Ημερολόγιο πλοίου 2013 ...

Tο μέλος του Paokmania, Mojo, μας έστειλε ένα ακόμα "έξυπνο κείμενο" μέσα από το οποίο μας παρουσιάζει με ιδιαίτερα ξεχωριστό τρόπο τα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στην ομάδα μας.
Αναγνώστες
Ημερολόγιο πλοίου 2013 ...

"Ημερολόγιο πλοίου

14η Φεβρουαρίου 2013, Aγίου Βαλεντίνου.

Η Ομάς, γυναίκα με τα όλα της, δεν θα μπορούσε να μην τιμά τον Θεό Έρωτα. Κάθε Πιστός περιμένει να έρθει πως και πως αυτή η ημέρα και ανεβοκατεβαίνει ανυπόμονος τα τσιμέντα της ιερής Τούμπας γιατί σήμερα γιορτάζει με την αιωνία Αγάπη του.

Της πλούσιας ομορφούλας της έδωσε όρκο ιερό κάθε χρόνο να την τιμά με μια ασπρόμαυρη τουλίπα στο χέρι διότι του χάρισε την ελευθερία του. Χρόνια πολλά πάσχιζε να σηκώσει το βλέμμα του στο φως αλλά από την πολύ βρωμιά γλιστρούσε και ο ίδιος, ώσπου έσκασε ο πεθερός και καθάρισε. Τον σήκωσε από τα χαμηλά, τον καθάρισε, τον έντυσε, τον ταΐσε, τον χαρτζιλίκωσε, τον χτένισε σαν δικό του παιδί και αφού του έδωσε ξανά το μέλλον του, επέστρεψε μες την χαρά στα τσιμέντα έτοιμος για να υπερασπιστεί την τιμή της γλυκιάς Ομάς.

Η Ομάς , ντροπαλή σαν Ανοιξιάτικη σταγόνα, Ελληνίδα από τον Πόντο με αμύθητα εκτάρια της Γης των Ρώς του κάνει τα γλυκά ματιά όταν ακούει τα λόγια του σαν ποίημα να δονούν το γρασίδι... «Εμείς μαζί για μια ζωή»... της φωνάζει... και αυτή του κρυφó-χαμογελά.... «..παίξε την μπάλα της ζωής σου γιατί θα σε γαμήσομεν εμείς οι οπαδοί σου» ....της λέει όταν κάνει καμιά αταξία και αυτή κοκκινίζει από ντροπή... «ΠΑΟΚ και τα μυαλά στα κάγκελα» της τραγουδά και αυτή του απαντά «μηηηηη όχιιιιιιι»....

Τρέμουν οι όρχεις του κάθε φορά που την βλέπει από ψηλά και χαμηλά να περπατά, να βαδίζει, να τρέχει με την μπάλα στα πόδια της μέσα και πάνω στο πράσινο κρεβάτι. Ο έρωτας βαράει τέρμα στο κρανίο μέσα, το αίμα γίνεται μαύρο και το σπέρμα, δικέφαλο λευκό.

Η κυρά Δέσποινα φτάνει ανυποψίαστη στο προκαθορισμένο ραντεβού και ο Νεαρός Αναστάσης αφού την αγκαλιάζει της ψιθυρίζει στο αυτί.... «Εμείς μαζί για μια ζωή αγάπη μου» και της δίνει το ασπρόμαυρο άνθος των Κάτω Χωρών.

Λοιπόν... «που θα με πας μωρό μου;» του λέει η Δέσπω ανακουφισμένη από την ευχή που άκουσε πριν λίγο ... «Κλείσε τα μάτια σου κυρά μου» , της λέει με αποφασιστικότητα και αυτή υπακούει αμέσως με χαρά.

Την οδηγεί με μαεστρία μέσα στον αγωνιστικό χώρο και την βάζει να καθίσει στο λευκό τραπέζι. Τώρα μπορείς να ανοίξεις τα μάτια σου της λέει με υπηρηφάνεια. Σήμερα, είναι έτοιμος να τη ζητήσει σε γάμο .Έχει πληρώσει της μιχαλούς στο τμήμα Μάρκετινγκ για να είναι όλα στην εντέλεια.

