''Αλλάζοντας επίπεδο...''

Μέλος της σελίδας με το nick name, sotos26, μάς έστειλε το κείμενο που ακολουθεί και αναφέρεται σε δικές του σκέψεις για να αλλάξει επίπεδο η ομάδα...
Αναγνώστες
''Αλλάζοντας επίπεδο...''

"Πώς αλλάζεις επίπεδο; Είμαστε έτοιμοι άραγε; Κάτι λείπει; 25-8 Κυριακή και όλοι μας έχουμε αυτές τις απορίες στο μυαλό, αλλά για να πάρουμε μια έντιμη απάντηση θα πρέπει να αναλύσουμε τα συστατικά της επιτυχίας πρώτα...

Το τμήμα για να ανθίσει πρέπει να δουλεύουν όλα τα κομμάτια του σωστά και προς την ίδια κατεύθυνση που αν και έχουν γίνει άλματα προς αυτόν τον τομέα έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Θα μπορούσα να μιλάω για ώρες για το τι έφταιξε στο κοντινό παρελθόν με λάθος προσλήψεις προπονητών και παιχτών ή για λάθη παραγοντικά αλλά δεν βγαίνει κάτι έτσι το παρελθόν είναι παρελθόν και το μόνο που έχουμε είναι το τώρα αλλά και αυτό που θα 'ρθει.

Αγωνιστικό τμήμα: Προσλαμβάνοντας έναν προπονήτη επιπέδου Huub παίρνεις μαζί και την ευθύνη της απόλυτης ελευθερίας στην ομάδα. Έχω στον νου μου πάντα τον Sir Allex και πώς κατάφερε αυτά που κατάφερε... Απόλυτη ελευθερία, αλλά και απόλυτη ευθύνη. Αυτός πρέπει να κάνει τις μεταγραφές αυτός να στήσει τα τμήματα υποδομής και το τμήμα scouting. Όταν θέλεις να είσαι πρώτος πρέπει να είσαι πρώτος παντού όχι μόνο στο χορτάρι, τραυματίστηκε ένα μπακ; Κανένα πρόβλημα, έχω ένα παιχταρά που έπαιξε πέρσυ Β' εθνική και τον έχω σταμπάρει, έχω έναν ακόμα στην U20 που κάθεται μετά την προπόνηση μισή ώρα ακόμα και καμιά 10αριά απο άλλες αγορές που τους παρακολουθώ στενά. Αυτή τη στιγμή όλα τα μεγάλα clubs είναι έτοιμα να δεχθούν προτάσεις για όλους τους παίχτες τους γνωρίζοντας τον επόμενο στόχο. O manager τα στήνει όλα όπως τα θέλει και έχει και την ευθύνη.

Υποδομές; Well no. Πραγματικά η σωστή κατεύθυνση άρχισε με την Μεσήμβρια αλλά δεν είναι σωστών προδιαγραφών για να φιλοξενεί ποδοσφαιριστές αυτού του επιπέδου που έχουμε και θέλουμε να χουμε. Ο Ιβάν έχει επιληφθεί του θέματος και πιστεύω αυτή τη φορά να φέρουνε εταιρία με διαπιστευτήρια στον κλάδο και ανθρώπους που το χουν κάνει το εγχείρημα πολλές φορές όχι κουτουρένια πάλι... Για το στάδιο τι να πεις; Καμιά φορά νομίζω ότι το ακούω να κλαίει! Η λύση είναι πιο απλή απ' ότι φανταζόμαστε: γκρεμίζεις κομμάτι-κομμάτι του σταδίου και συνεχίζεις στις υπόλοιπες θύρες.

Αρχίζεις απ'την 4 γιατί πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε άσχημα μαντάτα (χτυπάτε ξύλο). Σ'ένα χρόνο μέσα η ομάδα πρέπει να έχει το γήπεδο που της αξίζει επιτέλους δεν είναι πρόταση είναι απαραίτητο γιατί πάνω απ' όλα είναι η ανθρώπινη ζωή. Εδώ θέλω να παντρέψω και το θέμα με τη βία, δεν φταίει κανένας παιδιά μην στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου! Κάγκελα; Αλήθεια; Που είμαστε δηλαδή στα 70'; Τουαλέτες για ζώα, ανύπαρκτα μπαρ και εμπορικοί χώροι και άλλα πολλά. Το θέμα πονάει....

Οι συν αυτό: Απ' ότι φαίνεται ο αριθμός των δυνατών χαρτιών που έχουμε αυτή τη στιγμή αυξάνεται και νομίζω ότι αυτή η οικονομική και αγωνιστικη σταθερότητα οφείλεται στον Ζήση και στον Θοδωρή και στ'άλλα παιδιά που πήραν το καράβι στα δύσκολα και κάναν ότι μπορούσαν νομίζω. Θα μου πείς φτάνει; Δυστυχώς όχι! Ακόμα και στο φανταστικό σενάριο με άπειρο μπάτζετ θα είχαμε προβλήματα γιατί άλλο το χόρτο άλλο το γραφείο και εξηγούμαι. Υπάρχουν "σχολειά" που βγαίνεις προπονητής, τεχνικός διευθυντής και γενικά όλα τα πόστα. Η μετάβαση γίνεται ομαλά αν θέλουμε ένα club που θα ανταγωνίζεται τα μεγάλα θα πρέπει τα άτομα μας, οι πρώην ποδοσφαιριστές μας, να μαθαίνουν απ'τους καλύτερους. Για παράδειγμα στέλνεις τον Γ.Χ. Αγγλία για ένα χρόνο και μετά βοηθό στον Huub για κανά δυο ακόμα και έχεις μετά πρώτο προπονητή για δεκαετίες. Το ίδιο ακολουθείς σε όλα τα πόστα μιλάμε για σταθερότητα, να πέρνεις τίτλους σερί και όχι μια στα 10 χρόνια.

