Δυο λόγια για τον Πρόεδρο

Μέλος της σελίδας με το nick name Ant, μάς έστειλε το παρακάτω κείμενο με αφορμή την παρουσία του Σαββίδη στην ομάδα.
Αναγνώστες
Δυο λόγια για τον Πρόεδρο

"Η αλήθεια είναι ότι ο Ιβάν Σαββίδης άργησε να έρθει στον Π.Α.Ο.Κ. Και μιλάω και για την παλαιότερη κρούση που του είχε γίνει αλλά και για την περασμένη σαιζόν. Για αυτό το λόγο και όλοι λέγαμε ότι ουσιαστικά η χρονιά του Σαββίδη θα είναι η φετινή. Αλλά ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας.

Ας υποθέσουμε ότι ο Σαββίδης (ο επιχειρηματίας από την Ρωσία που είχε κάνει εντύπωση όταν προσέφερε 1 ΕΚ. ΕΥΡΩ πριμ στην Εθνική) ερχόταν πέρσι το καλοκαίρι που δεν ήσουν και στην καλύτερη οικονομική κατάσταση του κόσμου και σου έλεγε

–Αδερφέ, επειδή είναι βαμμένος ασπρόμαυρος δίνω στην ομάδα 5 ΕΚ. ΕΥΡΩ για να ξεχρεώσει παλιές και τρέχουσες οφειλές (συμβόλαια παικτών, οφειλές σε τρίτους...) και βάζω σε ένα λογαριασμό άλλα 11 ΕΚ. ΕΥΡΩ και αν βγάλεις άκρη με το κράτος , πλήρωσε ... και σηκωνόταν και έφευγε για να γυρίσει μια για πάντα στην κρύα Ρωσία. Βάζω και στοίχημα ότι τώρα θα υπήρχε μια προτομή του Σαββίδη στην είσοδο της Τούμπας, μην σου πω και φωτογραφία του στα αποδυτήρια.

ΠΑΟΚτσήδες θα ταξίδευαν στο Ροστόφ για να τον ευχαριστήσουν και να σφίξουν το χέρι του παράξενου μακρινού ευεργέτη, ενώ άλλη θα έκοβαν ένα κομμάτι για τον Ιβάν στην βασιλόπιτα κάθε Πρωτοχρονιάς. Και αν τα παραπάνω ακούγονται υπερβολικά (αν και καθόλου απίθανα - είναι τρελός ο λαός του Π.Α.Ο.Κ.) είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπήρχε ΠΑΟΚτσής που να μην έπινε έστω ένα ποτηράκι στην υγειά του.

Αλλά εγώ θα σου πω και το άλλο. Ας υποθέσουμε ότι ο Σαββίδης δεν αγόρασε την ΠΑΕ ούτε έβαλε λεφτά πέρσι το καλοκαίρι, και ερχόταν φέτος.

Όλη η προηγούμενη χρονιά παραμένει ίδια. Φεύγει ο Γκαρσία τον χειμώνα, διώχνεις τον ΓΔ και βγαίνεις δεύτερος με Γεωργιάδη στον πάγκο μέσα στα Γιάννενα. Και είσαι σε κατάσταση που δεν έχεις μαντήλι να κλάψεις, χωρίς τις προσθήκες του χειμώνα, χαίρεσαι που ο Κλάους παστέλωνε το ένα γκολάκι μετά το άλλο επειδή θα πάρεις καλά λεφτά τώρα που θα πρέπει να τον πουλήσεις, και δεν ξέρεις πως θα παίξεις CH.L. σε 2 μήνες. Και έρχεται ξαφνικά ένας παράξενος επιχειρηματίας από το Ροστόφ και σου λέει:

-Αδερφέ, επειδή και η γιαγιά μου Π.Α.Ο.Κ. ήταν, θέλω ο Π.Α.Ο.Κ. να πάρει πρωτάθλημα. Γι' αυτό θα σου φέρω το καλύτερο προπονητικό τιμ που ήρθε ποτέ στην Ελλάδα. Και επειδή άκουσα τι θέλει ο οπαδός, πρώτα θα σου φέρω τον Γκαρσία πίσω, να τον χαρείς όπως τον θέλεις, μια τελευταία φορά με τα ασπρόμαυρα. Ακόμα άκουσα ότι έχεις καψούρα με ένα παικτάκι της Καρπάτι, θα στον φέρω κι αυτόν. Θα σου φέρω τον Σκόνδρα που έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα. Απέναντι από τον Λούκας, θα σου βάλω τη μαύρη σφεντόνα, τον Ολίσε (είπαμε ότι δεν έκανες μεταγραφές χειμώνα), θα σου φέρω Βούκιτς και μπροστά το τεθωρακισμένο τον Νέτσιντ, στην άμυνα πάρε έναν έμπειρο και ένα ταλεντάκι από την Ιβηρική, και πάρε και 3 διεθνείς, Κατσουράνη, Τζιόλη και Σπυρόπουλο να γεμίσει το ρόστερ. Από του παίκτες που έχεις δεν θα πουλήσω κανέναν.

Θα φύγουν μόνο αυτοί που εσύ δεν θέλεις (ο Αποστολόπουλος που είπες ότι έπιασε ταβάνι, ο Φωτάκης που ό,τι είχε να δώσει το έδωσε,  ο Ρομπέρ που δεν κάνει για το καινούριο επίπεδο της ομάδας και ο Κουμάλο). Όλους τους άλλους θα τους κρατήσω για να έχεις 2 γεμάτες 11αδες, να βγάλεις την χρονιά. Και όσο θα κάνεις προετοιμασία με το καλύτερο προπονητικό τιμ που ήρθε ποτέ στην Ελλάδα, εγώ θα ανακαινίσω στην Τούμπα, αποδυτήρια, γραφεία, το site της ομάδας, το megastore και ότι βρω μπροστά μου, θα κάνω εργασίες στο προπονητικό (επειδή και γι' αυτό γκρίνιαξες), καινούριος χλοοτάπητας με υπόγειο σύστημα συλλογής υδάτων, βάλε και ένα VIS TRACK να ξέρεις τι σου γίνεται και ένα κουστούμι δώρο.

