O "Γκαγκάτσης" του … Σαββίδη

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αρκεί να έχεις καλή ομάδα για να βγεις πρωταθλητής...
New Yorker
O "Γκαγκάτσης" του … Σαββίδη

Ο ΠΑΟΚ φέτος αναγεννιέται και πλησιάζει στην κορυφή με σταθερά βήματα. Τόσο σταθερά μάλιστα που οι του gayρου άρχισαν να προβάρουν κόκκινα μπεμπιλίνα.

Εγώ προσωπικά, αυτό που γίνεται στο κόκκινο στρατόπεδο το διασκεδάζω αφάνταστα. Είναι το αντίδοτο στην μέτρια μπάλα που παίζει, δικαιολογημένα τέτοιο καιρό, η ομάδα. Όταν βλέπεις να αναφέρεται συνεχώς ο ΠΑΟΚ σε κατακόκκινα πρωτοσέλιδα, κάτι έχει αλλάξει.

- Μυρίζω τον φόβο τους, όπως ο λύκος το πρόβατο.
- Νιώθω την αγωνία τους, σαν τον κρεμασμένο με το σκοινί στο λαιμό.
- Περιμένω με τέτοια λαχτάρα, σαν τον φτωχό που ήρθε ο καιρός του.

Όποιος όμως νομίζει ότι ο ΠΑΟΚ με την δημιουργία ομάδος στο χορτάρι θα ξεπεράσει το εμπόδιο του gayρου είναι γελασμένος. Το κόκκινο κατεστημένο δεν κερδίζει τα πρωταθλήματα στο χορτάρι. Έχει ολόκληρο μηχανισμό στο ποδόσφαιρο από ΕΠΟ, ΚΕΔ και πάει λέγοντας.

Το δίλημμα του Σαββίδη είναι μεγάλο: πως θα προστατέψει την ομάδα εξωαγωνιστικά.

Είχα και παλιότερα γράψει για την περίπτωση να έρθει ο Γκαγκάτσης στον ΠΑΟΚ επί εποχής Ζαγοράκη και συμφώνησα τότε με την επιλογή του προέδρου (διαβάστε εδώ). Τότε είχα παρομοιάσει τον Ζαγοράκη με έναν τίμιο και εργατικό μαγαζάτορα που ήθελε να προστατεύσει την επιχείρηση του (η αναφορά στον Γκαγκάτση σταματάει εδώ).

Το ίδιο ισχύει και για τον Σαββίδη την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ο Ιβάν είναι σοβαρός επιχειρηματίας και κάποια στιγμή θα πρέπει να προστατεύσει το μαγαζί γωνία που χτίζει.

Έχει δείξει σημεία ισχύος, μιλώντας με τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση απευθείας και με το εύρος των γνωριμιών του αποκτά πρόσβαση σε κέντρα εξουσίας.

Ένα πράγμα επιθυμώ ως φίλαθλος του ΠΑΟΚ, χωρίς αυτό να είναι μομφή για τον Σαββίδη, ο οποίος κάνει κινήσεις ως ο απόλυτος άρχοντας (που είναι):

Μην τυχόν στην επιθυμία του να φέρει τον ΠΑΟΚ στην πρωτιά, βαδίσει σε λάθος μονοπάτια.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να φτάσει στην κορυφή με την αξία και τις αξίες του.

Προστασία μόνο τίποτα άλλο.

Ο αετός σκοτώνει μόνο για να τραφεί, όχι για να βλέπει πτώματα.

Σαββίδη, σήκωσε ένα δίχτυ γύρω από την ομάδα και κράτα τα αποβράσματα απέξω.

Όλα τα άλλα άστα στα παλικάρια στο χορτάρι και σε εμάς στις κερκίδες.

Φιλικά
NewYorker

Διαβάστε ακόμη...