Πρόεδρας: Θέλει δουλειά ακόμα αλλά τον πιστεύω γιατί είναι αυτοδημιούργητος και φαίνεται τίμιος στα μάτια μου. Βιάζεται να δώσει στην ομάδα πράγματα που γίνονται μεθοδικά και μοιάζει να μην έχει χρόνο και μας αγχώνει. Οι σχέσεις με τα media έχουν αφήσει πικρή γεύση γιατί πρέπει να προστατεύεται από δηλώσεις Ronaldinho και τίτλους και ΟΣΦΠ που κάνουν κακό γιατί η ομάδα δεν είναι έτοιμη ακόμα, βελτιώθηκε πολύ βέβαια τελευταία σ'αυτό το κομμάτι! Πρέπει να βάλει ρεαλιστικούς στόχους και να ζητάει αποτελέσματα σε μεγάλα διαστήματα, χρόνου-2 χρόνων κτλ. Το πιο σημαντικό είναι να μήνει ο Huub ανεξάρτητα απο αποτελέσματα. Ας κάνει την καρδιά του πέτρα και ας δώσει όλο το ποσό για τα χρέη να τελειώνουμε! Ας αυξήσει και λίγο τα εισητήρια να ησυχάσουμε απο το μηχανισμό σκλαβιάς των συλλόγων που χουν στήσει στις καημένες ομάδες αυτοί όλη που φέραν τη χώρα σ'αυτο το χάλι.

Media: Ζούμε σε εποχές που οι ελευθερίες δοκιμάζονται και είναι δύσκολο να κάνεις την δουλειά σου σαν δημοσιογράφος ή συντάκτης-παραγωγός κτλ. Τα πιο πολλά παιδιά παλεύουν για ένα πιάτο φαί και οι μεγιστάνες των media γεμίζουν τις κοιλιές τους.  Η λύση για μένα είναι ένα κανάλι της ΠΑΕ είτε στην TV είτε στο ράδιο που αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι μπερδεμένων συμφερόντων που το μόνο που τους νοιάζει είναι η είδηση πάσει θυσία και ας τραυματίζουμε την ομάδα τρέχοντας για νούμερα, αντιμετωπίζοντάς μας σαν ζώα και όχι σαν ανθρώπινα όντα. Όλες οι ομάδες στον κόσμο έχουν δικά τους μέσα πλέον και είναι η νέα πραγματικότητα οπότε πάρτε τα καλύτερα ΠΑΟΚτσάκια και πάμε!

Οπαδοί: Το να αναλύσω το μεγαλειό αυτού του κόσμου δεν είμαι ο κατάλληλος μιλάνε για αυτόν εχθροί και φίλοι και πρώην ποδοσφαιριστές ξένοι! Σέρβοι και Περουβιανοί ΠΑΟΚ παντού και πάντα. Το πιο σημαντικό που δεν θέλω να χαθεί είναι το ΟΧΙ στους Ολυμπιακούς της ρεμούλας που είπαμε σε ευρωπαικό αγώνα στην Ουγγαρία.Να δούμε και τα στραβά μας όμως... Δεν είναι όμορφο παιδιά να μηδενίζουμε τα πάντα με την πρώτη στραβή, ο ποδοσφαιριστης δεν αποδίδει κάτω από τόσο μεγάλη αλλά και αδικαιολόγητη πίεση, τα αποτελέσματα θα έρθουν σιγά-σιγά με υπομονή.

Καλό είναι να κοιτάμε μπροστά και να ζητάμε, αλλά οι στόχοι δεν καθορίζονται από εμάς! Η ομάδα είναι στους ομίλους του Europa που είναι ο στόχος και δεύτερη θα βγει εύκολα ή δύσκολα, Γνωρίζουμε όλοι την δίψα που έχουμε μετά από 30 χρόνια να είμαστε πρωταθλητές και να παίζουμε με τα μεγαθύρια στο CH. League, αλλά πρέπει να κάνουμε υπομονή... Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα. Γι' αυτό διαρκείας και στον ναό μέχρι τέλους.

Να κλείσω με μια ευχή να πάνε όλα καλά με τη Σάλκε και παρακαλώ πολύ να σταματήσουμε όλοι να είμαστε αρνητικοί έστω και για λίγες ώρες. Ο δικέφαλος θα φτάσει εκεί που πρέπει με πίστη απ'όλους μας. Δεν υπάρχουν πια Γούμενοι και Μπατατούδηδες μη βλέπουμε φαντάσματα μπροστά μας.

ΥΓ1 Να κάνουμε μεγάλη ομάδα να κερδίζει και τους διαιτητές χωρίς να ασχολούμαστε όλη την ώρα μ' αυτούς ειδικά μετά απο τόσο κακή εμφάνιση.

ΥΓ2 Να μάθουμε να χάνουμε! Συγχαρητήρια στον Παναιτωλικό για εχθές.

ΥΓ3 Κυπελούχος Ελλάδας 12'-13' Αστέρας Τρίπολης".

Διαβάστε ακόμη...