Βερστράτε: «Εξαιρετικά επικίνδυνος ο ΠΑΟΚ»

Οι Βέλγοι του ελληνικού πρωταθλήματος προειδοποιούν την Κλαμπ Μπριζ με φόντο την πρώτη «μάχη» με τον ΠΑΟΚ στο Γιαν Μπρέιντελ και προετοιμάζουν τους συμπατριώτες του για την ρεβάνς της Τούμπας - Ενδιαφέρουσες δηλώσεις από τον μέσο του Άρη, Μπίργκερ Βερστράτε!
Πηγή: sdna.gr
Βερστράτε: «Εξαιρετικά επικίνδυνος ο ΠΑΟΚ»
Photo Credits: @sdna.gr website

Πρώτο θέμα στην αθλητική επικαιρότητα του Βελγίου ειναι το αυριανό παιχνίδι (11/4) της Κλαμπ Μπριζ με τον ΠΑΟΚ στο Γιαν Μπρέιντελ για τους «8» του Conference League. Η ηλεκτρονική έκδοση της βελγικής εφημερίδας Het Nieuwsblad φιλοξενεί συνέντευξη του πρώην παίκτη της Κλαμπ Μπριζ και νυν του Άρη, Μπίργκερ Βερστράτε, σε μία προσπάθεια να αποκωδικοποιήσουν τον αντίπαλό τους. 

Ο Βέλγος χαφ του Άρη προειδοποιεί την Κλαμπ Μπριζ για το δυνατό σημείο του ΠΑΟΚ και ταυτόχρονα προετοιμάζει τους συμπατριώτες του για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν στην Τούμπα στο δεύτερο παιχνίδι την ερχόμενη Πέμπτη.  

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί γενικά να συγκριθεί με τη βελγική διοργάνωση. Οι πέντε σύλλογοι στην κορυφή είναι πραγματικά ίσοι. Εδώ παίζεται ένα ποδόσφαιρο επαφής, με πολλή ένταση. Αυτό ισχύει και για τον ΠΑΟΚ. Η Κλαμπ Μπριζ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική όταν έχει την μπάλα, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι πραγματικά εξαιρετικά επικίνδυνος στη μετάβαση», είπε χαρακτηριστικά ο 29χρονος μέσος του Άρη.  

Για την πορεία του ΠΑΟΚ του φέτος ο Βερστράτε, τόνισε: «Λόγω του χαμηλότερου συντελεστή την περασμένη σεζόν, η Ελλάδα είχε μία ομάδα λιγότερη στην Ευρώπη αυτή τη σεζόν. Θα ήθελαν να το αλλάξουν αυτό. Επομένως, θα ήταν καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο αν ο ΠΑΟΚ φτάσει στα ημιτελικά του Conference League. Άκουσα ότι σκέφτονται ακόμη και να αναβάλουν τα παιχνίδια στα playoffs αν περάσει στην επόμενη φάση».  

Σε ό,τι αφορά τον κόσμο του ΠΑΟΚ και το τι πρέπει να περιμένουν οι Βέλγοι στο παιχνίδι της Τούμπας: «Ο ΠΑΟΚ έχει μια καυτή έδρα. Έχουμε ήδη παίξει εκεί δύο φορές φέτος, έχουμε μια νίκη και μια ισοπαλία. Πρέπει να έρθουν σε εμάς την τελευταία αγωνιστική των playoffs. Θεωρητικά μπορούν να παίξουν ακόμα και ως πρωταθλητές στο γήπεδό μας, αλλά δεν πρόκειται να το αφήσουμε να συμβεί! Έχουμε μεγάλη αντιπαλότητα με τον ΠΑΟΚ. Το γήπεδό τους απέχει μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από το δικό μας. Μπορείτε να συγκρίνετε αυτά τα ντέρμπι λίγο με την Αμβέρσα εναντίον της Μπέερσοτ, αλλά στο... επί δέκα. Η Τούμπα, το γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι μια... στοιχειωμένη έδρα. Μπορεί να μπουν πολλοί και είναι και πολύ κοντά στο αγωνιστικό χώρο. Η Κλαμπ Μπριζ πρέπει πραγματικά να προετοιμαστεί για μια πολύ εχθρική ατμόσφαιρα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ την ερχόμενη εβδομάδα».  

Ντιρξ: «Προσοχή σε Κωνσταντέλια, Μπάμπα και Μεϊτέ» 

Στο αφιέρωμα του αγώνα της Κλαμπ Μπριζ με τον ΠΑΟΚ, πέραν του Μπίργκερ Βερστράτε, φιλοξενείται και ο Τουρ Ντιρξ, ένας ακόμη Βέλγος παίκτες που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στον Ατρόμητο. 

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός έπλεξε το εγκώμιο του Γιάννη Κωνσταντέλια, ενώ επισήμανε προς την πρώην ομάδα του πως πρέπει να προσέξει το δίδυμο Μπάμπα - Μεϊτέ.  

«Η μεγάλη τους δύναμη είναι ότι ο κίνδυνος μπορεί να έρθει απ' όλες τις πλευρές. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που σκοράρουν πολύ εύκολα. Ένας παίκτης που πρέπει οπωσδήποτε να προσέξει η Κλαμπ Μπριζ είναι ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, ο οποίος θεωρείται πραγματικά το νέο αστέρι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Μπάμπα Ράχμαν, ο οποίος έπαιξε στην Τσέλσι είναι ένας πολύ καλός αριστερός μπακ. Και ο Σουαλιό Μεϊτε που είναι αυτός που κρατάει τα... κλειδιά της μεσαίας γραμμής», είπε χαρακτηριστικά ο Ντιρξ.

Διαβάστε ακόμη...