Οι σκέψεις ενός απλού οπαδού

Μέλος της ιστοσελίδας μας, με το nickname ammokar, μας έστειλε το κείμενο που ακολουθεί και εκφράζει τις σκέψεις του για τα όσα συμβαίνουν στην ομάδα κυρίως σε επίπεδο οπαδών.
Αναγνώστες
Οι σκέψεις ενός απλού οπαδού

Ο ΠΑΟΚ για να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί πρέπει να λειτουργήσει σαν εταιρία. Ήδη τα πρώτα βήματα έγιναν με τον διαγωνισμό «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟΚ». Διαβάζοντας επίσης κάποια δημοσιεύματα σχετικά με τον τραυματισμό της κοπέλας στην θύρα 8, θέλω να τοποθετηθώ για κάποια πράγματα.

Οι Σύνδεσμοι για μένα είναι για να συσπειρώνουν τον κόσμο του ΠΑΟΚ, ανά την Ελλάδα και όχι μόνο, και να βοηθούν την ομάδα μέσα από την ζωντανή κερκίδα, για το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η νίκη. Πέρα από αυτό ότι γίνεται -κατά τη γνώμη μου- είναι κατακριτέο.

Δεν μπορεί να ζητάς από τους συνδέσμους κατά πρώτο λόγο να παίξουν θεσμικό ρόλο, από την στιγμή που δεν έχουν βάλει, (πάντα ως σύνδεσμος) ούτε ένα ευρώ στην αύξηση του μετοχικού ταμείου και κατά δεύτερο δεν εκπροσωπούν ούτε το 10 % του λαού του ΠΑΟΚ.

Δεν μπορείς να τους ζητάς να σεβαστούν την ιστορία του συλλόγου προσφέροντας τους να έχουν λόγο στα διοικητικά. Αύριο θα πουν ότι: εμείς σας στηρίξαμε όταν μας φωνάξατε αλλά από την στιγμή που κρίναμε ότι ξεφεύγετε από την ιδέα που λέγεται ΠΑΟΚ, σαν απομηχανής Θεός ερχόμαστε εμείς (χωρίς να αναλάβουν κόστος στις ζημίες που θα προκαλέσουν) και βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους, γιατί εμείς σαν οι πιο παλιοί σύνδεσμοι της ομάδας δρούμε και συμπεριφερόμαστε πάντα με γνώμονα το καλό της ομάδας.

Το νοικοκύρεμα της Τούμπας θα γίνει μόνο από ριζοσπαστικές αποφάσεις της διοίκησης. Μπορούν άμεσα να καθαρίσουν , όχι μόνο την 4 αλλά στο σύνολο όλη την Τούμπα (φάνηκε με τον γαύρο ότι τα μπουκάλια στον πάγκο του θρύνου δεν έπεσαν από την 4). Η αγάπη και το ενδιαφέρον καθενός είναι δεδομένο και εκφράζεται από τον καθένα με τον τρόπο που κρίνει αυτός.

Είτε αγοράζοντας διαρκείας -και ας μην έχει πατήσει το πόδι του στην Τούμπα- είτε πηδάει με σχοινί από την 4. (Απλά αναφέρω δύο ακραίες καταστάσεις και ο καθένας ας βάλει τον εαυτό του ανάμεσα γιατί υπάρχει και σε αυτό το σημείο μεγάλο θέμα. «ΠΑΟΚόμετρο»).

Πρέπει ο καθένας να καταλάβει επιτέλους το ρόλο που έχει στον σύλλογο που περικλείει το όνομα ΠΑΟΚ και να αναλογιστεί τις ευθύνες, όχι αυτές που πιστεύει ότι του χρεώθηκαν από την «Θεία πρόνοια» αλλά αυτές που πραγματικά πρέπει να έχει.

Δηλαδή δεν μπορεί επειδή είσαι σε κάθε αγώνα μέσα στην Τούμπα και τα δίνεις όλα (και αυτό σε τιμά) ότι αυτομάτως έχεις και το δικαίωμα να επεμβαίνεις με τον όποιο τρόπο, και να ασκείς, όχι κριτική ( θα ήταν καλοδεχούμενη), αλλά να αποφασίζεις με είσοδο στον αγωνιστικό χώρο και προπηλακισμούς.

Και για να τελειώνουμε με το θέμα της συντονιστικής κλπ θέλω να σας επισημάνω ένα πράγμα. Ούτε το since 1976 καταλαβαίνω ούτε άλλη ημερομηνία. Εγώ έμαθα από παιδί την 05/04/1926. Πέρα από αυτήν την ημερομηνία δεν ανέχομαι τίποτα. Ο ΠΑΟΚ ήταν από τότε και είναι πάνω από όλους ΜΑΣ και πάνω από όλα.

ammokar

Διαβάστε ακόμη...