Ο αιώνιος αντίπαλος του ΠΑΟΚ

Ο αιώνιος αντίπαλος του ΠΑΟΚ είναι αλλού.
New Yorker
Ο αιώνιος αντίπαλος του ΠΑΟΚ

Κάθε φορά που ο ΠΑΟΚ είναι να παίξει με τον συμπολίτη, οι του Αθλητικού Ρεπορτάζ Δημοσιογράφοι (προφέρεται ως ΑΡΔ) αναμοχλεύουν ιστορίες περί αιωνίων αντιπάλων, τοπικώνντέρμπυ και τα τοιαύτα. Το φαινόμενο είναι σύνηθες μεταξύ φιλάθλων της ίδιας πόλης.

Η Μπαρτσελόνα έχει την Ρεάλ Μαδρίτης, η Manchester United την Manchester City,οι γαύροι τους βάζελους και τα λοιπά.

Το να σε θεωρεί κάποιος αιώνιο αντίπαλο είναι τιμητικό: η αξία του νικητή δίνει δόξα στον ηττημένο. Βεβαία αυτό δουλεύει όταν ο νικητής και ο ηττημένος αλλάζουν εκάστοτε ρόλους.

Όταν όμως ο ηττημένος είναι πάντα ο ίδιος η δόξα δεν απονέμεται αλλά εκβιάζεται. Ο διαρκώς ηττημένος αναζητεί την μάχη για να ζητιανέψει λίγη δόξα από τον νικητή. Η αναζήτηση της αξίας του έρχεται μέσω μιας δουλοπρεπούς συμπεριφοράς η οποία φτάνει σε σημείο να θεωρεί τιμή την ήττα.

Πότε μου δεν θεώρησα τον Άρη σοβαρό αντίπαλο. Τους Αριανούς τους είχα πάντα για καζούρα και την ομάδα τους όχι κάτι παραπάνω από μια επαρχιακή ομάδα. Αυτοί που θεωρούν τον Άρη αιώνιο αντίπαλο είναι αφελείς και χαμηλώνουν την ομάδα. Θα σταματήσω να γράφω για αυτούς γιατί δεν σημαίνουν τίποτα για μένα. Μια ακόμα ομάδα μέσα στην πολυποικιλότητα του ποδοσφαίρου.

Εγώ έχω άλλον αιώνιο αντίπαλο.

Αντίπαλο που όταν κερδίζω παίρνω δόξα και όταν χάνω αποκτώ αξία.

Αντίπαλο που με σέβεται και με φοβάται.

Αντίπαλο που παίζει καθαρά και όταν κερδίζει το κάνει αξιοκρατικά.

Αντίπαλο που μου δίνει τιμή.

Ο αιώνιος αντίπαλος αυτός βγαίνει από την κληρωτίδα της UEFA και όχι της ΕΠΟ.

Ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ είναι εκτός συνόρων όπου ο αετός πετάει ελεύθερος και σε καθαρό ουρανό.

Βαρέθηκα να παίζω στο εσωτερικό με σημαδεμένη τράπουλα και να προσπαθώ να χτίσω αιώνιο αντίπαλο με τους από κάτω.

Ο αιώνιος αντίπαλος του ΠΑΟΚ έχει χτιστεί με αγώνες σε ιστορικά γήπεδα, με τον λαό να ταξιδεύει χιλιάδες χιλιόμετρα, με τους ποδοσφαιριστές να ξεπερνούν τους εαυτούς τους, με τον Δαυίδ να νικάει του Γολιάθ.

Λοιπόν, κύριοι της δημοσιογραφίας και ραδιοφωνίας, μην χαμηλώνεται την ομάδα μου. Μην την υποβιβάζεται. Μην προσπαθείτε να γίνετε εσείς ο αιώνιος αντίπαλος του, δεν θα καταφέρετε ποτέ.

Ο ΠΑΟΚ και ο λαός του είναι για αλλού πλασμένοι.

Φιλικά

NewYorker

Διαβάστε ακόμη...