«Heavy metal ο ΠΑΟΚ»!

"Θέλουμε να πάμε ψηλά παντού τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη", τόνισε σε δηλώσεις του ο Στέλιος Μαλεζάς
«Heavy metal ο ΠΑΟΚ»!
Το γκολ που πέτυχε ο Στέλιος Μαλεζάς προχθές το βράδυ στο Μπριζ, εκτός από τον ένα βαθμό και το θετικό αποτέλεσμα που έδωσε στον ΠΑΟΚ, μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμο στην προσπάθεια πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Ακόμη κι αν το γκολ μπήκε έτσι απλά, όπως δήλωσε ο ίδιος στα  "Σπορ του Βορρά" ...

Για την ακρίβεια... «έτυχε να είμαι εκεί που ήρθε η μπάλα και να μπει», όπως είπε ο Μαλεζάς, που παραδέχτηκε ωστόσο ότι... «στις προπονήσεις δουλεύουμε σε πολλές εκδοχές και για αυτό βγαίνω μπροστά, ειδικά στα στημένα». Ο 25χρονος διεθνής αμυντικός αναγνώρισε πάντως τη σημασία της ισοπαλίας που πήρε ο ΠΑΟΚ και επισήμανε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έδειξε η ομάδα στο προχθεσινό παιχνίδι:

«Βγαίνει κι αυτό το μέταλλο που έχει η ομάδα μας και το γεγονός ότι κάνουμε καλή πορεία στην Ευρώπη και είμαστε αήττητοι σε όλα τα φετινά παιχνίδια μας βοηθά και ψυχολογικά για τα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Θέλουμε να πάμε ψηλά παντού και στην Ευρώπη, όπου μετά και το αποτέλεσμα στο Ζάγκρεμπ φάνηκε ότι η Ντιναμό είναι δυνατή ομάδα. Θα έχουμε πολύ δύσκολο έργο στο επόμενο παιχνίδι και σίγουρα ο όμιλος δεν είναι εύκολος, όπως δημιουργήθηκε αρχικά ως πρώτη εντύπωση».

«Είχε νόημα ο πανηγυρισμός»

Αμέσως μετά το γκολ της ισοφάρισης που πέτυχε στο «Γιαν Μπρέιντελ» ο Στέλιος Μαλεζάς έκανε το σταυρό του, γονάτισε και με υψωμένα τα δύο του χέρια έδειξε στον ουρανό. «Ηταν κάτι προσωπικό» είπε και απέφυγε να εξηγήσει περισσότερα για τον τρόπο με τον οποίο πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε ευρωπαϊκό αγώνα και ταυτόχρονα το τρίτο από τότε που ξεκίνησε η συνεργασία του με το «δικέφαλο». Είχε σκοράρει για πρώτη φορά τη σεζόν 2007-08 σε παιχνίδι με τον Πανιώνιο στην Τούμπα και τη σεζόν 2008-09 εναντίον του Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο.

«Χρειαζόμαστε δουλειά»

Ο βαθμός και το αποτέλεσμα μετρούν περισσότερο, ωστόσο ένας προβληματισμός για την εικόνα του ΠΑΟΚ μένει και ο Στέλιος Μαλεζάς δεν κρύφτηκε. «Δεν παίξαμε καλά στα πρώτα 60 λεπτά του αγώνα κι αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε και δεν το ξεχνάμε, παρά το γεγονός ότι πήραμε ένα θετικό αποτέλεσμα και καταφέραμε μετά το 1-0 να δείξουμε ορισμένα στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτήν την ομάδα τα τελευταία χρόνια.

Φάνηκε ότι βγαίνει η δουλειά που έχει γίνει στην ομάδα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και η δουλειά που έχουμε κάνει φέτος. Είναι αλήθεια όμως ότι χρειαζόμαστε ακόμη αρκετή δουλειά για να καταφέρουμε να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε και όπως ακριβώς πρέπει και στα 90 λεπτά του αγώνα».

Για τον εκ των αρχηγών του ΠΑΟΚ «αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι ότι δεν χάσαμε ούτε σε αυτό το παιχνίδι», ενώ από το βράδυ της Πέμπτης γύρισε πλέον ο... διακόπτης και δείχνει μόνο Ολυμπιακός Βόλου: «Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αυτό είναι το μόνο που πρέπει να κάνουμε για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν τη σειρά των αγώνων που μας περιμένουν.

Και βλέπουμε πλέον τον επόμενο αγώνα μας με τον Ολυμπιακό Βόλου. Θέλουμε να συνεχίσουμε την πορεία μας, κερδίζοντας ένα σημαντικό παιχνίδι στην έδρα μας, γιατί έτσι θα καταφέρουμε να διατηρηθούμε ψηλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα που είναι ο στόχος μας».

Διαβάστε ακόμη...