Ο προπονητής - οπαδός ...

To μέλος τη ιστοσελίδας με το nick name Sotos26, μάς έστειλε το χιουμοριστικό κείμενο που ακολουθεί και σε αυτό σχολιάζει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο τον ... προπονητή οπαδό!
Αναγνώστες
Ο προπονητής - οπαδός ...

"Αγαπητό μου Paokmania, ξεκίνησα να γράφω ένα χιουμοριστικό οδηγό οπαδού και σου παραθέτω το πρώτο κομμάτι...

Απο την απαρχή του χρόνου εικάζεται οτι βρίσκονται στην Τούμπα και σ΄όλα τα γήπεδα της χώρας διάφορες οικογένειες οπαδών που δρουν μυστικά στο παρασκήνιο και διαμορφώνουν την εικόνα του οπαδού που ξέρεις και αγαπάς. Μη μπερδεύεσαι είσαι και εσύ ένας απ' αυτούς! Σήμερα θα ξεκινήσουμε να ρίχνουμε φως καθώς και θα δώσουμε και οδηγίες αντιμετώπισης και βελτίωσης συμπεριφοράς για το γήπεδο και τα ... καφενεία!

1.ΟΠΑΔΟΣ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Είναι μια οικογένεια οπαδών που συχνάζει στα γήπεδα της χώρας και τον έχεις συναντήσει στην Τούμπα αν πηγαίνεις στις θύρες 5-6 κυρίως και εναλακτικά στις 2-3. Ο προπονητής-οπαδός καταναλώνει πολύ χρόνο και ενέργεια φτιάχνοντας συστήματα ανάπτυξης, παρακολουθεί πιθανούς στόχους απόκτησης παιχτών και γενικά ασχολείται με το καθαρά παιχτικό κομμάτι της ομάδας. Σαν άνθρωπος είναι συνήθως πιο καλλιεργημένος απ'το μέσο οπαδό καθώς συχνά έχει μια μέση παραπάνω οικονομική ικανότητα άρα και καλύτερο ακαδημαϊκό υπόβαθρο. Είναι χρυσό παιδί και συνήθως κερνάει σε κάθε νίκη της ομάδας που αγαπάει παθολογικά και είναι το κέντρο της παρέας πράγμα που τον κάνει αρχηγό στα μάτια σου.

Ταξιδεύει συχνά με την ομάδα ειδικά σε μεγάλα ευρωπαικά ματς ενώ απέχει στα πέτρινα χρόνια με Γούμενους κτλ. Έχει πολλά πάθη καθώς του αρέσουν και τα κορίτσια και τα γρήγορα αμάξια ενώ τζογάρει ασύστολα. Σαν επάγγελμα μπορούμε να πούμε δικηγόρος ή μηχανικός ή στρατιωτικός ή γενικά σε πόστο ηγετικό αν όχι αφεντικό. Στο καφέ θα τον γνωρίσεις απ'τα καλά του ρούχα καθότι νάρκισσος και τις εφημερίδες στη μασχάλη.

ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ:

O coach, όπως τον φωνάζουν στο καφενείο μπούρου-μπούρου στη γέφυρα των Αμπελοκήπων ή στο cayen στη κάτω Τούμπα, έχει πάντα μαζί του σημειώσεις είτε σε χαρτί είτε με τη βοήθεια της τεχνολογίας στο υπερ-κινητό του που συνέχεια χτυπά καθώς τον ψάχνει το Μαράκι και το Λενάκι που γνώρισε το προηγούμενο βράδυ στην Πάολα. Ξέρει πως πρέπει να παίζει η ομάδα και ποιους παίχτες πρέπει να αποκτήσει για να φτάσει εύκολα σε διαδοχικές νίκες ευρωπαϊκών κυπελων και διακρίσεων. Έχει την τάση να ξεχνά την οικονομική δυνατότητα της ομάδας και τα προσχέδιά του είναι ουτοπικά από αυτήν την άποψη. Ότι και να κάνει ο προπονητής της ομάδας είναι λάθος και στο σχήμα και στην επιλογή των παιχτών. Αυτός μόνο ξέρει το δρόμο της επιτυχίας και θα πρέπει να επιστρατεύσεις πολλά επιχειρήματα και απαράμιλλη υπομονη για να τον επαναφέρεις στην πραγματικότητα. Ακόμα πιστεύει ότι αν του εμπιστευόμασταν την ομάδα με τη Σάλκε θα περνούσε για πλάκα και με τα έσοδα του CH. League θα απογείωνε την ομάδα στα ουράνια. Στο γήπεδο φωνάζει στον προπονητή και στους παίχτες που τους εγκαλεί γρήγορα-γρήγορα στο πλάνο της ομάδας, είναι αυτός που λέει στους φίλους του για την απόκτηση στόπερ μετά το γκολ στο Αγρίνιο ενώ έχει έτοιμα καμιά 10αριά αλλοδαπά φορ που πρέπει να αντικαταστήσουν όπωςδηποτε τον Κλάους κάθε φορά που δεν βάζει τη φάση παίρνοντας σαν απάντηση: ''Σταμάτα ρε μλκ επιτέλους!''. Πηγαίνει πιο νωρίς στο γήπεδο αλλά μην τον φοβάσαι αν δεν έχει ξεκινήσει το ματς, τρώει και πίνει καλά και είναι ευδιάθετος. Τέλος είναι εφοδιασμένος με ραδιοφωνάκι και θα ναι συνήθως αυτός που θα σου πει για το γκολ της Κέρκυρας στο Βικελίδης.

ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

Είναι πολύ δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις αν δεν έχεις μέση ή προχωρημένη τακτική αντίληψη καθώς έχει καταπιεί πολλά 90λεπτα στο διεθνές football. Mην πας να του πεις για προσπάθειες και χαμένες πατρίδες και γενικά μη το ρίξεις στο ηθικό κομμάτι για τον Ιβαν που χτίζει εκκλησίες κτλ. Στο γήπεδο αν βρεις κάποιον σιωπηλό και ήσυχο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι όντως προπονητής ή παίχτης χαμηλής κατηγορίας κτλ ρώτα αυτόν και βάλτον να τον αποστομώσει τον ψευδοπροφήτη. Στο καφενείο ξέχνα το! Κάθε καφέ έχει τουλάχιστον έναν απο δαύτους.

ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ;

Το ευρήματα είναι κατηγορηματικά! Η ζωή και οι ικανότητές του, τον φέραν σε ηγετικά πόστα να διευθύνει και το κάνει συνήθως καλά. Το άγχος του σε συνδιασμό με τη φυσική του τάση να παρεμβαίνει μαζί το πάθος του για την ομάδα και το ωραίο ποδόσφαιρο δεν τον αφήνουν να δει την πραγματικότητα που συνήθως δεν πάει χέρι-χέρι με τα θέλω του που φτάνουν επίπεδα premier league και primera division.

ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ο προπονητής οπαδός μπορεί να σου μοιάζει άχρηστος και φαφλατάς αλλά συνήθως ξοδεύει πολλά χρήματα σε εισιτήρια φανέλες και γενικά επενδύει στην ομάδα. Η συμβουλή που δίνουμε είναι διαλογισμός για το χρόνιο άγχος και γυμναστική πριν τα ματς για να ναι το σώμα ήρεμο, επίσης χαλαροτική μουσική (lounge Jazz) και γενικά χαμηλής έντασης ζωή".

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...