"Ας μιλήσουμε για μπαλίτσα"

Την άποψή του για τον φετινό ΠΑΟΚ, παραθέτει μέσα από το κείμενο που ακολουθεί, το μέλος της σελίδας μας με το nick name franki...
Αναγνώστες
"Ας μιλήσουμε για μπαλίτσα"

Δεν είμαι κανένας προπονητής. Έχω παίξει μόνο λίγη μπάλα στη ζωή μου όπως το 80% των αντρών. Είμαι όμως αντικειμενικός και φίλαθλος.

Τα τελευταία χρόνια ο Δώνης έχει χαρακτηριστεί ως ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής. Όχι άδικα.. Πήρε κυπελλάκι με την ΑΕΛ και ήταν φιναλίστ με τον Ατρόμητο 2 φορές. Έβγαλε Ευρώπη 2 ομάδες που ήταν από το Νο 8 έως το 10.

Άρα είναι καλός.... Όμως αποδείχτηκε καλός για τέτοιες ομάδες. Μέτριες. Σε μεγάλες ομάδες κάτι δεν έκανε καλά (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ). Ομάδες μεγαλύτερου βεληνεκούς και καλύτερου ρόστερ.

Τι είδα εγώ:

Είδα έναν προπονητή να φοβάται. Ενώ είναι επιθετικός και στην καριέρα του έπαιζε στην επίθεση, στην ομάδα μου έπαιζε άμυνα και φοβισμένα. Και άμυνα πάλι δεν έπαιζε καλά. Τα 19 γκολ παθητικό είναι μια μέτρια επίδοση για τον ΠΑΟΚ των τελευταίων ετών.

Πιστεύω ότι στο δεύτερο μισό της σεζόν δεν υπάρχουν δικαιολογίες.
Μας έλειπε ένα καλό χαφ, πήραμε Κατσουράνη (δεν τον ήθελε!!!)
Μας έλειπαν γρήγορα εξτρέμ, πήραμε 2 πιστόλια (Καμαρά, Ολίσε)
Μας έλειπε κεντρικός αμυντικός, πήραμε Σίφο
Μας έλειπε φορ να συμπληρώνει την γραμμή κρούσης, πήραμε Βούκιτς.

Μετά τις προσθήκες, πίστευα ότι θα παίζαμε με βασικό κορμό τους εξής στις ανάλογες θέσεις:
Τέρμα: Πληθώρα επιλογών. Ιτάνζ και Γλύκος (που τα σπάει φέτος)
Άμυνα: Κεντρικό δίδυμο Σίντελφελντ, Κουμάλο (Ιντζίδης, Κατσικάς)
Αριστερό μπακ: Λίνο με τους Κωνσταντινίδη, Αποστολόπουλο να τον ξεκουράζουν (αν χρειαστεί)
Δεξί μπακ: Κωνσταντινίδης, Αποστολόπουλος, Έττο (Θα σχολιάσω πιο κάτω για τον Βραζιλιάνο)
Αμυντικό χαφ: Κατσουράνης, Κάτσε. Εμπειρία, ταχύτητα, προσωπικότητα, τεχνική
1η αλλαγή: Φωτάκης, 2η αλλαγή: Λάζαρ (πάτος φέτος)

Αριστερό χαφ: Καμαρά (Γεωργιάδης, Ρομπέρ)
Δεξί χαφ: Σαλπιγγίδης (Ολίσε, Κίτσιου) και Λόρενς αν αλλάζει το σύστημα σε 4-4-2
Κεντρικό χαφ: Λόρενς
Επίθεση: 4-5-1, Κλάους (Σάλπι, Βούκιτς) 4-4-2, Κλάους-Σάλπι (Βούκιτς)

Πιστεύω ότι όλη η δουλειά χάθηκε στο κέντρο. Ο Λάζαρ (τέρμα ντεφορμέ) μόνος του δεν μπορούσε να δημιουργήσει και να αμυνθεί ταυτόχρονα. Ο Κάτσε είναι άπειρος ακόμα και καλά έκανε και δε ρίσκαρε. Ο Λόρενς ήταν μονίμως πιο μπροστά. Το 4-4-2 το θεωρώ άχρηστο αν δεν μπορείς να τροφοδοτήσεις τους 2 μπροστά.