Καταλαβαίνετε ότι αυτά δεν είναι εξωπραγματικά όσο και αν δεν τα πιστεύουμε.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν τόσες νέες ιδέες και πρόσωπα, που πραγματικά δεν ξέρεις που θα φτάσει το πράγμα.

Η Δέσπω κοιτά και δεν το πιστεύει....Σερβιτόρος είναι ο Σάλπιξ , βοηθός σερβιτόρου ο Κλάους, μετρ ο Καμαράς, την μουσική επιμέλεια έχει ο ιρλανδός DJ Lorenς, στο βιολί είναι ο ρουμάνος βιρτουόζος Λαζάρ και στα κλαρίνα ο Μικρός σταφυλίτης. Οι Βραζιλιανοί Ετός και Λίνο στα μικρόφωνα και κόντρα μπάσο ο Κατσούρ. Στην είσοδο είναι Πόρτα ο μαύρος Κούμαλο με τον Κροάτη πορτιέρη και στα φώτα ο περιβόητος Φωτάκης. Το μενού έχει φροντίσει να είναι του Σέρβου σεφ Βούκιτς ... που έχει και 5 αστέρια της Μισελέν ενώ οδηγός του ηλεκτρικού οχήματος ο προπονητής Δωδώνης. Στην υπαίθρια κουζίνα γυαλίζουν τα πιάτα τα χερουβίμ Κάτσε, Κωνσταντίν και Αποστολόπ, για να μαθαίνουν και στα λουτρά ο μιγάς Γάλλος Ρομπέν των νησιών, σου χαρίζει αξεσουάρ με σήμα τον δικέφαλο για την καθημερινή υγιεινή.

Την κρίσιμη ώρα τις ανταλλαγής δακτυλιδιών θα έχουμε ζωντανή σύνδεση στο διαδίκτυο και οι φωτογραφίες του χαρμόσυνου γεγονότος θα μοιραστούν στα μεγαλύτερα περιοδικά γάμου .

Φυσικά ως δώρο δίνεται στο ζευγάρι η προεδρική σουίτα ''ΟΛΥΜΠΙΑ'' στο μεγαλύτερο ασπρόμαυρο Palace της Μακεδονικής γης.

Παράλληλα με το Μάρκετινγκ και τις πολλές ιδέες για να βγάζει χρήμα η ομάδα συμβαίνουν και άλλες καταστάσεις που σκοπό είχαν να ''ενώσουν'' και άλλο την ομάδα αλλά την έκαναν λαμπόγιαλο.... Εξαιτίας του Δωδώνιου Ύποπτου λογισμού που μιλούσε για την απομάκρυνση της πιο καλτ φιγούρας της ομάδας του Παυλάρα.

Οι αντιδράσεις των Πιστών όμως ήταν αντίθετες. Συνέχιζαν να αγοράζουν από τις μπουτίκ την φανέλα του Κανάριο σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, κλείσανε τα ραδιοφωνάκια, απομακρύνθηκαν από το γήπεδο, έστειλαν ανοικτές και κλειστές επιστολές διαμαρτυρίας, εκφραστήκαν πικάντικα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και τέλος αφού διάβασαν την ανακοίνωση της ΠΑΕ άρχισαν να τρώνε τα υπογλώσσια το ένα μετά το άλλο μην μπορώντας να χωνέψουν την μεγαλύτερη αδικία που έχει γίνει μέχρι σήμερα στη ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ. Δεν ήταν διαθεμένοι να το ξεχάσουν και ζούνε για την στιγμή που ο πόντιος θα διορθώσει το λάθος ευφραίνοντας τις καρδιές τους.

Κύπελλα και σχέδια για εκδρομές καήκαν στην πιο άσφαιρη και μαλθακή εμφάνιση στην Τριπολιτσά.

