Σαλπιγγίδης: «Φαβορί για το πρωτάθλημα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, 50-50 με Κλαμπ Μπριζ»

Στην εκπομπή «PAOK Inside» του FORZA Group TV φιλοξενήθηκε, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για την ζωή μετά το ποδόσφαιρο, τις δύο του θητείες του στα ασπρόμαυρα και την πορεία του Δικεφάλου την φετινή σεζόν.
Πηγή: forzaonline.gr
Σαλπιγγίδης: «Φαβορί για το πρωτάθλημα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, 50-50 με Κλαμπ Μπριζ»
Photo Credits: @forzaonline.gr website

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την ζωή μετά το ποδόσφαιρο:

Η αλήθεια είναι ότι όταν έχεις συνηθίσει να ζεις με ένα συγκεκριμένο τρόπο η μετάβαση είναι δύσκολη και μπορεί να σε επηρεάσει. Για εμένα ήταν πιο ήπια η μετάβαση, γιατί εκείνη την περίοδο της ζωής μου ακολούθησαν σημαντικότερα πράγματα, οπότε δεν μου έλειψε τόσο το ποδόσφαιρο.

Για την τελευταία αποχώρηση του από τον ΠΑΟΚ:

Νομίζω είχε να κάνει με την διαχείριση της ομάδας και όχι με εμένα. Ποτέ δεν μίλησα γι αυτό για να μην φανεί ότι βγάζω πικρία. Είχα την δυνατότητα να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, αλλά ήμουν πιεσμένος ψυχολογικά και έτσι αποφάσισα να σταματήσω.

Για την συνολική παρουσία του στον ΠΑΟΚ:

Κάποια πράγματα θα τα άλλαζα, θα μπορουσα να ήμουν πιο επικοινωνιακός, αλλά έμαθα μέσα από κάποια λάθη που έκανα. Η ζωή μου έχει να κάνει εξ ολοκλήρου με τον ΠΑΟΚ, γιατί ήμουν από τα 16 στην ομάδα. Νωρίτερα πήγαινα στο γήπεδο ως φίλαθλος, γιατί ήμουν και παραμένω φίλαθλος της ομάδας. Έπειτα έγινα επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και έκανα το όνειρο μου πραγματικότητα. Μετά ένιωσα ότι ήταν το πιο σωστό να φύγω για εμένα και την ομάδα. Στην συνέχεια μεσολάβησαν αρκετά πράγματα και στην φυγή μου και στην επιστροφή μου που δεν ήταν ήρεμα.

Εγώ νιώθω όπως ένιωθα στην αρχή αλλά είμαι πιο ώριμος πλέον για να αντιμετωπίσω και να διαχειριστώ κάποιον που θα συναντήσω στον δρόμο. Συνεχίζω να παρακολουθώ τον ΠΑΟΚ αλλά επιλέγω να μην πηγαίνω στο γήπεδο.

Για τον αν υπήρξαν συζητήσεις να αναλάβει κάποιο άλλο πόστο:

Υπήρξαν συζητήσεις όταν έλυνα το συμβόλαιο μου, αλλά δεν είχα πάρει την απόφαση να σταματήσω το ποδόσφαιρο ακόμα. Μέσα στα επόμενα χρόνια συζήτησα άλλες δύο φορές με τον κ.Σαββίδη αλλά δεν προχώρησε σε κάτι.

Για την διαφορά του σημερινού ΠΑΟΚ με παλαιότερα:

Η διαφορά είναι ότι ο ΠΑΟΚ τότε έκανε πρωταθλητισμό και τώρα παίρνει πρωταθλήματα και τίτλους, είναι μεγάλη η διαφορά. Η ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο, μεγαλώνει εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Για το τι του αρέσει στον φετινό ΠΑΟΚ:

Μου αρέσει η κυριαρχική τάση που έχει η ομάδα, το κυριαρχικό παιχνίδι, ο τρόπος που αναπτύσσεται. Βλέπεις μια ομάδα που κράταει ώρα την μπάλα στα πόδια της και καταφέρνει να πετυχαίνει όμορφα γκολ. Είναι μια ομάδα που χαίρεσαι να την βλέπεις.

Για την μάχη του πρωταθλήματος:

Δεν υπάρχει μια ομάδα που να είναι το ακλόνητο φαβορί. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι το φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Πολλές φορές παίζει ρόλο και η ψυχολογία, θεωρώ ότι η ομάδα έχει την εμπειρία να διαχειριστεί τις δύσκολες καταστάσεις, έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Κλαμπ Μπριζ:

Ο ΠΑΟΚ είναι ισοδύναμος με την Κλαμπ Μπριζ, θα έλεγα ότι είναι 50-50 τα δύο παιχνίδια και αυτό έλεγα πριν τους αγώνες με την Ντιναμό. Σίγουρα μπορεί η ομάδα να προχωρήσει και μπορεί να φτάσει μέχρι τον τελικό, δεν έχει ένα μεγαθήριο μπροστά της αλλά δεν θα είναι εύκολα τα παιχνίδια.

Για τον Αλί Σαμάτα:

Ο Σαμάτα δεν έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μέχρι σήμερα, δείχνει ότι δεν έχει κουμπώσει, όμως θα έχει ευκαιρίες στην συνέχεια της σεζόν να βοηθήσει την ομάδα και τον εαυτό του. Θεωρώ ότι μέσα στην ομάδα τον βοηθούν αλλά είναι και θέμα χαρακτήρα, πόση σκληρότητα έχεις μέσα σου για να αντιμετωπίσεις μια τέτοια κατάσταση.

Είναι μια περίοδος που οι συγκυρίες δεν πάνε με το μέρος του, οπότε θα πρέπει να δώσει το κάτι παραπάνω για να ανταποκριθεί.

Για τους ποδοσφαιριστές των ακαδημιών που παίζουν στην πρώτη ομάδα:

Είναι πολύ ωραίο αυτό που συμβαίνει και θέλω να βλέπω και περισσότερα παιδιά γιατί γίνεται πολύ καλή δουλειά και υπάρχει η δυνατότητα να ανεβούν ακόμα περισσότερα. Νομίζω ότι πέρα από το οικονομικό όφελος είναι και διαφήμιση.

Διαβάστε ακόμη...