2010

Μια χρονιά γεμάτη στοιχήματα για το μέλλον του ποδοσφαιρικού τμήματος...
Moican4
2010

Το 2009 ήδη αποτελεί παρελθόν αφήνοντας μας γλυκόπικρες αναμνήσεις, και ως προς την πορεία της ομάδας αλλά και ως προς την γενικότερη εξέλιξη της.
Ο νέος χρόνος που ήρθε είναι πολύ σημαντικός μιας και υπάρχουν θέματα αγωνιστικά και μη, που θα κριθούν για το πόσο σαν σύλλογος κάναμε βήματα προόδου και το κατά πόσο θα συνεχίσουμε για ένα ακόμα καλύτερο μέλλον.

Ξεκινάω από το αγωνιστικό «στοίχημα» , μετά από σχεδόν 3 χρόνια παρουσίας των Βρύζα ,Ζαγοράκη , Σάντος στην «ηγεσία» της ομάδας , ο Π.Α.Ο.Κ έχει «επιστρέψει» για τα καλά , έχει γίνει ανταγωνιστικός, υπολογίσιμος , μαχητικός και εν μέρει φόβητρο για μερικούς αντιπάλους. Σίγουρα δεν είναι αυτό που όλοι θέλουμε να είναι, αλλά ο μη εφησυχασμός προπονητή και διοίκησης για την υπάρχουσα εικόνα της ομάδας και η επιθυμία τους για έναν ακόμη καλύτερο Π.Α.Ο.Κ , μας αφήνει πολλές ελπίδες πως ακόμα έχουμε να δούμε πολύ περισσότερα πράγματα.

Το να είσαι «μεγάλη» ομάδα στις συνειδήσεις του κόσμου δεν αρκεί. Πρέπει να το αποδεικνύεις μέσα στο γήπεδο και από τον Π.Α.Ο.Κ της κακομοιριάς και της μιζέριας που όλοι θυμόντουσαν σαν μια «γλυκιά» ανάμνηση φτάσαμε στην καθιέρωση ανάμεσα στις 3 πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος με αργά αλλά σταθερά βήματα αντιμετωπίζοντας συγχρόνως ατυχία και πολλές «τρικλοποδιές» σε όλη αυτήν την πορεία.
Έπαψε η ομάδα να είναι πυροτέχνημα, «κόπηκαν» τα πολλά λόγια και ξεκίνησε η συστηματική και μεθοδική «δουλειά». Η διοικητική και προπονητική σταθερότητα κάνει το 2010 ως την χρονιά της τελικής αντεπίθεσης του Π.Α.Ο.Κ. προς την κορυφή, ξεκινώντας από το Κύπελλο Ελλάδος.

Στα «εξωαγωνιστικά», που είναι και πιο σημαντικά , η υποφαινόμενη επιστροφή του Ζαγοράκη στο διοικητικό σχήμα δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις και συνθήκες σχετικά με την λύση στο θέμα των χρεών. Ένα ακόμη «στοίχημα» που πρέπει να κερδιθεί και θα κερδιθεί στο τέλος. Ένας «βραχνάς» που μας κάθεται στην πλάτη και δεν μας αφήνει να κινηθούμε σε επενδύσεις της ομάδος είτε αγωνιστικές, είτε όχι. Ένα «πρόβλημα» που υποχρεούνται κάποιοι να δώσουν λύση δίκαιη (όπως ανέφεραν κατά την προεκλογική εκστρατεία) για όλους, γιατί μια δίκαιη κοινωνία οφείλει να αντιμετωπίζει ισότιμα όλα τα μέλη της και να μην κάνει διακρίσεις. Αυτό ας το έχουν καλά στο μυαλό τους αυτοί που «έχουν» την λύση και δεν θέλουν να κρατούν σε «ομηρία» έναν ολόκληρο σύλλογο κουβαλώντας τεράστια ιστορία και Λαό πίσω του.
Τον «τελευταίο» λόγο πάντως να ξέρουν ότι θα τον έχουμε εμείς σε αυτό το θέμα σε περίπτωση που....

Τα 2 τελευταία «στοιχήματα» είναι αλληλένδετα μεταξύ τους.
Η Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Π.Α.Ε ξεκινά σε λίγες μέρες και αποτελεί ύψιστης σημασίας και προτεραιότητας για όλο τον κόσμο του Π.Α.Ο.Κ . Σε καιρούς πολύ δύσκολους οικονομικά, ακόμα και το 1 ευρώ παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο για το μέλλον. Το κατά πόσο μπορεί μια διοίκηση να κινηθεί ευέλικτα δυστυχώς εξαρτάται από το πόσο χρήμα διαθέτεις και για τον Π.Α.Ο.Κ που κάποτε όλοι έκαναν τους τζάμπα μάγκες με τζάμπα διαφήμιση, φτάσαμε στο σημείο όλοι μας να προσφέρουμε κάτι από το υστέρημα μας και γι αυτό τον σκοπό (ξέχωρα η αγορά διαρκείας, προϊόντων της μπουτίκ, και πάει λέγοντας).

Τέλος θα πρέπει αυτοί που μπορούν πραγματικά και έχουν την οικονομική άνεση να εισφέρουν πραγματικά στην Α.Μ.Κ ,σηκώνοντας λίγο τον ζεσταμένο ποπό τους από τις δερμάτινες πολυθρόνες της Θύρας 1 λες και δίνοντας π.χ 1000 ευρώ κάνεις το καθήκον σου προς την ομάδα όταν εμείς δίνουμε πολλά παραπάνω σε μια χρονιά σε εκδρομές ,αγορές κ.τ.λ.
Από την Α.Μ.Κ συνδυάζεται η ολοκλήρωση του προπονητικού μας κέντρου, ενός έργου που θα δώσει καταρχήν τεράστια οικονομική ανάσα στην ομάδα, θα προσδώσει έναν άλλον «αέρα» ως προς το προφίλ του συλλόγου και θα κάνει πιο εύκολο το «έργο» των ποδοσφαιριστών δουλεύοντας πάνω σε άρτιες και επαγγελματικές συνθήκες τις οποίες εμείς δημιουργήσαμε.

Όπως και να το κάνουμε το 2010 είναι πολύ σημαντική χρονιά και αν θέλουμε να τα καταφέρουμε σε όλα αυτά ,θα πρέπει ΟΛΟΙ μας να βοηθήσουμε όσο μπορούμε από το κομμάτι που αναλογεί στον καθένα. Εμείς στην κερκίδα ,στηρίζοντας ομάδα και διοίκηση, η διοίκηση προσπαθώντας να πετύχει ότι καλύτερο με όσα «μέσα» διαθέτει, ο προπονητής και οι παίκτες οδηγώντας τον Π.Α.Ο.Κ στην κορυφή αντάξιο του ονόματος του.
Όσο «μέσα» μας θα κυριαρχεί η ψυχική ισορροπία, κανένας δεν θα μπορέσει να διασπάσει την ενότητα και τη συσπείρωση που υπάρχει για το μεγαλείο του Π.Α.Ο.Κ.

 

Αυτή είναι η αλήθεια..
Καλή Χρονιά....!!!

 

Moican4

Διαβάστε ακόμη...