Κάπως έτσι λοιπόν κατάφεραν οι ποδοσφαιριστές να χάσουν την πορεία τους και σταμάτησαν να ασχολούνται με το τόπι μιας και δεν υπήρχε πλέον ο Δάσκαλος ΤΣΕ ούτε στην προπόνηση, με τα απανωτά χαστούκια να έρχονται το ένα μετά το άλλο χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν.

Εκεί μέτρησε η κίνηση στην σκακιέρα του Ιβανόφ που με μια κίνηση Ροκέ έδωσε πίσω την χαμένη σπίθα στο βλέμμα των παικτών, γέμισε με βάθος τον πάγκο και σφύριξε την αντεπίθεση λίγο πριν τον πιάσουν οι ζέστες του καλοκαιριού.

Μετά από ένα μπαράζ συναντήσεων και αναλύσεων η πιο VIP προσωπικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου ο γκρίζος Τέο επέστρεψε ξανά αναβαθμισμένος ως ο Λευκός Τέως, για να δώσει ακόμη μεγαλύτερη οντότητα. Παρά τις αντίθετες προβλέψεις δήλωσε παρόν στην βραδινή αναφορά και όλοι μαζί αποφασίσανε να στείλουν τον ύποπτο Δωδώνη για πρόωρες διακοπές στα ελληνικά νησιά κρατώντας τον ΓΧ στο τιμόνι του πλοίου.

Το κράξιμο των Πιστών που είχαν αγανακτήσει από την αρχή της χρονιάς χαρακτηρίζοντας τον ως ανύπαρκτο και ύποπτο, αυτός έδειχνε να μην το αντιλαμβάνεται, τιτιβίζοντας οικογενειακώς με άσχημα λόγια για τον διδάσκαλο Τσε.

Οι λόγοι ήταν φανεροί, εδώ και καιρό είχαν τελειώσει οι δικαιολογίες για την μέτρια πορεία παρά το γεγονός ότι αυτό το πρωτάθλημα ήταν το πιο αδύναμο όλης της ιστορίας. Με ανυπαρξία ικανών αντίπαλων ο Δωδώνης καμάρωνε για την δεύτερη θέση που δεν είχε ξαναδεί ποτέ του ως προπονητής.

Η απίστευτη ελαφρότητα των πράξεων που χαρακτηρίζει τις νεαρές ηλικίες παράσυρε όλη την ομάδα στην νωθρότητα αφού ένα μείγμα έμπειρων, νεοφερμένων, δανεικών και αγύριστων, δεν ήταν δυνατόν να προασπίσουν αγωνιστικά τα κεκτημένα που κέρδισε τα τελευταία χρόνια η Ομάς.

Όλοι μαζί οι αυτοκαταστροφικοί κατάρρευσαν κάνοντας έναν κρότο αγανάκτησης και απελπισίας σε όλη την περιοχή της άδειας Τούμπας. Μέσα από τα σύννεφα της μουρμούρας των Πιστών ακούγεται ο χιλιό-τραγουδισμένος θρήνος ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες λαϊκούς συνθέτες, στιχουργούς και τραγουδιστές.

Χωρίσαμε ένα δειλινό
με δάκρυα στα μάτια
η αγάπη μας ήταν γραφτό
να γίνει δυο κομμάτια

Πονώ σαν συλλογίζομαι
τα όμορφα τα βράδια
που μου 'δινες γλυκά γλυκά
όρκους φιλιά και χάδια

Με μια λαχτάρα καρτερώ
και πόνο στην καρδιά μου
ίσως γυρίσεις γρήγορα
ξανά στην αγκαλιά μου

Β.ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ

Το φάντασμα του μεγαλύτερου ξένου ποδοσφαιριστή εμφανίστηκε ξανά και ξανά και ξανά, θυμίζοντας ότι τα λάθη της βλακείας και του εγωισμού δεν θα διορθωθούν εάν δεν αποκατασταθεί η αδικία.
Είναι τόσο εμφανέστατη η απουσία του όχι μόνο τις Κυριακές αλλά και στις καθημερινές προπονήσεις που μοιάζουν πολύ με το μπάχαλο και το χάος που επικρατεί όταν απεργεί ο καθηγητής από την τάξη στο σχολείο. Έβλεπες άλλους να καπνίζουν, άλλους να πίνουν ξίδια, άλλους να ξενυχτούν, άλλους να γλεντούν, να κάνουν πλάκα και χαβαλέ, να σκίζουν τα βιβλία, να πετάνε τα τετράδια και να λένε ότι το 1922 συνωστίζονταν στις προβλήτες της Σμύρνης οι πρόγονοι τους και άλλα τέτοια πολύ ύποπτα..

