Φτάνει πια, ως εδώ!

Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο, το μέλος του ΣΦ ΠΑΟΚ Λεμεσού, Ganbit, μας στέλνει ένα κείμενο που δεν έχει άμεση σχέση με την ομάδα μας, αλλά έχει με την κατάσταση που διαμορφώθηκε τις τελευταίες μέρες στο νησί...
Αναγνώστες
Φτάνει πια, ως εδώ!

"Η ιστορία παίζει στο λαό μας ένα άσχημο παιχνίδι με τις επετείους. Την ίδια ώρα που "γιορτάζουμε" την ελληνική Επανάσταση, (το ε στο ελληνική θα το γράψω με κεφαλαία μόνο όταν γίνουμε άξιοι αυτής της τιμής ) η ελλάδα και η κύπρος ακολουθούν τη μοίρα των υπολοίπων λαών της Νότιας Ευρώπης που προκαθόρισαν οι νοσταλγοί των Παγκοσμίων πολέμων και της υποταγής των λαών. Δεν μιλάμε πλέον για προϋπολογισμούς, τραπεζικά συστήματα, eurogroup, κεφαλαιαγορές και άλλα τέτοια υπέροχα εφυολογήματα. Αυτές οι δυσνόητες και πιθανότατα επί σκοπού επιλεγμένες έννοιες, απλά καλύπτουν την πραγματικότητα. Ο Γ' Παγκόσμιος πόλεμος ήδη έχει αρχίσει, και εμείς (οι απλοί πολίτες που αναζητούσαμε μια Ευρώπη της αλληλεγύης των λαών) φτάνοντας σχεδόν στα Τάρταρα της κατοχής και της εκμετάλλευσης, ήρθε η ώρα να ξεσηκωθούμε.

Επιβάλεται να σταθούμε απέναντι στις υποτελείς κυβερνήσεις των δειλών νεοτσολάκογλου. Η ανεκτικότητα μας τους έχει γιγαντώσει. Σκιές είναι, η πραγματική δύναμη όπως πάμπολλες φορές έχει αποδειχτεί στην ιστορία βρίσκεται στην θέληση των λαών για απαλλαγή από την τυρρανία. Τι φοβάστε μωρέ; Τό έχουμε ξανακάνει πολλές φορές στο παρελθόν.Και σε όλες, μα σε όλες, μας είχαν χαμένους από χέρι. Αλλά όταν το δίκιο ήταν με το μέρος μας πάντα νικήσαμε, είμασταν πάντα νικητές ακόμη και όταν όλοι νομίζαν ότι ηττηθήκαμε.

Θα μου πείτε ''μα είμαστε μόνοι μας'', ΛΑΘΟΣ, είναι μαζί μας εκατομμύρια Ισπανοί, Ιταλοί, Ιρλανδοί, Πορτογάλοι, μιά σπίθα χρειάζεται και η πυρκαγιά θα ανάψει. Ας την ανάψουμε εμείς αυτήν τη σπίθα. Και να είστε σίγουροι ότι και άλλοι λαοί θα ξεσηκωθούν, θα παλαίψουν εμποδίζοντας τελικά τα σκοτεινά τους σχέδια. Σε αυτή τη δύσκολη ώρα όμως δεν περισσεύει κανένας. Δε θα μασήσω τα λόγια μου, η εξέγερση πρέπει να είναι παλαϊκή, πρέπει οι αριστεροί να παλέψουν δίπλα στους χρυσαυγίτες και οι άστεγοι δίπλα στους ''βολεμένους'', όλοι μαζί. Πρέπει να τους διώξουμε από την πατρίδα μας και στον αγώνα αυτό τους θέλουμε όλους δίπλα μας, και τους αριστερούς και τους δεξιούς και το στρατό και την εκκλησία και τους αστυνομικούς.