Θα σου έφερνα και τον Ροναλντίνιο αλλά δεν έρχεται ... και σηκωνόταν και έφευγε για να γυρίσει για πάντα στην κρύα Ρωσία. Κύματα ενθουσιασμού θα είχαν ξεσπάσει στην πόλη, ουρές θα σχηματίζονταν έξω από τις εκκλησίες από οπαδούς που θέλουν να ανάψουν ένα κεράκι στον Σαββίδη ενώ οι μισοί ΠΑΟΚτσήδες θα βάφτιζαν τα παιδιά τους Ιβάν.

ΣΗΜΕΡΑ έχεις έναν άνθρωπο που έχει κάνει όλα τα παραπάνω μαζί και άλλα πόσα (ακαδημίες, ερασιτέχνης, εταιρική προβολή, ...) και το καλύτερο από όλα θέλει να μείνει. Και όλα αυτά πριν καλά-καλά αρχίσει η πρώτη του χρονιά στον Π.Α.Ο.Κ., η χρονιά του Σαββίδη που λέγαμε όλοι πέρσι. Η μόνη διαφορά είναι ότι όλα τα παραπάνω που μέχρι πέρσι ήταν μακρινό όνειρο, σήμερα είναι λόγος γκρίνιας.

Και έχει δίκιο να σου λέει ότι θέλει το πρωτάθλημα. Και επειδή έχει κάνει όλα τα παραπάνω αλλά και λόγω νοοτροπίας. Ο Σαββίδης είναι άνθρωπος περήφανος, θέλει να βάζει πάντα υψηλούς στόχους και ως τώρα στα βήματα του αυτό του έχει βγει σε καλό. Είχε δίκιο και όταν σου έλεγε ότι θέλει κάποια μέρα δίπλα στην κούπα του πρωταθλητή, να βάλει αυτή του CH.L.

Και λέω κάποια μέρα, γιατί δεν πιστεύω να κατάλαβε κανείς ότι ο Ιβάν εννοούσε πως την χρονιά 2013-2014 ο Π.Α.Ο.Κ. θα κατακτήσει την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, νικώντας την Bayer στον τελικό με 4-0. Στην τελική, και φέτος να μην πάρουμε το πρωτάθλημα, θα το πάρουμε σίγουρα του χρόνου, για να ενεργοποιηθεί και η ρήτρα 2+1 του προπονητή, ώστε να πάμε με Χουμπ στους ομίλους του CH.L.!!! Και πιστέψτε με, ο Π.Α.Ο.Κ. σε 2 χρόνια από τώρα, με περαιτέρω ενίσχυση κάθε χρόνο και τον Χουμπ στον πάγκο, θα είναι ένας άλλος Π.Α.Ο.Κ.

Όλοι ξέρουμε ότι η ομάδα είναι πλέον σε άλλο επίπεδο από πέρσι σε όλους τους τομείς, αλλά ενώ ο κόσμος του ΠΑΟΚ γνωρίζει όλα τα παραπάνω, η δίψα του για διάκριση και αποκατάσταση της αδικίας τόσων χρόνων αλλά και η χαρά του για το νέο ρόλο της ομάδας στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην Ευρώπη, κάνει την προσμονή της επόμενης μέρας του ΠΑΟΚ αβάσταχτη.

Τέλος, να πω σε κάποιους που δεν το γνωρίζουν, ότι ο Ιβαν Σαββίδης, που έχει ρίξει τουλάχιστον 30 ΕΚ.ΕΥΡΩ στον ΠΑΟΚ, έχει καπνοβιομηχανίες και ποιός ξέρει τι άλλο στην Ρωσία, είναι Πρόεδρος η επίτιμο μέλος σε ποιος ξέρει πόσους Ομίλους Ελλήνων, Ομίλους Ρώσων, Ομίλους Ελληνορωσων και Ελληνοπόντιων, Ομίλους Φιλίας, Ομίλους Φιλίας Ελλήνων-Ρώσων-Ελληνορωσων-Ελληνοπόντιων, συναντιέται με Πρόεδρους και Πρωθυπουργούς και Υπουργούς κρατών, μεσολαβεί σε ενεργειακές συμφωνίες ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ με παγκόσμιο αντίκτυπο, αγοράζει βιομηχανίες κλειδιά στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της Ελλάδας (καπνά, ζάχαρη και να δούμε και τι άλλο (πχ media)), έχει νοικιάσει το ξενοδοχείο σύμβολο της Θεσσαλονίκης (τουρισμός) συναντιέται με περιφερειάρχες, νομάρχες και δημάρχους για να ρίξει και άλλα 40 (θα πω εγώ) ΕΚ. ΕΥΡΩ για το Προπονητικό Κέντρο, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ τον Βαγγέλη από την Καλαμαριά (47 ετών, πρώην οικοδόμος, άνεργος, χωρισμένος με 2 παιδιά) και τον Γιαννάκη από τον Εύοσμο (17 ετών, μένει με τους γονείς του, αγαπημένο ποτό: ρετσίνα με μπετόν αρμέ) για να τον βρίζουν και να τον φτύνουν για να μην ξαναχάσει ο Π.Α.Ο.Κ. Ούτε αυτός, ούτε οι παίκτες.

Φιλικά και οπαδικά

ant

Υ.Γ. Και η μεταγραφική περίοδος δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Διαβάστε ακόμη...