Είδα επίσης, ότι στα ματς ή στα λεπτά που ανέβαινε ο Κατσουράνης στα χαφ, η ομάδα κινούσε τη μπάλα με σιγουριά και μέχρι και γκολ έβαζε (ο Κατσουράνης).
Μόνο εγώ τα έβλεπα αυτά ρε γμτ; Γιατί να έχω έναν παίχτη ολοκληρωμένο να χαραμίζεται στην άμυνα ενώ μπορεί να μου προσφέρει πολλά περισσότερα στο κέντρο; Ειδικά όταν παίζω με κάτι χωριά όπως ο Αστέρας!

Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου το λάθος του προπονητή. Δεν ξέρω γιατί το έκανε. Κάτι παραπάνω από μένα θα ξέρει. Εγώ λέω μόνο αυτά που βλέπω. Ας μην αναφέρω αριθμούς. Απλά θα πω μόνο τι έγινε στο ματς με τον Πανιώνιο και τον ΠΑΣ που ο Κατσουράνης ανέβηκε στα χαφ. Α!!! Και στον εντός έδρας με την Καλλιθέα....

Εττο: Το Δεκέμβρη ενημερώθηκε ότι δεν υπολογίζεται. Όντως, η ομάδα έχει σε αυτή τη θέση δυο παιδιά από τα σπλάχνα της και ο ένας μάλιστα είναι πολύ καλός σαν ολοκληρωμένο μπακ-χαφ. Ο άλλος είναι πιο αμυντικογενές μπακ.

Όμως ο κύριος Εττο, απέδειξε ότι τιμάει το συμβόλαιό του. Κανονικά προπονήσεις, ούτε κιχ ούτε γκουχ όταν δεν έπαιζε, και όταν χρειάστηκε να παίξει, τα έδωσε όλα. Κατά τη γνώμη μου, μπορούσαμε να τον εκμεταλλευτούμε όλο αυτό το διάστημα.

Και κάτι τελευταίο.

Πιστιρικάδες....

Το καλοκαίρι οι εφημερίδες έγραφαν για τους μικρούς του ΠΑΟΚ... Πού είναι όλοι αυτοί; Μόνο ο Κάτσε επαλήθευσε τις προβλέψεις μας. Γιατί έβαλε κάτω το κεφάλι και δούλεψε χωρίς να σηκώσει τη μυτούλα. Έτσι και διακρίθηκε.

Οι υπόλοιποι; Μπείτε στο τουίτερ να δείτε που είναι.... Η προπόνηση γίνεται στις 16:00 και αυτοί είναι για καφέ από τις 11:00. Επίσης, παρατηρώ μέσω των βίντεο από την προπόνηση, ότι σιγά σιγά το στυλ του ταπεινού παιδιού που παίζει μπαλίτσα, γίνεται τρέντυ παιδιού με υφάκι (αλλαγές στο μαλλάκι, πρώτο θέμα τα τατουάζ, κτλ)

Όταν το μυαλό σου είναι πρώτα στα γκομενάκια και στα αμάξια, δύσκολα παίζεις σε μια τόσο μεγάλη ομάδα...

Και παραθέτω ένα κομμάτι από το άρθρο του Gambit με τίτλο Φιλοσοφία ομάδας και διάφορα: "Οταν ο Bojian υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο , εμφανίστηκε στην προπόνηση με μια ολοκαίνουρια Ferrari τον πλησίασε ο Xavi και του είπε αυτά να τα κάνει σε άλλες ομάδες και όχι στην Μπάρτσα"

Αυτή είναι η άποψή μου γιατί δεν πήγαμε καλά. Κακή διαχείριση του πολύ καλού υλικού μας.

Όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές απόψεις και είναι απόλυτα υποκειμενικές.

Διαβάστε ακόμη...