Σπλίντερ: «Μοιρασμένες πιθανότητες»

Ο Γιαν Σπλίντερ υπήρξε ταυτόχρονα προπονητής τερματοφυλάκων στα τμήματα υποδομής του Αγιαξ και συνεργάτης του ΠΑΟΚ σε καμπ τερματοφυλάκων...
Σπλίντερ: «Μοιρασμένες πιθανότητες»
Ο Αρι Χάαν υπήρξε μέλος της μεγάλης ομάδας του Αγιαξ τη δεκαετία του '70 και προπονητής του ΠΑΟΚ τη δεκαετία του '90. Δεν είναι, όμως, ο μοναδικός Ολλανδός που έχει συνεργαστεί και με τις δύο ομάδες.

Ο Γιαν Σπλίντερ μπορεί να μην είναι τόσο γνωστός, αλλά υπήρξε ταυτόχρονα προπονητής τερματοφυλάκων στα τμήματα υποδομής του Αγιαξ και συνεργάτης του ΠΑΟΚ σε καμπ τερματοφυλάκων. Ηταν στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Ιουλίου όταν ολοκληρώθηκε η συνεργασία με τον ΠΑΟΚ και θα έρθει ξανά για να παρακολουθήσει τον αγώνα ΠΑΟΚ - Αγιαξ στην Τούμπα. Θα είναι και την Τετάρτη στο «Αμστερνταμ Αρένα».

O Γιαν Σπλίντερ βρίσκεται στο Αμστερνταμ και έκανε δηλώσεις μέσω κινητού με ελληνικό αριθμό (!), στο "goal" για τους αγώνες του ΠΑΟΚ με τον Αγιαξ, αλλά και σύγκριση πάνω στο αντικείμενό του, τους τερματοφύλακες.

Εχετε συνεργαστεί και με τις δύο ομάδες. Ποιον υποστηρίζετε;

«Είμαι κάπου στη μέση. Είμαι Ολλανδός και θέλω τον Αγιαξ, αλλά έχω εξαιρετικές εντυπώσεις από τη συνεργασία μου με τον ΠΑΟΚ. Θέλω να κερδίσει και να προκριθεί ο καλύτερος, η ομάδα που θα παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο».

Είναι ο Αγιαξ φαβορί για την πρόκριση;

«Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Ενα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο πιστεύω ότι είναι οι περίεργες καταστάσεις που ζουν και οι δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ απέλυσε πολύ πρόσφατα τον Ιταλό προπονητή και έχει πλέον νέο κόουτς κι αυτό δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιες επιπτώσεις θα έχει στο παιχνίδι της ομάδας, ενώ ο Αγιαξ μέχρι πριν από λίγες μέρες δεν ήξερε εάν θα συνεχίσει με τον Μάρτιν Γιολ, τον οποίο ήθελε η Φούλαμ.

Και πολλοί παίκτες του Αγιαξ θέλουν να φύγουν, έχουν προτάσεις από ομάδες, δεν ξέρω πόσο συγκεντρωμένοι θα είναι στο παιχνίδι, αλλά κυρίως τι θα κάνουν μετά τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ».

Σας έχουν ρωτήσει από τον Αγιαξ για τον ΠΑΟΚ, για την ατμόσφαιρα στην Τούμπα;

«Δεν χρειάστηκε. Ξέρουν πολύ καλά πόσο δύσκολη είναι η ατμόσφαιρα στην Τούμπα για κάθε αντίπαλο. Γι' αυτό πιστεύω ότι ο Αγιαξ πρέπει να πάρει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι, ώστε να αντιμετωπίσει πιο εύκολα τη ρεβάνς. Αν δεν το κάνει, θα περάσει ένα πολύ δύσκολο βράδυ στη Θεσσαλονίκη».

Ποιος είναι καλύτερος, ο Στεκέλενμπουργκ ή ο Χαλκιάς;

«Είναι δύο πολύ καλοί τερματοφύλακες, με εξαιρετικά αντανακλαστικά. Νομίζω ότι η διαφορά τους είναι πως ο Στεκέλενμπουργκ μπορεί να παίξει και με τα δύο πόδια και να στείλει την μπάλα σε όποιο σημείο του γηπέδου θέλει κι αυτό τον βοηθά να έχει περισσότερη συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας, ενώ ο Χαλκιάς χρησιμοποιεί καλά μόνο το ένα πόδι».

Διαβάστε ακόμη...