"Έχουν κάνει ... παρεάκι στον ΠΑΟΚ"

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιάννης Δαμανάκης, ο οποίος μίλησε για το πλάνο του «Δικεφάλου» αλλά και για την έλλειψη ντόπιων ποδοσφαιριστών στην ομάδα.
"Έχουν κάνει ... παρεάκι στον ΠΑΟΚ"

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το μοντέλο που ακολουθούσε η μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ:

«Όταν δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν ενδιαφέρονται να παίξουν μπάλα και το μόνο που θέλουν είναι να πάρουν χρήματα δεν μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα. Θυμάμαι είχαν έρθει σε εμάς παίκτες από την Πάτρα όπως ο Ψαρράς, ο Γεωργόπουλος και άλλα παιδιά από διάφορες ομάδες που ήθελαν να παίξουν μπάλα. Είχαν έρθει πολλά παιδιά για να παίξουν ποδόσφαιρο σε μια μεγάλη ομάδα. Για να έπαιζες μπάλα στον ΠΑΟΚ έπρεπε να δουλεύεις πρωί και βράδυ. Το 1975-1976 που είχαμε γυρίσει από την Γερμανία είχα χάσει 11 κιλά! Είχα γυρίσει σπίτι μου και δεν με γνώριζαν. Για να έπαιζες στην μεγάλη ομάδα έπρεπε να «φτύσεις» αίμα. Τέτοια προπόνηση δεν είχα κάνει ποτέ στα Χανιά και η πρώτη μέρα στην Γερμανία είχε εμπόδια στον στίβο! Κάτι τέτοιο δεν το περίμενα με τίποτα. Στα Χανιά είχα προπονητές που ήταν μεγάλοι ποδοσφαιριστές αλλά στον ΠΑΟΚ το επίπεδο ήταν διαφορετικό».

Για το πώς ήρθε στον ΠΑΟΚ:

«Αυτός που θα ευγνωμονώ για πάντα είναι ο Γιώργος Μαμιδάκης. Τότε δεν με είδε κάποιος προπονητής αλλά επειδή είχε χτυπήσει ο Χρήστος Τερζανίδης τον έστελναν και με έβλεπε στα εκτός έδρας παιχνίδια. Ουσιαστικά μεταγραφή έγινα από παίκτη του ΠΑΟΚ, τον Τερζανίδη. Αυτό φυσικά ήταν εντολή από τον Παντελάκη. Ο Παντελάκης πάντα έβαζε ηθικά παιδιά στην ομάδα και όποιος έκανε το παραμικρό έφευγε. Κάποια στιγμή ότι γινόταν στα αποδυτήρια έβγαινε στις εφημερίδες και έδιωξε βασικό παίκτη της ομάδας στην αρχή της περιόδου για να μην χαλάσει το κλίμα. Θυσίασε έναν ποδοσφαιριστή για να μην υπάρξει πρόβλημα».

Για το αν έχει ευθύνη ο Αναστασιάδης για την πορεία του ΠΑΟΚ:

«Δεν ξέρω αν ο Άγγελος είπε πως θέλει τους συγκεκριμένους παίκτες ή αν είπε πως δεν θέλει μεταγραφές. Αν δεν τους ζήτησε αυτούς δεν νομίζω πως με αυτό το υλικό μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Δεν γίνεται να περνάει η μπάλα τόσο εύκολα από την άμυνα. Μια περίοδο εγώ δεν απέδιδα τα αναμενόμενα και ο Κούδας είχε πάρει την ευθύνη να πει τον προπονητή να με βγάλει για λίγο καιρό έξω καθώς είχα «καεί» από την κούραση. Πράγματι μετά από 15 μέρες επέστρεψα καλύτερα από ποτέ. Μπορεί και ο φετινός ΠΑΟΚ να είναι κουρασμένος και «καμένος».

Για την ευκαιρία που είχε φέτος ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα:

«Αυτό που με παραξενεύει πάρα πολύ είναι πως δεν πάω στο γήπεδο να δω την ομάδα που με ανέδειξε. Δεν γίνεται να πάω όταν δεν αγωνίζεται κανένας ντόπιος. Το ίδιο γίνεται και στα Χανιά. Δεν έχει άτομα ο ΠΑΟΚ σε όλη την Ελλάδα να του βρουν παίκτες όπως έκανε ο Τερζανίδης με εμένα; Πρέπει να βρούμε ντόπιους ποδοσφαιριστές που θα παίζουν για την ομάδα. Πρέπει να βρουν άτομα που θα «χτενίζουν» όλη την χώρα για να έρθουν ποδοσφαιριστές».

Για τους παίκτες του ΠΑΟΚ στον χώρο του κέντρου:

«Αυτή η θέση θέλει να παίζεις με το μυαλό και όχι με τα πόδια. Αυτός ο παίκτης πρέπει να καλύπτει όλη την ομάδα αλλά και τον εαυτό του μόνος του. Ο Κάτσε δεν γίνεται μόνο να τρέχει. Ο κεντρικός πρέπει να δημιουργεί, να αμύνεται, να πατάει στην περιοχή αλλά και να σκοράρει. Στα Χανιά υπάρχουν μικροί ποδοσφαιριστές πολλοί ταλαντούχοι αλλά και να πω εγώ τον λόγο μου, ποιος θα τον ακούσει; Έχουν κάνει ένα... «παρεάκι» στον ΠΑΟΚ και γίνεται πανικός».

Για το αν του έχει μιλήσει κανείς από την διοίκηση για να του ζητήσει την συνδρομή του για κάποιον παίκτη:

«Όχι δεν μου έχει μιλήσει. Όταν ήταν ο Κούδας στη διοίκηση μου είχε πει να βλέπω παίκτες και πως θα μιλάω μαζί του. Τώρα δεν μου έχει μιλήσει κανείς αν και υπάρχουν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και πολύ μεγάλα ταλέντα».

Διαβάστε ακόμη...