Δεν τρέφω αυταπάτες, πολλοί θα μας πουν τρελούς αιθεροβάμονες, πολλοί θα διαλέξουν τον εύκολο δρόμο της υποταγής , πολλοί θα χτυπήσουν ένα τέτοιο κίνημα, τα κανάλια αρχικά θα μας παρουσιάσουν σαν μισοπάλαβους, αργότερα θα κινητοποιήσουν τους μηχανισμούς τους για να παρουσιάσουν τους μπροστάρηδες ενός τέτοιου κινήματος σαν ανήθικους βιαστές παιδεραστές ή και εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Αν το κίνημα γιαγαντωθει θα μας πουν τρομοκράτες. Ας είμαστε προετοιμασμένοι. Είμαστε πολλοί και μας φοβούνται.

Τώρα θα μου πει κάποιος ''καλά ρε αδερφέ και τι μπορούμε να κάνουμε;'' Κατ' αρχήν να εκμεταλλευτούμε το διαδίκτυο, δεν είναι ντροπή, δείτε το σαν ένα μέσο απλά επικοινωνίας, όπως οι προκηρύξεις στην κατοχή, όπως οι αγγελιοφόροι στην αρχαιότητα, όπως ο πολύγραφος στο πολυτεχνειο, όπως ο ασύρματος και το ραδιόφωνο στην διαρκεια του Β' Παγκόσμιου. Στον Γ' παγκόσμιο, το ρόλο αυτόν θα τον παιξει το διαδίκτυο. Η αρχή θα γίνει με μικρές συμβολικές πράξεις αντίστασης, όπως την υποστολή της χιτλερικής σημαίας από την Ακρόπολη.

Πολλές τέτοιες πράξεις μπορούν να γίνουν το ξυπνητήρι των λαών. Το γιγάντωμα του κινήματος θα φέρει νέες ιδέες και μεγαλύτερης κλίμακας πράξεις αντίστασης. Σίγουρα θα υπάρξουν αντίμετρα, πιθανόν φυλακίσεις , δικαστήρια, ίσως ακόμοι και θάνατοι και δολοφονίες. Ε και; Ερχεται μια στιγμή στη μοίρα κάθε ανθρώπου που πρέπει να διαλέξει κανείς ανάμεσα στην υποταγή και την αξιοπρέπεια, ανάμεσα στο ραγιαδισμό και στον αγώνα.

Δεν πρέπει να παρεκλίνουμε από το στόχο μας όσο και αν τα μέσα μας χτυπάνε, πρέπει αρχικά να τους κάνουμε να καταλάβουν ότι ο νόμος των τραπεζών δε χωράει σε μια ανθρώπινη κοινωνία ότι τα χρήματα είναι για να βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων και όχι να τους υποδηλώνουν, πρέπει να αποτινάξουμε το ζυγό των κεφαλαιαγορών από πάνω μας.

Οι άστεγοι πρέπει να βρούν στέγη, οι πεινασμένοι να τραφούν, το νερό να φτάνει σε όλους, τα παιδιά μας να μορφώνονται, η ζωή μας να αλλάξει, οι πλούσιοι να αλλάξουν, οι απατεώνες να πληρώσουν, να ορίσουμε το τι είναι δημόσιος πλούτος (το νερό, ο ήλιος, ο αέρας, ότι κρύβει η γη, τα μνημεία μας, ο πολιτισμός, η γνώση, αυτά δεν ανήκουν σε κανένα, ανήκουν σε όλους μας), και να γίνει η κλοπή δημόσιου πλούτου έγκλημα.

Το ξέρω ότι ίσως να με θεωρείται τρελό, επαναστάτη του πληκτρολογίου. Αλλά σας υπόσχομαι (με ότι μπορεί να σημαίνει αυτή η δήλωση) ότι είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε ηγηθεί ενός τέτοιου κινήματος, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να θυσιάσω την οικογενιακή μου γαλήνη , ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα θυσιάσω ακόμη και την ίδια μου τη ζωή.

Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Είμαι Ελληνας, είμαι άνθρωπος.

Υ.Γ. Θα τα ξαναπούμε

Ganbit, paokmania member

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...