Κυριάκος: " Καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού ο Σαλπιγγίδης"

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Κυριάκος Κυριάκος, σε δηλώσεις του χαρακτήρισε αυτή του Σαλπιγγίδη σαν  «καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού»
Κυριάκος: " Καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού ο Σαλπιγγίδης"
«Καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού» χαρακτήρισε αυτή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Κυριάκος Κυριάκος ενώ παραδέχθηκε πως «ήταν μια λανθασμένη επιλογή ο Μπερέτα» και άφησε ανοιχτό ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης.

«Αν κριθεί αναγκαίο θα προχωρήσουμε σε μεταγραφές, αν όχι η ομάδα είναι καλά. Εξαρτάται, βέβαια και από την κάθε περίπτωση και από τις προτάσεις που θα έρθουν...», τόνισε μεταξύ άλλων στον «Sentra 103,3» .

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κυριάκου Κυριάκου:

Για τα εισιτήρια του αγώνα με τον Αγιαξ:

«Δεν υπάρχει εισιτήριο ούτε για δείγμα. Μετά βίας σώσαμε μερικά για τους ποδοσφαιριστές και τις οικογένειές τους. Εξαντλήθηκαν την επόμενη μέρα από τον αγώνα με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ. Οι Ολλανδοί σίγουρα δεν θα εξαντλήσουν τα εισιτήρια που τους δώσαμε, όμως για λόγους ασφαλείας, δεν μπορούν να μας τα επιστρέψουν, καθώς όλη εκείνη η θύρα πρέπει να μείνει για δική τους χρήση. Η θύρα 8 έχει περίπου 3000-3500 χωρητικότητα και αυτή θα είναι δοσμένη στους Ολλανδούς, είτε είναι 5 είτε 3000. Δεν υπάρχει δυνατότητα στο συγκεκριμένο γήπεδο να απομονώσεις ένα μικρό μέρος στη θύρα. Έχει λίγες θύρες και θα εισέλθουν οι φίλαθλοι του Άγιαξ από μια, αυτό είναι το πρόβλημα. Αν υπήρχε μια ξεχωριστή θύρα που να μπορούσες να απομονώσεις ένα κομμάτι της κερκίδας, ίσως μπορούσαμε να το κάνουμε έτσι. Αλλά σε αυτό το γήπεδο αυτό είναι το προβλήματα μας. Και γι΄ αυτό έχουμε πρόβλημα και με άλλες ομάδες στην ανταλλαγή εισιτήριων. Είτε μας ζητήσουν 500 ή 1000, εμείς θα πρέπει να δεσμεύσουμε 3000 θέσεις και γι΄ αυτό ζητάμε ανάλογα εισιτήρια».

Για την παρουσία του κόσμου:

«Πολύ καλή η παρουσία του κόσμου στην Ολλανδία. Τα μόνα «αρνητικά» ήταν δυο αναμμένοι πυρσοί και μια σύλληψη έξω από γήπεδο, που όμως δεν αφορούσε το αθλητικό κομμάτι. Είχαμε μια πολύ ωραία κερκίδα και ωραία ατμόσφαιρα. Προσωπικά δεν θυμάμαι τα τελευταία 4-5 χρόνια τόσο ωραία κερκίδα στο εξωτερικό. Πραγματικά δεν συνέβη το παραμικρό. Είχαν δημιουργήσει πολύ ωραία ατμόσφαιρα, το σημείωσαν και οι Ολλανδοί, οι οποίοι φοβούνται την ατμόσφαιρα που θα υπάρχει στην Τούμπα».

Για τη φημολογία ότι ο Άγιαξ έχει στείλει στην UEFA βίντεο με επεισόδια σε αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό:

«Αν έχει γίνει κάτι τέτοιο, σίγουρα επισήμως ποτέ δεν θα φτάσει στα δικά μας αυτιά ή δεν θα υπάρξει μια τέτοια ενημέρωση. Δεν ξέρουμε τι φόβους έχει ο Άγιαξ. Έχει το δικαίωμα κάθε ομάδα αν έχει κάποιους προβληματισμούς να τους εκφράζει. Ακόμα και να έχει γίνει κάτι τέτοιο, εμείς δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Εμείς είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία μαζί τους. Ότι είχαμε συμφωνήσει τηρήθηκε και το ίδιο θα γίνει και τώρα».

Για τον Μουσλίμοβιτς:

«Ξέρω ότι έχασε περίπου 10 μέρες από την προπόνηση. Μπήκε χθες και είναι λογικό να είναι λίγο πίσω από θέμα φυσικής κατάστασης. Στην τελευταία προπόνηση θα κριθεί αν θα παίξει με τον Άγιαξ. Το καλό είναι ότι δεν παρουσιάστηκαν άλλα πρόβλημα. Αντίθετα, επέστρεψαν κάποιοι, όπως ο Κοντρέρας. Είναι πλήρης η ομάδα. Αν εξαιρέσουμε τους μακροχρόνια τραυματίες, Λίνο και Κριστιάνο και τον τελευταίο του Χαλκιά, όλα τα υπόλοιπα παιδιά είναι μια χαρά».

