Μαθήματα ιστορίας στους ανιστόρητους!!!

Άσχημο πράγμα να μην γνωρίζεις την ιστορία σου...  
Moican4
Μαθήματα ιστορίας στους ανιστόρητους!!!

Άσχημο πράγμα να μην γνωρίζεις την ιστορία σου. Σαν λαός γενικότερα ,σαν άνθρωπος , όταν ζεις σε μια χώρα όπως η Ελλάδα με πλούσια ιστορία , με μεγάλες μορφές ιστορικές και μη της Αρχαίας Ελλάδας.

Το χειρότερο απ΄όλα δε να μην έχεις αναγνώσει ούτε ένα βιβλίο που κάλλιστα θα μπορούσε να σε είχε «προφυλάξει» από ανούσια πράγματα αλλά θα ήταν και «οδηγός» σου στην καθημερινότητα σου.

Ειλικρινά λυπάμαι όταν υπάρχουν Έλληνες σαν τον Σταύρακα , ανιστόρητοι και αμαθείς που πιστεύοντας πως γνωρίζουν τα πάντα , «εξυψώνουν» τον εαυτό τους μπροστά σε αυτούς που θέλουν μονό και μόνο για να γίνουν αρεστοί και δεκτικοί «πετάγοντας» μια μπούρδα που ούτε και οι ίδιοι πιστεύουν.

Και επειδή αγαπάμε την πατρίδα μας ,σήμερα θα μιλήσω για τον μεγάλο μας αρχαίο ποιητή Αισχύλο σε εσένα Σταύρακα και σε όλους τους υπόλοιπους αμόρφωτους του οικοδομικού σας τετραγώνου που μας τα έκαναν μπαλόνια όλη την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο Αισχύλος Σταύρακα , (επειδή απ' ότι φαίνεται ήσουν και μεγάλο κοθόρνι στην ιστορία) στα τόσα έργα του που έχουν διασωθεί υπάρχει και το μοναδικό ιστορικό δράμα με τον τίτλο «ΠΕΡΣΕΣ». Στο βιβλίο αυτό υπάρχει μια λεπτομερής περιγραφή της ναυμαχίας της Σαλαμίνας αλλά το κυριότερο που πρέπει να σε ενδιαφέρει είναι τα μυνήματα που περνάει ο ποιητής μας σε ένα απαράμιλλο έργο υψηλής αισθητικής.

Μέσα σε αυτά τα σημαντικότερα λόγια του αναφέρουν: «Ο Ξέρξης τυφλώθηκε από την Άτη και προχώρησε στην Ύβρη (πολεμική εκστρατεία για την κατάκτηση χωρών και αγαθών που δεν του ανήκαν, αλλά ανήκαν σε άλλους). Η ύβρις επισύρει με τη σειρά της ταπεινωτική ήττα και συντριβή. Ο Ποιητής ξεκάθαρα τονίζει πως "όποιος ζητάει περισσότερα, χάνει τα κεκτημένα". Η έπαρση, η αλαζονεία και η απληστία συνιστούν κατά τον Αισχύλο ιδιότητες αξιοκατάκριτες και τιμωρούνται από τους θεούς αυστηρά . "Οι θνητοί χωρίς έπαρση πρέπει να ζούνε".

Από αυτό και μόνο το κομμάτι Σταύρακα θα έπρεπε να γνωρίζεις πως τα λόγια των αρχαίων ημών προγόνων μας είναι σοφά και επαληθεύονται κατά καιρούς. Τώρα με το φτωχό σου το μυαλό μπορείς να κάνεις τις αντιστοιχήσεις (όπου Ξέρξης - βάλε εσένα, όπου Άτη - Εκτορ Κούπερ , όπου Ύβρη - πάμε για διπλό στην Τουμπα, όπου θεοί- Π.Α.Ο.Κ) και πάει λέγοντας.

Ελπίζω να βοήθησα και την επόμενη φορά Σταύρακα να έχεις κατά νου 2 πράγματα . Πρώτον μία εβραϊκή παροιμία ( τυχαίο το «εβραϊκή» εννοείται) που λέει «Προνόησε για το χειρότερο. Το καλύτερο θα προνοήσει μόνο του» εξάλλου εσύ ξέρεις από προχθές ξέρεις να ξεχωρίζεις το καλύτερο και το χειρότερο, και δεύτερον ,την σεμνότητα ,την ταπεινότητα και την καθαρή σκέψη πάντα θα την έχουν αυτοί που πορεύονται μπροστά έχοντας αποβάλλει κόμπλεξ και δείγματα κατωτερότητας( από προχθές ξέρεις και από αυτό).....!!!

ΥΓ. Σε 15 αγωνιστικές θα ξαναεξεταστείς..!!

Moican4....

Διαβάστε ακόμη...