"Δεν μπορούμε να βάλουμε τα κλάματα"

Ο Ιβάν Λέκο ξεκάθαρα τονίζει ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για δάκρυα» συνεχίζοντας να δείχνει πίστη στο φετινό πλάνο του ΠΑΟΚ...
"Δεν μπορούμε να βάλουμε τα κλάματα"

Τα φώτα έξω από στάδιο «Κουμπάν» είχαν σβήσει, νωρίτερα είχαν σβήσει και τα όνειρα του ΠΑΟΚ για πρόκριση στους «32» του Europa League, με τον Ιβάν Λέκο –το «δεξί χέρι» του Ιγκόρ Τούντορ- να αποδέχεται την πρόκληση για μια μικρή συζήτηση με τους απεσταλμένους των ελληνικών ΜΜΕ στο Κρασνοντάρ.

-Ο ΠΑΟΚ πλέον είναι τέσσερις βαθμούς μακριά από τη δεύτερη θέση. Σας ενοχλεί αυτό αν σκεφτούμε ότι η προσπάθεια στην Ευρώπη άρχισε στις 16 Ιουλίου;

«Σίγουρα αυτό είναι πολύ στενάχωρο, όμως στους τρεις πρώτους αγώνες στη φάση των ομίλων δεν μπορεί κανείς να πει ότι ήμασταν κακοί. Στον αγώνα με την Γκαμπάλα ήμασταν καλύτεροι και έπρεπε να πάρουμε τη νίκη. Το ίδιο καλοί ήμασταν και απέναντι στην Ντόρτμουντ, ενώ δεν κάναμε κακό παιχνίδι με την Κρασνοντάρ στην Τούμπα».

- Κάτι, πάντως, δεν πήγε καλά στο Κρασνοντάρ;

«Χάσαμε από μια καλή ομάδα. Πιστεύω ότι οι ποδοσφαιριστές τα έδωσαν όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το αποτέλεσμα μας αφήνει πίκρα, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν περιθώρια για δάκρυα. Εγώ θα δηλώσω περήφανος για ότι έχει πετύχει η ομάδα στην Ευρώπη ξεκινώντας από τα μέσα Ιουλίου».

- Το ρίσκο με την αλλαγή συστήματος μήπως δεν βγήκε στον αγωνιστικό χώρο;

«Δεν νομίζω ότι πήραμε ρίσκο με τις αλλαγές. Πολύ απλά διότι είχαμε μελετήσει και αναλύσει την Κράσνονταρ. Γνωρίζαμε την ποιότητα αυτής της ομάδας κυρίως όταν αγωνίζεται στην έδρα της. Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι στον αγώνα αυτό παίξαμε με σημαντικές απουσίες που για εμάς ήταν σημαντικές Και παρόλα αυτά οι παίκτες έπαιξαν καλά. Το πρώτο γκολ της Κρασνοντάρ, αλλά και οι απουσίες μας έκριναν την αναμέτρηση».

- Ακόμη και έτσι ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να απειλήσει, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ιδιαίτερα τους Ρώσους;

«Εμείς δεν είχαμε ευκαιρίες στο πρώτο μέρος αλλά και ο αντίπαλος δεν έκανε ευκαιρίες. Γνωρίζαμε ότι έπρεπε να είμαστε πολύ πειθαρχημένοι και προσεκτικοί στην άμυνα. Μην ξεχνάτε ότι σκόραραν ουσιαστικά στο πρώτο σουτ στην εστία μας. Όταν χάνεις από μια τέτοια ομάδα και ειδικά στην έδρα της ούτε καταστροφή είναι, ούτε ντροπή για το κλαμπ. Στον όμιλο μας είχαμε δυο μεγάλες ομάδες, Ντόρτμουντ και Κρασνοντάρ, και σε κάθε ματς δείξαμε χαρακτήρα βγάλαμε προσωπικότητα απέναντι τους».

- Ο ΠΑΟΚ μπορεί να χαμογελάει για την εμφάνιση του Χάρη Χαρίση;

«Ήταν πολύ καλός ο Χαρίσης. Είναι ένα παιδί 21 χρονών που δεν είχε πολλά παιχνίδι στα πόδια του αλλά έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι. Με τέτοια θέληση και αγωνιστικότητα που έδειξε, θέλουμε να προχωρήσουμε με όλους τους παίκτες γιατί έχουμε μια νέα ομάδα».

- Ο ΠΑΟΚ είναι στο μείον 13 από την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα, ενώ στην Ευρώπη έχει μαθηματικά λίγες ελπίδες. Ο κόσμος τι μπορεί να περιμένει, πέρα από το να κάνει ο ίδιος υπομονή;

«Δεν είμαστε χαζοί για να προσπεράσουμε εύκολα ότι στο πρωτάθλημα χάσαμε σημαντικούς βαθμούς τους οποίους θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει. Στην Ευρώπη μέχρι το τελευταίο λεπτό, που θα έχουμε ελπίδες, θα πρέπει να δώσουμε τα πάντα και να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Ξέρω ότι αυτό είναι δύσκολο να το αποδεχθεί ο κόσμος, αλλά έχουμε ποιότητα για να γίνεται καθημερινά η ομάδα καλύτερη. Αυτό βλέπω καθημερινά στις προπονήσεις και είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πότε ξεκινήσαμε την σεζόν, ποια ήταν τότε η κατάσταση και η ατμόσφαιρα. Πετύχαμε αρκετά πράγματα μπαίνοντας στους ομίλους αλλά το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι η ομάδα δείχνει χαρακτήρα, προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο και έχει τη θέληση να βελτιωθεί. Μην ξεχνάτε ότι δεν είχαμε όλους τους νέους ποδοσφαιριστές από την αρχή της προετοιμασίας και χρειαζόμαστε χρόνο».

Διαβάστε ακόμη...