Για την επιστροφή του Σαλπιγγίδη:

«Η υποδοχή που είχε ο Δημήτρης, όπου και να έχουμε πάει, όπου και να έχουμε παίξει, από τους φιλάθλους είναι καλή. Δεν βλέπω το λόγο να μην είναι και εδώ. Είναι ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. Ακόμη και αυτοί που δεν τον ήθελαν είπαν στο παγκόσμιο συνέδριο του ΠΑΟΚ πως δεν θα ασχοληθούν μαζί του αρνητικά. Δεν βλέπω το λόγο, γιατί αυτοί που αποθεώνουν τους άλλους παίκτες, να μην αποθεώνουν και αυτόν. Αν αφήσουμε το συναισθηματικό κομμάτι της μεταγραφής που είναι αρκετό, στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της, είναι η καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού. Υπήρχαν πολλές ιδιαιτερότητες, θεωρώ, όμως σε πρακτικό επίπεδο, δηλαδή γι' αυτό που παρουσιάζει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, ο Σαλπιγγίδης είναι μια τεράστια ώθηση. Δείχνει πολλά για τον Δημήτρη ότι προτίμησε να έρθει στον ΠΑΟΚ με λιγότερα λεφτά από αυτά που του πρόσφεραν άλλες ομάδες, αλλά και για την ομάδα και για τα βήματα που έχει κάνει τον τελευταίο καιρό. Έχει γίνει πια ένα ελκυστικό σωματείο ο ΠΑΟΚ για πολλούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν προτάσεις από θεωρητικά μεγάλα σωματεία του εξωτερικού ή οπουδήποτε με μεγαλύτερα ποσά. Βλέπουμε ότι προτιμούν τον ΠΑΟΚ, γιατί υπάρχει ένα πιο ποδοσφαιρικό κλίμα, ένα κλίμα ανθρώπων που έχουν ζήσει το ποδόσφαιρο. Είναι ένα προσόν αυτό για εμάς. Όταν μια ομάδα δεν έχει τη δυνατότητα να υπερβαίνει το μπάτζετ πέρα από τα έσοδά της, όταν δεν υπάρχει κάποιος μεγαλομέτοχος να επενδύει συνεχώς χρήματα σε κάθε μεταγραφική περίοδο, αυτό είναι το σημαντικότερο. Να δημιουργείς ένα υγιές κλίμα, ένα περιβάλλον τέτοιο που να κάνει τους ποδοσφαιριστές να σκέφτονται πως αν έρθουν εδώ, θα αναπτύξουν το ποδοσφαιρικό τους ταλέντο και θα έχουν ένα πλήρες επαγγελματικό περιβάλλον».

Για μεταγραφές:

«Δεν ξέρω με σαφήνεια αν θα γίνουν μεταγραφές. Σαφώς υπάρχουν περιθώρια ενίσχυσης. Δεν είμαστε ένα σωματείο που δεν μπορεί να καλύψει υπάρχοντα χρέη. Αν περάσουμε στους ομίλους και πάρουμε χρήματα δεν θα γίνουμε αυτόματα ένα κερδοφόρο σωματείο. Θα εντοπιστούν ελλείψεις κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Αν κριθεί αναγκαίο θα προχωρήσουμε σε μεταγραφές, αν όχι η ομάδα είναι καλά. Το απέδειξε, άλλωστε, και στο πρώτο παιχνίδι με τον Άγιαξ. Εξαρτάται, βέβαια και από την κάθε περίπτωση και από τις προτάσεις που θα έρθουν. Γιατί, ως γνωστόν, τον Αύγουστο υπάρχει μεγάλη κινητικότητα».

Για τον Βιτόλο:

«Υπάρχει μια φημολογία για μεταγραφή του και τη φημολογία δεν μπορείς να την διαψεύσεις. Αυτό που μπορούμε να πούμε επισήμως, είναι πως δεν υπάρχει κάποια επίσημη πρόταση για τον παίκτη. Ο Βιτόλο είναι ένας πολύ ακριβός παίκτης και αποτελεί ένα από τα βασικά περιουσιακά στοιχεία του ΠΑΟΚ και είναι αναγκαίος στην 11αδα. Προτάσεις μπορεί να γίνουν και να απορριφθούν. Θεωρώ πως δεν μπορεί να γίνει πρόταση από την Ελλάδα. Δεν είναι στις προθέσεις μας να τον πουλήσουμε. Ότι πρόταση και να έρθει, όμως, θα την εξετάσουμε».

Για τον Μπερέτα:

«Ήταν μια λανθασμένη επιλογή ο Μπερέτα. Τα στοιχεία που είχαμε συγκεντρώσει ήταν τέτοια που μας έκαναν να πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να συνεχίσει το έργο του Σάντος. Κάναμε μια έρευνα αγοράς στο τέλος του πρωταθλήματος ώστε να αξιολογήσουμε τις επιλογές που είχαμε στα χέρια μας. Θεωρήσαμε ότι ο κύριος Μπερέτα, από όλες τις επιλογές που είχαμε ήταν η καλύτερη. Είχε βιογραφικό που έδειχνε πως μπορούσε να συνεχίσει το έργο του Σάντος και να βοηθήσει την ομάδα να ανέβει. Κάναμε λάθος και το διορθώσαμε έγκαιρα. Πολλοί μας κατηγόρησαν πως δεν τον στηρίξαμε όπως τον Σάντος, αλλά σε αυτή τη χρονική στιγμή και με τόσο δύσκολα παιχνίδια, δεν υπήρχε καιρός για ρίσκο. Ταιριάζει το στυλ του Δερμιτζάκη με αυτό που έκαναν οι παίκτες πριν τρία χρόνια. Σεβάστηκε αυτό που βρήκε. Αν όλα πάνε καλά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, θα μπορεί να βάλει το στίγμα του στην ομάδα».

Διαβάστε ακόμη...