Οπαδοί και ... οπαδοί!

To μέλος του paokmania με το nick name Franki, μάς έστειλε από την Αθήνα όπου ζει το παρακάτω κείμενο και σε αυτό αναφέρεται στην υπόθεση του Pablo Garcia και όχι μόνο ...
Αναγνώστες
Οπαδοί και ... οπαδοί!

"Για άλλη μια φορά καταφέραμε σαν λαός να διχαστούμε. Δε λέω να είμαστε πρόβατα που απλά κάνουν ότι τους πει ο πρόεδρός τους. Αλλά όταν λέμε κάτι να το σκεφτόμαστε πρώτα χωρίς να φοράμε παρωπίδες. Ας μπω στο ψητό...

Είμαι 30 χρονών και όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα φώναζα τη λέξη ΠΑΟΚ.... Μια ομάδα που ήρθε από την Πόλη να συνεχίσει την ιστορία της στην έταιρη μεγάλη ιστορικά πόλη.... Είμαι ένας από εσάς τους πολλούς ΠΑΟΚτσήδες που έζησαν πολλά πράγματα με την ομάδα. Δεν εννοώ εκδρομές και ταξίδια. Γιατί τέτοια κάνουν και πολλοί "ντεμέκ" ΠAOKτσήδες. Έχω ήδη μια λίστα στο μυαλό μου.

Είμαι επίσης ένας από εσάς που δεν περίμενε το Ζαγοράκη και κάθε Ζαγοράκη για να πάρει διαρκείας. Ένας από εσάς που στις πραγματικά δύσκολες στιγμές έβαλε το χέρι στην τσέπη χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα.

Είμαι όμως και ένας ΠΑΟΚΤΣΗΣ που σέβομαι και εκτιμάω την ομάδα σαν ιδέα, σαν λαό αλλά και σαν εταιρία. Δε θα πω ότι έχω τη σωστή άποψη. Δε θέλω να με χειροκροτήσει κανείς αλλά δε θέλω και να με προπηλακίσει κανείς. Απλά να σεβαστείτε την άποψη αυτή.

Είναι μεγάλη πίκρα να βλέπεις το λαό της αγαπημένης σου ομάδας να διχάζεται κάθε φορά εκεί που όλα πάνε καλά. Θυμάμαι πριν χρόνια, επί Γούμενου, που ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είχε πάρει τη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Διχασμός... Κοντός ... Και όλα τα κοσμητικά επίθετα για τη μάνα του και την οικογένειά του.

Μάλιστα.... Καλύτερα να μην πουλιόταν, και ας καθόταν στον ΠΑΟΚ χωρίς να πληρώνεται... Αν θα υπήρχε ΠΑΟΚ μετά... Γιατί ο Σαλπιγγίδης, έκανε το λάθος να πει ότι είναι ΠΑΟΚ.... Κατά τη γνώμη μου το απέδειξε τη μέρα που ο Γούμενος του είπε ότι αν θα κάτσει στον ΠΑΟΚ, δεν θα πληρωθεί κανείς άλλος ...

Άρα, εγώ στο μαγαζί μου που έχω ένα προϊόν που είναι το αγαπημένο μου, το τυχερό μου και το πιο ακριβό, δεν θα το πουλήσω σε κανέναν και ας μην πληρώσω τους λογαριασμούς μου! Έτσι είναι τα πράγματα κύριοι!

Στο πρόσφατο θέμα μας τώρα. Σήμερα έλυσε το συμβόλαιό του ο Πάμπλο Γκαρσία. Δε θα μπω στη διαδικασία να γράψω τι είναι ο Πάμπλο για τον ΠΑΟΚ... Όλοι ξέρουμε. Όμως αυτές τις μέρες ξενέρωσα με το λαό του ΠΑΟΚ που στα σχόλιά του στο paokmania, facebook κτλ, έβριζαν τη διοίκηση, τον Δώνη, τον Βρύζα, τον Τσιστιακόφ κτλ.

Το ποιος έφταιξε είναι μια ατέρμονη συζήτηση που όσα χρόνια και να το συζητάμε, δε θα τελειώσει.

Βάζοντας τον ΠΑΟΚ πάνω από όλα, θα πω ότι φέτος δεν ήθελα το Γκαρσία στην ομάδα. Εννοώ την εντεκάδα. Δεν μπορώ να βασιστώ πάνω του. Δεν άλλαξε κάτι ο ίδιος ο παίχτης. Το μόνο που τον χάλασε ήταν ο ΕΝΑΣ τραυματισμός που είχε και δυστυχώς υποτροπίασε και τον πήγε πολύ πίσω. Όμως, ο φετινός ΠΑΟΚ, και ο ΠΑΟΚ του μέλλοντος, θα είναι μια ομάδα που θα χτυπήσει μεγάλα πράγματα. Άρα, πρέπει να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού.

Υπεύθυνοι γι' αυτό είναι οι κ.κ. Προπονητής, Τεχνικός Διευθυντής, Διάφοροι Σύμβουλοι και αυτός που πληρώνει. Ούτε εγώ ούτε εσύ ούτε κανένας άλλος προπονητής της κερκίδας και του καναπέ.

