Ίβιτς: "Πιστεύουμε στην πρόκριση"

Ο Βλάνταν Ίβιτς μίλησε για την σπουδαία ισοπαλία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία με 1-1, το χρυσό γκολ που πέτυχε και τη ρεβανς της ερχόμενης Τετάρτης στην Τούμπα.
Ίβιτς: "Πιστεύουμε στην πρόκριση"


Ο περσινός πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ επέστρεψε μετά από σημαντικό διάστημα απουσίας όπου έχασε όλα τα φιλικά προετοιμασίας, αλλά η επιστροφή του αυτή πραγματοποιήθηκε όπως είχε τελειώσει την προηγούμενη: Με γκολ!

Και τι γκολ; Το τέρμα που δίνει στον ΠΑΟΚ το ελαφρύ αλλά σίγουρα σημαντικό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού ματς με τον Άγιαξ στην Τούμπα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λγικ.

Ο Βλάνταν Ίβιτς μίλησε για τον αγώνα στο «Άμστερνταμ Αρίνα» και αρχικά αποκάλυψε πως έζησε αυτός την φάση του γκολ:

"Έχω δει πως υπάρχει κενό στη μεγάλη περιοχή του Αγιαξ και ο στόχος μου ήταν να προωθηθώ για να αξιοποιήσω την ευκαιρία. Ο Βιεϊρίνια έβγαλε την μπαλιά στον Σαλπιγγίδη και αυτός τράβηξε δύο παίκτες πάνω του και αμέσως μου γύρισε την μπάλα. Εγώ είδα το κενό που δημιουργήθηκε και βγήκα μπροστά για να κάνω το σουτ. Η φάση βγήκε καλά. Δεν σημάδεψα, απλά ήθελα να βρω την μπάλα και η κατάληψη ήταν η καλύτερη δυνατή. Δεν είδα πού πήγε η μπάλα, προσπάθησα με το σπριντ, να κάνω καλό κοντρόλ προσπάθησα και να κάνω καλό σουτ. Ήταν το βασικό γιατί ήμουν συγκεντρωμένος. Δεν είδα πού πήγε η μπάλα. Θα το δω όταν θα γυρίσουμε".

Για το γεγονός ότι πριν από το γκολ είχε ζητήσει από τον Δερμιτζάκη να τον αντικαταστήσει, γιατί αισθανόταν κουρασμένος είπε: "Όχι μόνο εγώ, αλλά και όλοι μας δίνουμε παραπάνω κι από αυτό που έχουμε. Πολλές φορές παίζεις και μένεις από δυνάμεις, αλλά βρίσκεις τον τρόπο να δώσει και κάτι έξτρα.

Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, δίνω το καλύτερο για την ομάδα. Προσπαθούμε όλοι μας να κάνουμε ό,τι καλύτερο για την ομάδα".

"Οι πιθανότητες με το μέρος μας"

Για την υπόθεση πρόκριση ο Σέρβος μέσος δήλωσε: "Πιστεύω ότι από σήμερα ο ΠΑΟΚ έχει πιο πολλές ελπίδες για να προκριθεί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει όμως να είμαστε σοβαροί και να ξέρουμε ποιον αντίπαλο έχουμε μπροστά μας. Πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι, για το επόμενο παιχνίδι.

Προβάδισμα δεν υπάρχει για καμία ομάδα. Μπορεί να φαίνεται ότι το έχουμε εμείς, αλλά δε θα το πω, γιατί έχουμε απέναντί μας μία ομάδα που μπορεί να δημιουργήσει δύσκολες καταστάσεις με πολύ εύκολο τρόπο σε κάθε αντίπαλο.

Το είδαμε και στο παιχνίδι στο Άμστερνταμ, όπου στο πρώτο ημίχρονο μπορώ να πω ότι είχαμε πολλή τύχη, γιατί ο αντίπαλος δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, τις οποίες δεν αξιοποίησε. Οι Ολλανδοί έχουν δύο πολύ καλούς παίκτες μπροστά που έχουν ταχύτητα και μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το προσέξουμε πολύ για το επόμενο παιχνίδι"

"Τους σεβαστήκαμε περισσότερο από όσο έπρεπε"

Ενώ για το αν το 1-1 είναι καλό αποτέλεσμα τόνισε: "Ήταν σίγουρα ένα καλό αποτέλεσμα για μας. Αν ρωτούσα κάποιον πριν από το πρώτο παιχνίδι εάν θέλαμε αυτό το αποτέλεσμα, σίγουρα θα μου έλεγε ναι. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας, πιστεύουμε σε εμάς και πιστεύουμε στην πρόκριση. Σίγουρα μας βοηθά στην αυτοπεποίθηση αυτό το αποτέλεσμα.

Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, ίσως ήταν εξαιτίας του ονόματος του Αγιαξ. Τους δείξαμε πολύ μεγαλύτερο σεβασμό από ό,τι έπρεπε κι αυτό ήταν δικό μας λάθος. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε παραπάνω ευκαιρίες και αποδείξαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε. Νομίζω ότι ήμασταν έτοιμοι και αποδείξαμε ότι μπορούμε να τους συναγωνιστούμε. Αυτό φάνηκε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο με την απόδοσή μας. Πιστεύω ότι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες του. Το δείξαμε και στο δεύτερο ημίχρονο".

Πηγή: sport24.gr

Διαβάστε ακόμη...