Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας ...

Η 19η Μαΐου είναι μια ιδιαίτερη μέρα για τον Ελληνισμό του Πόντου, που υπέστη κατά το διάστημα 1916-1923 έναν πρωτοφανή διωγμό από την Κεμαλική Τουρκία...
Αναγνώστες
Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας ...

Ζώντας στην περιοχή χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι αυτοί έγιναν στην καλύτερη περίπτωση πρόσφυγες ή άφησαν -στη χειρότερη περίπτωση- το άψυχο σώμα τους στη γη όπου γεννήθηκαν ...

353.000 χιλιάδες Έλληνες του μακρινού Πόντου, εξοντώθηκαν με φρικτό τρόπο με την υλοποίηση της ιδέας αυτού του ανθρώπου (Κεμάλ) που κάποια σοφά μυαλά της Θεσσαλονίκης είχαν σκεφτεί να τον κάνουν άγαλμα στην πλατεία Αριστοτέλους, για λόγους που μόνο αυτοί έχουν στην ανύπαρκτη συνείδησή τους. 

Περίμενα σήμερα να δω να ανεβαίνει στον επίσημη σελίδα της ΠΑΕ μια ανακοίνωση για την ημέρα μνήμης, καθότι ο ΠΑΟΚ είναι προσφυγικό σωματείο και στις τάξεις του ανήκουν χιλιάδες απόγονοι εκείνων των ανθρώπων. Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι αράδες δεν έχει ανέβει απολύτως ΤΙΠΟΤΕ.  

Η σημερινή ημερομηνία "ζητάει" εδώ και πολλά χρόνια την αναγνώρισή της από την διεθνή κοινότητα, αλλά αυτό έγινε μέχρι σήμερα μόνο από την Ελλάδα, την Κύπρο και πρόσφατα την Ν, Ουαλία. Η σημερινή επέτειος είναι ημέρα ντροπής και αίσχους της διεθνούς κοινότητας, που αποδεικνύει πως όπου θέλει κλείνει τα μάτια της και όπου θέλει τα ανοίγει (γενοκτονία Εβραίων από τους Ναζί). 

Αλίευσα στο διαδίκτυο την παρακάτω εντολή του πρώην υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ, Κίσινγκερ και θεωρώ πως αξίζει να τη διαβάσετε:

The Greek people are anarchic and difficult to tame. For this reason we must strike deep into their cultural roots: Perhaps then we can force them to conform. I mean, of course, to strike at their language, their religion, their cultural and historical reserves, so that we can neutralize their ability to develop, to distinguish themselves, or to prevail; thereby removing them as an obstacle to our strategically vital plans in the Balkans, the Mediterranean, and the Middle East»

(Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι' αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή).

Το παραπάνω απόσπασμα τα λέει όλα, εξηγεί τα ανεξήγητα και φωτίζει σκοτεινές πτυχές της ιστορίας.

Η ομάδα μας ο ΠΑΟΚ είναι άρρηκτα δεμένος με τον Ποντιακό Ελληνισμό, θυμηθείτε πόσοι και πόσοι παίκτες με καταγωγή από τον Πόντο δεν πέρασαν από τον Δικέφαλο! Στις τάξεις των οπαδών του συλλόγου οι έχοντες ρίζες από την χιλιοβασανισμένη αυτή περιοχή, ίσως αποτελούν την πλειοψηφία ανάμεσά μας.

Αίμα τους ήταν τα 353.000 θύματα της κεμαλικής κτηνωδίας που βρήκαν φρικτό θάνατο μέσα στα σπίτια τους, στους δρόμους, στις φυλακές με τρόπο που δεν τον συλλαμβάνει ο νους του ανθρώπου.

Η σημερινή επέτειος δεν έχει σκοπό να αναμοχλεύσει τα μίση και τα πάθη, αλλά να αναγνωριστεί επιτέλους από τις κυβερνήσεις των κρατών της γης το μεγάλο έγκλημα που διεπράχθη σε βάρος των Ποντίων ...

Υ.Γ. Έγραψα το παραπάνω κείμενο αν και δεν είμαι Πόντιος στην καταγωγή, απλά και μόνο γιατί από μικρό παιδί γνώριζα πως στον Δικέφαλο υπάρχουν χιλιάδες Πόντιοι συνοπαδοί, άνθρωποι που η σημερινή μέρα τους αγγίζει ιδιαίτερα! Εύχομαι από καρδιάς ο αγώνας για την αναγνώριση της γενοκτονίας να δικαιωθεί όσο πιο σύντομα γίνεται!

Alemao, paokmania member

Διαβάστε ακόμη...