατα όμως, έχεις άλλα να κάνεις... Για βασικό με τίποτα άμα γίνει στραβή βάλε κάποιον απ' την K20, είναι η καλύτερη ομάδα στη χώρα άλλωστε.

12."Καλά τα λες για άμυνα και τα χαφ, στην επίθεση;"
-Γενικά το μίνιμουμ σε κάθε θέση πρέπει να 'ναι 2, για τα φορ που παίζεις με 2 άρα 4.Εμείς έχουμε 3, είναι λίγοι σε αριθμό. Η λογική λέει οτι αν τον πιάσεις τον πόντιο σε καλή μέρα μπορεί να σου πάρει 2 παιχταράδες τον Γενάρη, αν ο ένας είναι η χαφάρα ο άλλος είναι ένα φορ περιοχής το θέμα όμως είναι οτι μπορεί να ανέβει ο Νέτσιντ και να δοκιμάσεις και τον Λούκας εκεί και να πάρεις δεξί εξτρεμ, πιο καθαρόαιμο και σίγουρα πιο γρήγορο ή να πάρεις περιφεριακό φορ.
Το πιο πιθανό είναι να μη πάρουμε εκεί κάποιον το Γενάρη.

13. "Τα μπακ τι σου λένε?"
-Όχι άλλα μπακ! 3 σε κάθε θέση; Μια χαρά είναι με Κίτσιου - Τζαβέλλα και με Λίνο - Σκόνδρα.

14. "Mε κούρασες φίλε! Στην ταμπακέρα, θα δούμε μπάλα καλή και πότε;"
-Ναι θα δούμε και σιγά-σιγά θα περνάμε όλο και πιο ήσυχα απογεύματα, θα ανέβει η ομάδα. Θυμίζω ότι τώρα χτίζεται και έχει και καινούργιο προπονητή.Αν πάρεις τη χαφάρα τον Γενάρη θα παλέψεις σώμα με σώμα με τον γάβρο αν δε μείνεις πίσω

Όποιες άλλες πιθανές ερωτήσεις αφήστε τις παρακαλώ απο κάτω...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...