Αργά το απόγευμα ο Ιβάν όταν άκουσε από τον Ατρόμητο Σπανό την κίνηση Ρουά, κατάλαβε ότι χωρίς ηρωικούς πύργους, ταλαντούχους αξιωματικούς, χωρίς καθαρόαιμα άλογα και πιστά πιόνια χωρίς στόχους και στρατηγική είναι αδύνατον να κερδίσεις και την πιο απλή μάχη, γέλασε κρατώντας για τον εαυτό του το ρητό των απανταχού Ποντίων "το δίς εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού" και αφιέρωσε λίγο χρόνο για να τους μιλήσει ...

Αφού πέρασαν πέντε ώρες ανάλυσης για τις ασκήσεις επί χάρτου για τις ασκήσεις διαφυγής που τους περίμεναν στα βάθη της Σιβηρίας σε περίπτωση που αποτύχουν συμφώνησαν οι παίκτες μεταξύ τους ότι το πρωταθλητριών αρχίζει από τα Γιάννενα και με τον προτελευταίο ενεργό οπλαρχηγό της επανάστασης του 2004, Κωστή Κατσούρα, φώναξαν δυνατά ΑΕΡΑαααααααααα .

Όταν τα ευχάριστα νέα από την Ήπειρο ήχησαν χαρμόσυνα στα αυτιά του το σκέφτηκε καλά- καλά πριν ξεκινήσει την επόμενη παρτίδα της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν στην ασπρόμαυρη σκακιέρα του και με μιά πρελούντια φωνή είπε στον Τέως «ότι έγινε έγινε, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, φέρε μου τον Κανάριο τώρα» και άνοιξε μια Πορτογαλική Πασιέντζα να περάσει η ώρα μέχρι να συναντηθεί με τον Πάσης Ρωσίας για να λάβει την ευλογία.

Και έτσι έγινε, ένα απόγευμα του Ιουνίου, λίγο πριν την γιορτή του Αγίου Πνεύματος στην σκήτη του Αγίου Όρους, άκουσε να του λέει στο αυτί...

«...θα πάρεις για τιμονιέρη τον Στεφανή από την χώρα της τουλίπας και καλούς τίτλους!», «ευλογείτε γέροντα» του απαντά ο Τρομερός και μέσα σε πέντε λεπτά το ΕΣΥ ΣΩΛΗΝΑΣ κατέρρευσε αδυνατώντας να μοιράσει την εικόνα και τον ήχο του Στεφανή σε όλο τον κόσμο όταν αυτός παρουσιάστηκε επίσημα, μέσω του PAOK tv, στην Νύφη του Θερμαϊκού.

Τα θεμέλια, για το πρώτο αστέρι στην ασπρόμαυρη φανέλα της νίκης, άρχισαν να τοποθετούνται.....

Συνεχίζεται...

......................................................................................

Παλιότερα κείμενα του ίδιου:

"Ημερολόγιο πλοίου σωτήριο έτος 2010", το οποίο  μπορείτε να το θυμηθείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Το "Ημερολόγιο πλοίου σωτήριο έτος 2011", το οποίο  μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ. 

Το Ημερολόγιο πλοίου σωτήριο έτος 2012 (μέρος A΄).

Το Ημερολόγιο πλοίου 2012 (μέρος Β').

Ημερολόγιο πλοίου: Πλανήτης Γη- Χριστούγεννα 3013 μ.Χ.

Διαβάστε ακόμη...