"Πάμε για τη νίκη"

Η ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ ξεκινά αύριο (13/4) τις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό για την πρώτη φάση των πλέι οφ της Α1 και ο φουνταριστός Μανώλης Σολανάκης μοιράζεται τις σκέψεις του με το acpaok.gr.
"Πάμε για τη νίκη"

Στη σειρά των αγώνων που θα κριθεί στις δύο νίκες, το πλεονέκτημα έδρας έχει ο Παναθηναϊκός που τερμάτισε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει για την υπέρβαση και την πρόκριση στους ημιτελικούς, αρχής γενομένης από την αυριανή αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο Ιλίσιο κολυμβητήριο και θα ξεκινήσει στις 20:00.

Για τη σειρά των αγώνων ο Μανώλης Σολανάκης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ τόνίζοντας αρχικά ότι

"με την κατάκτηση της έκτης θέσης η ομάδα εκπλήρωσε το βασικό στόχο που ήταν η είσοδος στα πλέι οφ. Από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά. Ξεκινάμε τη σειρά των αγώνων με τον Παναθηναϊκό, που έχει μία καλή ομάδα και το πλεονέκτημα της έδρας. Από την άλλη πλευρά, γνωρίζουμε ότι το αυριανό ματς θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών και πιθανώς αυτό να έχει τη σημασία του, καθώς η έδρα δίνει δύναμη στον Παναθηναϊκό. Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα κατέβουμε στην Αθήνα για το καλύτερο δυνατό. Ξεκάθαρα θα παλέψουμε για τη νίκη, την οποία θέλουμε πολύ, ώστε να αποκτήσουμε εμείς τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους ημιτελικούς".

Αναφορικά με το αγωνιστικό σκέλος των αναμετρήσεων ο Χανιώτης φουνταριστός υπογραμμίζει ότι

"προσωπικά πιστεύω ότι πάντα η άμυνα είναι το κλειδί της επιτυχίας. Παίζουν όμως ρόλο και άλλα πράγματα, όπως η συγκέντρωση, η καλή ψυχολογία και η ομαδικότητα. Εμείς θα πρέπει να αγωνιστούμε ως μία γροθιά για να κερδίσουμε. Θα επιμείνω όμως ότι κλειδί στις αναμετρήσεις θα είναι η προσήλωση στην άμυνα, ώστε να κρατήσουμε χαμηλά στο σκορ τον αντίπαλο".

Ο Σολανάκης πραγματοποιεί μία εξαιρετική σεζόν φέτος. Στην κανονική διάρκεια της Α1 αναδείχθηκε τρίτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 63 γκολ, ενώ είναι πρώτος στη βαθμολογία για τον καλύτερο φουνταριστό και δεύτερος στη συνολική βαθμολογία του επάθλου Novasports.

"Σε προσωπικό επίπεδο προσπαθώ πάντα να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου, αλλά για να αναδεικνύεται ένας αθλητής, πρέπει πάντα να βοηθά και η ομάδα, όπως συμβαίνει. Πάντα αυτό που προέχει, όμως, είναι ο ομαδικός στόχος. Από εκεί και πέρα προσπαθώ καθημερινά να βελτιώνομαι, αφενός για να βοηθώ την ομάδα και αφετέρου για να διεκδικήσω μία θέση στην Εθνική ομάδα, ενόψει και της μεγάλης πρόκλησης των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι στόχοι δεν σταματούν ποτέ στον αθλητισμό, πάντα πρέπει να βάζεις τον πήχη όλο και παραπάνω, ενώ ποτέ δεν πρέπει να επαναπαύεσαι. Προσωπικά αγαπώ πολύ αυτό που κάνω, θέλω να διακριθώ και αυτό γίνεται μόνο μέσα από τη δουλειά και τη σκληρή προπόνηση".

* Ο δεύτερος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων θα διεξαχθεί την Παρασκευή 15 Απριλίου στο Ποσειδώνιο και ο τρίτος (αν χρειαστεί) την Κυριακή 17 Απριλίου και πάλι στην Αθήνα.

Διαβάστε ακόμη...