Ζαγοράκης: "Γιατί να υπάρχει έχθρα";

Δηλώσεις στην τουρκική εφημερίδα fanatik -με αφορμή την αναμέτρηση με τη Φενέρ- έκανε ο Θοδωρής Ζαγοράκης
Ζαγοράκης: "Γιατί να υπάρχει έχθρα";
Λίγες ώρες πριν την πρώτη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Φενερμπαχτσέ ο Θοδωρής Ζαγοράκης, της έδωσε τον χαρακτηρισμό "ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης" μιλώντας σε τουρκική εφημερίδα. Και τόνισε πως γι' αυτόν ακριβώς το λόγο δεν πρέπει να υπάρχει εχθρότητα.

Η τουρκική εφημερίδα Fanatik πήρε συνέντευξη από τον Θοδωρή Ζαγοράκη με αφορμή την πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Φενερμπαχτσέ απόψε στην Τούμπα.

Ο πρόεδρος του "δικεφάλου" άδραξε την ευκαιρία και έκανε "επίθεση φιλίας" προς τους γείτονες ενόψει και της παρουσίας οπαδών της Φενερμπαχτσέ σήμερα στη Θεσσαλονίκη και της ανησυχίας που για ευνόητους λόγους αυτή προκαλεί.

"Ο ΠΑΟΚ ιδρύθηκε στην Κωνσταντινούπολη κι έτσι οι δύο ομάδες έχουν ρίζες στην ίδια πόλη. Αυτό θα είναι ένα ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης. Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί να υπάρχει εχθρότητα;", είπε ο Ζαγοράκης και πρόσθεσε:

"Ο κόσμος πρέπει να το γνωρίζει αυτό. Αυτή η συνάντηση μεταξύ των δύο ομάδων είναι μόνο ένας ποδοσφαιρικός αγώνας. Μιλάμε για αθλητισμό και τίποτα περισσότερο. Φυσικά και θα γίνει μία σπουδαία μάχη στο γήπεδο. Ένα μέρος του ΠΑΟΚ ανήκει στην Κωνσταντινούπολη. Το γεγονός αυτό προσθέτει μία ξεχωριστή αίσθηση. Στα δύο παιχνίδια ελπίζω η ατμόσφαιρα να είναι πολύ καλή. Άλλωστε τέτοιου είδους αγώνες θα πρέπει να προωθούν την φιλία, την αγάπη και την ειρήνη".

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ μίλησε και για το στόχο που έχει η ομάδα του στον σημερινό πρώτο αγώνα, τον οποίο χαρακτήρισε "μάχη":

"Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει και ένας αγώνας για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ που θα γίνει και είναι σημαντικός. Η Φενέρμπαχτσε, όπως και εμείς, προέρχεται από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Φενέρ πριν από τρεις σεζόν βρέθηκε στους "8" της διοργάνωσης. Θέλουμε η τουρκική αποστολή να τύχει πολύ καλής υποδοχής. Στο γήπεδο, όμως, θέλουμε ένα σκορ, το οποίο θα μας δώσει πλεονέκτημα για την ρεβάνς και που θα μας βοηθήσει να βάλουμε τις βάσεις για την πρόκριση. Στον αγωνιστικό χώρο θα υπάρξει μάχη".

Πηγή: sport24

Διαβάστε ακόμη...