Τα τελευταία χρόνια, είχαμε μια ομάδα που δεν έπαιζε ποδόσφαιρο. Καθόταν πίσω, πίεζε στο κέντρο και έκανε αντεπιθέσεις. Ότι καλύτερο για κεντρικούς πασέρ με βαρύ κορμί όπως Γκαρσία, Ίβιτς. Αν θέλεις να παίξεις σύγχρονο ποδόσφαιρο, θέλεις γρήγορη πάσα, τρέξιμο και ολοκληρωμένους ποδοσφαιριστές. Ο Ίβιτς και ο Παύλος, είναι παίχτες που δεν μπορούν να ακολουθήσουν τα πλέον γρήγορα χαφ. Πώς να το κάνουμε; Ούτε έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε στο κέντρο έναν παίχτη με πιο ελεύθερο ρόλο και άλλους να μαρκάρουν. Φυσικά ο Παύλος και ο Ίβιτς, έκαναν υπερπροσπάθειες να μαρκάρουν αλλά το αποτέλεσμα ήταν να συμπληρώνουν μαρκαρίσματα άλλων.

Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι που δεν χωράνε στο ρόστερ. Δεν είναι σημαίες όμως για να προκαλέσουν πανικό. Άρα, κατά την ταπεινή μου άποψη, ήταν θέμα χρόνου να μη χωράει στον τωρινό και μελλοντικό ΠΑΟΚ ο Γκαρσία.

Με στεναχώρησε το γεγονός που έδωσε τελεσίγραφο στο τεχνικό τιμ: Ή παίζω βασικός ή καθόλου. Τον δικαιολογώ όμως γιατί είναι πεισματάρης και εγωιστής με την καλή έννοια. Σίγουρα ότι έκανε δεν το έκανε για να ξεσηκώσει το λαό υπέρ του γιατί αν το έκανε αυτό, τότε χθες θα έλεγε ότι θα το σκεφτεί και καλά. Σαν παλικάρι, δεν εκμεταλλεύτηκε την αγάπη του κόσμου.

Του κόσμου που ακολουθεί τυφλά έναν παίχτη. Και που τον υποστηρίζει βρίζοντας όλους τους υπόλοιπους. Και την ομάδα και το λαό της. Και αυτό είναι που με στεναχώρησε. Και ξέρω ακριβώς ποιοι ήταν αυτοί που έβριζαν. Ήταν αυτοί που προχθές την έπεσαν στο Δώνη (έλεος).

Ήταν αυτοί που κάαααααααθε φορά κάνουν κάποια μαλακία και την πληρώνει η ΠΑΕ και η ομάδα και ο λαός. Ήταν αυτοί που πρόπερσι στον ημιτελικό με την αεκ μπήκαν μέσα και τα έσπασαν όλα... Οι ίδιοι που κάθε φορά με κάνουν και λέω, ότι δε θα ξαναπάω στο γήπεδο.

Δυστυχώς αυτά που βλέπω μου φέρνουν στο μυαλό αυτούς τους τύπους. Αυτοί που έβριζαν σήμερα και που προχθές πήγαν να δείρουν τον προπονητή, σίγουρα δεν είναι οι ίδιοι που λένε: "Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ"

Αποκλείεται να είναι αυτοί.

Συγγνώμη για τα πολλά λόγια αλλά είμαι ένας από τους άλλους οπαδούς... Από αυτούς που εκτιμούν όλους τους παίχτες, αλλά όταν ένας παίχτης δεν βοηθάει είτε το θέλει είτε δεν το καταλαβαίνει, τότε κοιτάω μπροστά.

Τιμάω τον Γκαρσία και μεγάλη μου τιμή που μου άγγιξε το χέρι όταν γυρίσανε από την Αθήνα μετά το διπλό στο τηγάνι για τα play off. Μεγάλη μου τιμή...

Θα ήταν όμως και μεγάλη μου τιμή να ήταν ένα με την ομάδα του και να έκανε ότι του έλεγε ο προπονητής και οι υπεύθυνοι. Η εκτίμηση είναι δούναι και λαβείν. Και δεν είναι ανεξίτηλη... Πρέπει κάθε φορά να πολεμάς γι'αυτήν. Δεν την παίρνεις εφ'απαξ.

Ξέρω ότι πολλοί θα με θεωρήσουν Δωνικό κτλ... Εσείς δεν υπάρχετε! Αν ο Δώνης και κάθε Δώνης κάνει κακό στην ομάδα μου, να φύγει και να μη ξαναγυρίσει. Ακόμα και ο Ζαγοράκης να γυρίσει, θα του ζητήσω εξηγήσεις για αυτά που ακούστηκαν και δεν είναι βρώμες αλλά ποινική δίωξη.

Αν τα δικαιολογήσει, θα τον προσκυνήσω όπως παλιά. Μέχρι τότε όμως, δεν έχει δικαιολογίες. Ούτε σημαίες ούτε λάβαρα.

Αφήστε τις ίντριγκες για αλλού. Θέλω κούπες και διακρίσεις.

Και στην ερώτηση ΓΚΑΡΣΙΑ VS ΠΑΕ-ΔΩΝΗ, απαντάω: ΠΑΟΚ ΡΕ ΝΙΑΜΟΥ!!!

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΠΑΜΠΛΟ ΓΚΑΡΣΙΑ

ΑΛΛΑ

Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ"

Διαβάστε ακόμη...