Φιλοσοφία ομάδας και διάφοροι κλόουν!

To μέλος της σελίδας μας με το nick name Gambit, μάς έστειλε το κείμενο που ακολουθεί και σε αυτό θίγει κάποια πράματα που συμβαίνουν στην ομάδα το τελευταίο διάστημα...
Αναγνώστες
Φιλοσοφία ομάδας και διάφοροι κλόουν!

Μετά από το ντροπιαστικό από όλες τις απόψεις παιχνίδι στην Τρίπολη (μόνη σταγόνα περηφάνειας το ανυπέρβλητο πάθος των παιδιών μας που ταξίδεψαν στην Τρίπολη), δεν μπορούσα να βγάλω από το μυαλό μου τρεις εικόνες που είδα από μια άλλη ομάδα, την Μπαρτσελόνα (και όχι μόνο) που μου έδωσαν ένα δείγμα αυτού που θέλουμε κι εμείς να γίνουμε ,'' περισσότερο από μια ομάδα''.

Εικόνα πρώτη - Οταν ο Bojian υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο , εμφανίστηκε στην προπόνηση με μια ολοκαίνουρια Ferrari τον πλησίασε ο Xavi και του είπε αυτά να τα κάνει σε άλλες ομάδες και όχι στην Μπάρτσα

Εικόνα δεύτερη – Στον αγώνα με την Λεβάντε η Μπαρτσα πετυχαίνει το 5ο γκολ της και κάποιοι παίκτες της πανηγυρίζουν το γκολ μπροστά από την κερκίδα της Λεβάντε κάνοντας τα γνωστά καραγκιοζλίκια που βλέπουμε στο μοντέρνο ποδόσφαιρο. Πριν προλάβουν να ολοκληρώσουν τον πανηγυρισμό τους ο Pujiol και ο Xavi τους τραβάνε στο κέντρο του γηπέδου και τους ρίχνουν άγρια μπινελίκια για την προκλητικότητα και τα καραγκιοζλίκια τους.

Εικόνα Τρίτη - Σε αγώνα με την μισητή αντίπαλο στην Μαδρίτη πέφτει ένας αναπτήρας στο γήπεδο και ο Αλβες (συγχωρήστε με αν κάνω λάθος αλλά δεν έχει και τόση σημασία) σηκώνει τον αναπτήρα και πάει να το δείξει στο διαιτητή. Σημειώστε ότι η Μπάρτσα έχανε και θα μπορούσε να κυνηγήει μια τιμωρία της Ρεάλ. Πάλι ο Pujiol έτρεξε πήρε τον αναπτήρα και τον πέταξε έξω.

Ποια είναι όμως η σύνδεση συτών των εικόνων με τον ΠΑΟΚ; Μικρή αλλά και τεράστια ταυτόχρονα. Είναι η διαφορά φιλοσοφίας. Όταν έρχονται στο μυαλό μου αυτές οι εικόνες από την Μπαρτσα, από τον ΠΑΟΚ κολλάει σαν βδέλα στη σκέψη μου εκείνο το ξυπνητήρι στο σβέρκο του Αθανασιάδη, Η ΚΩΜΙΚΗ ΦΙΓΟΥΡΑ ΤΟΥ Δώνη να κλωτσάει σαν κακομαθημένο αγοράκι, τα μπινελίκια στον Κάκο και οι χαριεντισμοί μαζί του την επόμενη εβδομάδα.

Σε εμένα προσωπικά φτάνει το μήνυμα ''είμαι ένα μικρό χαζό παιδάκι που δεν σέβομαι κανένα και τίποτα'' Και συχνά τα μικρά χαζά παιδάκια δεν έχουν καριέρες, έχουν εκλάμψεις.Τα παραδείγματα ταλέντων που καβάλησαν το καλάμι, και έγιναν από αστέρες αστράκια, πάμπολλα. Και αυτή τη στιγμή στον ΠΑΟΚ έχουμε αρκετα τέτοια αστράκια, δε θα πω ονόματα, όλοι όσοι έχουμε πάει πρόσφατα σε σκυλάδικα τους ξέρουμε.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά νιώθω ότι όποιος εκπέμπει λεβεντιά και ντομπροσύνη στον ΠΑΟΚ και έχει έστω και μια πιθανότητα έστω και σημειολογικά να εμπνεύσει τον κόσμο (ανεξάρτητα από την ποδοσφαιρική του αξία) εξοστρακίζεται από τον ΠΑΟΚ . Ο Μούσλι , ο Βιεϊρίνια, ο Πάμπλο. Ελπίζω ο ΠΑΟΚ μας να μη γίνει μια συλλογή από παικτάκια κλόουν, που θα δισκεδάζουν τραγουδιάρες σε σκυλάδικα. Διαλέξατε να γίνετε οι μπροστάρηδες στον πόλεμο που (όσο κι αν όλοι μας παρακαλάμε να γίνει ένα θαύμα και να πάρουμε εμείς τη θέση σας) όλοι μας θέλουμε να δώσουμε, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε. Μην αγχώνεστε όμως , αν θέλετε απλώς να είστε δισκεδαστές αντί για πολεμιστές υπάρχουν πολλές ομάδες τσίρκο που ευχαρίστως θα σας δεχόντουσαν στο θίασο τους. Ο ΠΑΟΚ τσίρκο δεν ήταν ποτέ και ούτε ποτέ ο λαός του θα επιτρέψει κανένα παιχτάκι ή παραγοντίσκο να τον μετατρέψει σε θιάσο.

Ποτέ τον λαό του ΠΑΟΚ δεν τον συγκίνησαν οι τίτλοι, ο λαός του ΠΑΟΚ έχει από ιδρύσεως του συλλόγου παλέψει με θεούς και δαίμονες για αξίες όπως, ισονομία, αξιοπρέπεια, τιμιότητα και απαιτεί από τα μέλη της ομάδας να αντιμετωπίζουν τον σύλλογο και τον κόσμο με την ίδια σοβαρότητα και σεβασμό.

Αντίθετα τις παντιέρες τις σήκωσαν παίκτες όχι απαραίτητα μεγάλης ποδοσφαιρικής αξίας. Αυτούς θυμάται με νοσταλγία ο κόσμος, αυτούς επιτρέπει να διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά του, τον Λαγωνίδη , τον Εγκωμίτη, τον Πάμπλο.

Αλλαγή νοοτροπίας λοιπόν. Περισσότερο από μια ομάδα. Ετσι όπως και ο λαός μας είναι περισσότερο από ένα συνοθύλλευμα οπαδών. Ετσι όπως ο Πάμπλο είναι περισσότερο από ένας ποδοσφαιριστής.

Πρέπει επιτέλους να μετράμε και την προσωπικότητα κάποιου που θα φορέσει στο στήθος το δικέφαλο, και αν τα μυαλά του αντέχουν να είστε σίγουροι ότι θα μεγαλουργήσει .

Υ.Γ. Ελπίζω το ξυπνητήρι κάποια στιγμή να χτυπήσει, μόνο να βρίσκονται όλοι εκεί, μη μείνει κανένας κοιμισμένος

Φιλικά gambit

μέλος της θύρας 4 ΠΑΟΚ Λεμεσού

Διαβάστε ακόμη...