«Ποιοτική ενίσχυση»

Στην εφημερίδα LiveSport μίλησε ο Ρόμπερτ Μακ και παραδέχτηκε ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μεταγραφές για να μπορέσει να αντεπεξέλθει. Αναλυτικά η συνέντευξη του 24χρονου Σλοβάκου μεσοεπιθετικού...
«Ποιοτική ενίσχυση»

Αγωνίστηκες στην πατρίδα σου, είδες φίλους και γνωστούς, πανηγύρισες την πρόκριση. Πώς βίωσες τον αγώνα;

«Ήταν ωραίο συναίσθημα. Η οικογένειά μου ήρθε στο γήπεδο, αλλά εγώ ήμουν συγκεντρωμένος στο παιχνίδι. Αν σκεφτεί πάντως κάποιος ότι δεν ήθελα να σκοράρω κόντρα σε ομάδα της πατρίδας μου, δεν είναι αλήθεια. Ήθελα πολύ να σκοράρω, είχα πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν τα κατάφερα, όπως και οι συμπαίκτες μου. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ από ένα χαζό πέναλτι και τα πράγματα έγιναν δύσκολα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε να ισοφαρίσουμε και αυτό μετράει. Στη συνέχεια, θα μπορούσαμε εύκολα να πετύχουμε άλλα δύο-τρία γκολ, δεν συνέβη, και στο τέλος αναγκαστήκαμε να παίξουμε με δέκα παίκτες».

Κρατάς γκολ για τον επόμενο γύρο;

«Σε κάθε ματς θέλω να σκοράρω, ίσως στο παιχνίδι με την Σπάρτακ το ήθελα πολύ περισσότερο. Δυστυχώς δεν έγινε, αλλά θα πω ξανά ότι είμαι πολύ χαρούμενος που ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στα πλέι οφ».

Σου αρέσει ο νέος ρόλος σου στην επίθεση;

«Ναι, γιατί έχω περισσότερο ελεύθερο χώρο. Είναι καλό για μένα να βγαίνω απέναντι στον τερματοφύλακα από μακρινές μπαλιές. Εντάξει, αυτή τη φορά δεν κατάφερα να σκοράρω, αλλά ελπίζω να το κάνω στα επόμενα ματς».

Εκτός από την πρόκριση, τι άλλο κρατάς;

«Για να πω την αλήθεια, μας έλειψαν κάποιοι παίκτς που είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Παίξαμε με πολλούς νεαρούς και αυτό δεν είναι εύκολο. Είμαι πολύ χαρούμενος όμως γιατί παλέψαμε, παίξαμε όλοι για τη νίκη και δώσαμε τα πάντα για την ομάδα».

Στην Ολλανδία είχε τονίσει ότι δεν συμβούλεψες κάποιον παίκτη να έρθει στην Ελλάδα. Μήπως ο Σάμπο είναι η εξαίρεση;

«Άκουσα ότι ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται, ότι γίνονται διαπραγματεύσεις, αλλά δεν γνωρίζω τι συμβαίνει. Φυσικά είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής όπως διαπιστώσαμε στα δυο παιχνίδια. Μίλησα μαζί του αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι κάτι σίγουρο».

Θεωρείς ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ενίσχυση ενόψει του επόμενου γύρου;

«Εύχομαι να πάρουμε κι άλλους παίκτες και να αποκτήσουμε μεγαλύτερη ποιότητα. Φυσικά και χρειαζόμαστε ενίσχυση, αν προκριθούμε στους ομίλους θα παίζουμε δύο αγώνες κάθε εβδομάδα μέχρι τον Δεκέμβριο. Αυτό όμως είναι ένα ερώτημα που πρέπει να το κάνετε στη διοίκηση».

Πως είναι το συναίσθημα να παίζεις αντίπαλος με συμπατριώτες σου και να έχεις την συμπαράσταση τριακισίων οπαδών του ΠΑΟΚ στην πατρίδα σου;

«Ξέρω και ξέρουμε πως έχουμε φανταστικούς οπαδούς, είμαι πολύ χαρούμενος που οι οπαδοί μας ήρθαν και στη Σλοβακία, όπως κάνουν σε κάθε παιχνίδι. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή, δεν συνέβη κάτι άσχημο και είμαστε ικανοποιημένοι που προκριθήκαμε στον επόμενο γύρο».

Διαβάστε ακόμη...