Κρέσιτς: Να φτάσουμε ψηλά τον ΠΑΟΚ

Την περσινή χρονιά ο Κρέσιτς ξεσκόνιζε τον πάγκο, φέτος όμως δε δείχνει να έχει σκοπό να επιστρέψει εκεί...
Κρέσιτς: Να φτάσουμε ψηλά τον ΠΑΟΚ
Την περσινή χρονιά ο Ντάριο Κρέσιτς ξεσκόνιζε τον πάγκο, φέτος όμως δεν έχει σκοπό να επιστρέψει στον πάγκο. Ο Κροάτης τερματοφύλακας από το παιχνίδι με τον Άγιαξ στο «Άμστερνταμ Αρίνα» μέχρι σήμερα είναι ο φύλακας Άγγελος του ΠΑΟΚ.

Ο Ντάριο Κρέσιτς με δηλώσεις του στον Sport103 fm, αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν στον ΠΑΟΚ, από το χθεσινό παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό μέχρι αυτά που έρχονται για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο γκολκίπερ του Δικεφάλου τέλος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον κόσμο του ΠΑΟΚ και τον Παύλο Δερμιτζάκη.

Για τον αγώνα με τις Σέρρες: "Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να καθαρίσουμε το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν τα καταφέραμε, γιατί οι Σέρρες έχουν πολύ καλο παιχνίδι. Βέβαια, ρόλο έπαιξε και η κούραση που είχαμε από το ματς με την Φενέρμπαχτσε. Ευτυχώς κερδίσαμε και πήραμε τους τρεις βαθμούς."

Για το πως έζησε τις τελευταίες μέρες όντας μέλος της ομάδας: "Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό και ξεχωριστό, όταν καταφέρνεις να περνάς στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και να ξεκινάς με νίκη στο πρωτάθλημα σε κάνει να είσαι πάρα πολύ καλά."

Για την εμπειρία του στα ευρωπαϊκά ματς: "Αισθάνομαι νέος ως τερματοφύλακας, νιώθω πάρα πολύ ωραία που συμμετείχα σε αυτά τα ματς. Έχω πάρα πολλά να μάθω."

Τι σημαίνει για εκείνον η πρόκριση επί της Φενέρ: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πρόκριση. Ξέραμε ότι τα μπάτζετ δεν κάνουν τις ομάδες. Έπρεπε να δώσουμε το 110% των δυνατοτήτων μας. Εμείς, δώσαμε τα 150% και για αυτό προκριθήκαμε."

Για τα ματς με τον Άγιαξ: "Μετά το παιχνίδι με τον Άγιαξ, πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να περάσουμε. Έπαιξε ρόλο και η τύχη που είχαν οι Ολλανδοί. Τώρα, όμως το μυαλό μας είναι στο Γιουρόπα Λιγκ και εκεί πρέπει να πάμε καλά."

Για το αν πιστεύει με βάση τη μέχρι τώρα εικόνα αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να τερματίσει στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος: "Ναι, το πιστεύω. Παίξαμε καλά. Αν συνεχίζουμε έτσι μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα. Πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε ψηλά. Πρέπει να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι και στο τέλος θα δούμε τι καταφέραμε. Είναι το πρώτο παιχνίδι. Δεν σημαίνει κάτι που χάσανε οι άλλοι και κερδίσαμε εμείς. Ωστόσο είναι σημαντικό για εμάς που κερδίσαμε μία πολύ καλή ομάδα, όπως ο Πανσερραϊκός."

Για το πως πρέπει να συμπεριφέρονται στα "μικρά" παιχνίδια: "Ξέρουμε πως είναι να παίζεις με αυτές τις ομάδες. Πλέον όλοι μας βλέπουν σαν το μεγάλο αντίπαλο. Εμείς πρέπει να προσέχουμε πολύ και να επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας σε εκείνα τα παιχνίδια."

Για το αν επιλέγει καλή πορεία σε πρωτάθλημα ή Ευρώπη: "Προτιμώ να πηγαίνουμε καλύτερα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αλλά αυτή είναι μία πολύ δύσκολη ερώτηση."

Για την συμμετοχή του στα πρώτα παιχνίδια του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν: "Την περασμένη σεζόν δεν έπαιξα όσο θα ήθελα. Φέτος έχω αγωνιστεί σε κάποια παιχνίδια, τα έχω πάει καλά, αλλά πιστεύω ότι μπορώ να τα πάω ακόμη καλύτερα και να βοηθήσω την ομάδα."

Για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: "Είναι απίστευτοι. Όλοι εδώ στην Κροατία μιλάνε για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, λόγω και του αγώνα με την Ντιναμό. Μας βοήθησε πάρα πολύ στο να φτάσουμε στην πρόκριση και τους ευχαριστούμε. Είναι ο δωδέκατος παίκτης μας. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι ανάλογο."

Για την Ντιναμό Ζάγκρεμπ: "Αλλάξανε πρόσφατα προπονητή. Τα πάνε καλύτερα. Έχουν δύο συνεχόμενες νίκες και γενικά πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολα παιχνίδια για εμάς. Ειδικά αν η Ντιναμό βρεθεί σε καλή μέρα."

Για το τι λένε οι Κροάτες για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ: "Ασχολούνται πιο πολύ με τον κόσμο, αλλά παραδέχονται ότι ο ΠΑΟΚ είναι μία πολύ καλή ομάδα. Ωστόσο, πιστεύουν ότι μπορούν να περάσουν τον ΠΑΟΚ στην βαθμολογία."

Για τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου του "Δικέφαλου": "Είμαστε όλες ίδιες ομάδες. Θα πρέπει να δείξουμε την ποιότητα που δείξαμε στα παιχνίδια με την Φενέρ και τον Άγιαξ. Τότε θα έχουμε πολλές ελπίδες να προκριθούμε."

Για το αν το ρόστερ του ΠΑΟΚ μπορεί να ανταποκριθεί στα συνεχόμενα παιχνίδια: "Ναι το πιστεύω. Μπορούμε να είμαστε καλοί σε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Με το νέο προπονητή δουλεύουμε πολύ πάνω σε αυτό το κομμάτι και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά."

Για τον Παύλο Δερμιτζάκη: "Είναι νέος προπονητής και έχει προοπτικές να εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους στην Ελλάδα. Μου αρέσει πολύ που συνεργαζόμαστε και γενικά ο τρόπος σκέψης που έχει στην ομάδα."

Διαβάστε ακόμη...