Κούδας: "Μου θύμισαν κάτι από εμάς"

Ο Γιώργος Κούδας καταθέτει τις εκτιμήσεις του για τον αγώνα της Πέμπτης αλλά και για την παρουσία του ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι.
Κούδας: "Μου θύμισαν κάτι από εμάς"
Ο ΠΑΟΚ δίνει την Πέμπτη ένα από τα πιο σημαντικά φετινά του παιχνίδια και σίγουρα το πιο ιστορικό από τη στιγμή που για πρώτη φορά αγωνίζεται σε επίσημο ματς στην Κωνσταντινούπολη.

Η πρόκληση της πρόκρισης απέναντι στην Φενερμπαχτσέ είναι μεγάλη και μιλώντας στα ΣΠΟΡ ο Γιώργος Κούδας, καταθέτει τις εκτιμήσεις του για τον αγώνα αλλά και για την παρουσία του ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι.

Σχετικά με το αποτέλεσμα που εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ, ο Μεγαλέξανδρος του ελληνικού ποδοσφαίρου τόνισε: «Το 1-0 σαν σκορ είναι καλό και δύσκολο ταυτόχρονα. Πρέπει να το διαχειριστεί σωστά η ομάδα, γιατί από μόνο του δεν δίνει την πρόκριση. Το ξέρουν καλά ότι με ένα γκολ μέσα στην Τουρκία, αυτόματα ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί σε πολύ πλεονεκτική θέση».

Πώς όμως είδε ο Γιώργος Κούδας την απόδοση του Δικεφάλου την περασμένη Πέμπτη στην Τούμπα;

«Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν καλός.

Ειλικρινά μου θύμισε κάτι από τα παλιά, κάποια στοιχεία από την ομάδα που είχαμε στην χρυσή δεκαετία. Έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο και πριν ακόμα από την αποβολή του Βίκτορ Βιτόλο, έδειξε κάποια σημεία αδυναμίας. Γενικά όμως η απόδοση του ΠΑΟΚ ήταν εκείνη η σταθερή που ξέραμε και από την περσινή χρονιά με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος».

Όσο για την Φενερμπαχτσέ, ο μεγάλος άσος του παρελθόντος πιστεύει ότι υπερεκτιμήθηκαν απ' όλους μας οι δυνατότητές της: «Άλλα ακούγαμε και άλλα είδαμε στο γήπεδο για την τουρκική ομάδα. Δεν παρουσίασε το πρόσωπο που πολύ περιμέναμε. Δεν το κρύβω ότι την περίμενα πολύ καλύτερη, δεν είναι ομάδα που πρέπει να φοβίζει τον ΠΑΟΚ».

Όσο για τις πιθανότητες πρόκρισης που δίνει στον ΠΑΟΚ: «Όλες οι πιθανότητες είναι ίδιες μέχρι την καταπακτή. Από εκεί και πέρα τελειώνουν και οι προβλέψεις και οι εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα. Μακάρι να αποδειχθούν υπέρ του ΠΑΟΚ», κατέληξε.

«Βασίζεται στο σύνολο ο Δερμιτζάκης»

Για τις απουσίες των Βίκτορ Βιτόλο και Βλάνταν Ίβιτς, ο Γιώργος Κούδας δεν ανησυχεί ιδιαίτερα: «Απ' ό,τι είδα στα τρία επίσημα παιχνίδια που βρίσκεται στον πάγκο μας ο Παύλος Δερμιτζάκης, βασίζεται πολύ στο σύνολό του. Και αυτό είναι καλό με τους παίκτες που έχει, για να μπορεί να αναπληρώσει όποια κενά κι αν παρουσιάζονται από τιμωρίες ή τραυματισμούς».

«Θα είναι καλύτεροι οι νέοι;»

Ο Γιώργος Κούδας, δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει και τις εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα της Φενερμπαχτσέ: «Είναι πρόβλημα επειδή αλλάζουν οι παίκτες, αλλά όταν γίνονται αλλαγές, αναπροσαρμόζεις το παιχνίδι σου. Οι νέοι παίκτες που θα παίξουν δεν τους γνωρίζουμε. Θα είναι τόσο καλοί, ώστε να κάνουν τη διαφορά;»...

«Να μάθουν ν' αντέχουν»

Ο ΠΑΟΚ αναμένεται να συναντήσει πραγματικά καυτή ατμόσφαιρα το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης στο «Σουκρού Σαράτσογλου». Το γήπεδο της Φενερμπαχτσέ θα είναι κατάμεστο από τους οπαδούς της και οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη καλούνται να μείνουν όσο μπορούν ανεπηρέαστοι από το κλίμα που θα δημιουργήσουν οι χιλιάδες Τούρκοι οπαδοί. Ειδικά μετά το 1-0 του πρώτου αγώνα, αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη συμπαράσταση από τους οπαδούς της Φενερμπαχτσέ, που γεμίζουν το γήπεδο πάντα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ο Γιώργος Κούδας μέσω των ΣΠΟΡ δίνει τις δικές του συμβουλές στους νεότερους: «Ο ΠΑΟΚ και οι παίκτες του έχουν μάθει να αγωνίζονται χρόνια τώρα σε μία έδρα όπως η Τούμπα, που είναι από τις πιο καυτές έδρες που υπάρχουν. Ως εικόνα το έχουν λοιπόν συνηθίσει. Θα πρέπει να μάθουν και ν' αντέχουν τέτοια ατμόσφαιρα, ακόμα και στις περιπτώσεις που δεν είναι υπέρ τους η πλειοψηφία του κόσμου. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν.

Άλλωστε έχουν αγωνιστεί σε δύσκολες έδρες όπως είναι και το Καραϊσκάκη στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όπως έχουν μάθει να παίζουν στην Τούμπα, έτσι οφείλουν να ξεπερνούν τις δυσκολίες και στις άλλες έδρες που αγωνίζονται».

Διαβάστε ακόμη...