"Οφείλουμε να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι"

Ο Πάμπλο Γκαρσία μίλησε στους εκπροσώπους του τύπου.
"Οφείλουμε να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι"
H συνέντευξη έγινε πριν από το μάτς με την Νυρεμβέργη. Επίσης αναφέρθηκε στην προσωπική του καριέρα ενώ έκανε... πλάκα για την ταχύτητα του!

Αναλυτικά ο Ουρουγουανός είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε:

Για το ενδεχόμενο να παραμείνει σε ένα δύο παιχνίδια ή και σε μια μεγαλύτερη σειρά αγώνων στον πάγκο, εφόσον ο προπονητής αποφασίσει ανάλογα: «Εξαρτάται από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορεί αυτό να συμβεί. Εννοείται ότι θέλω να παίζω, όπως εννοείται ότι σέβομαι και τις αποφάσεις του προπονητή. Όταν κάνω καλά τη δουλειά μου, θέλω να παίζω».

Για τα φιλικά στην Γερμανία: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η παρουσία μας στα φιλικά δεν ήταν αυτή που θέλαμε», σημείωσε στην αρχή των δηλώσεών του και πρόσθεσε: «Μην ξεχνάμε όμως ότι έχει έρθει νέος προπονητής στην ομάδα, ο οποίος έχει τον δικό του τρόπο δουλειάς. Και εμείς οι παίκτες χρειαζόμαστε χρόνο από την πλευρά μας, προκειμένου να αντιληφθούμε πλήρως όλα όσα μας ζητά ο προπονητής μας και τις αλλαγές που προωθεί στο παιχνίδι μας. Και εμείς να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις του, κι αυτός να προσαρμοστεί στην ομάδα. Από την άλλη, θα πρέπει να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν περισσότερο έτοιμοι στο πρώτο ματς εναντίον του Άγιαξ την ερχόμενη Τετάρτη. Όλοι μας αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και το οποίο δε θα έχει την παραμικρή σχέση με τους μέχρι τώρα φιλικούς αγώνες. Οφείλουμε να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι, προκειμένου να αυξήσουμε τις πιθανότητες πρόκρισής μας στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ».

Αναφερόμενος ειδικότερα στα παιχνίδια με τον Άγιαξ, σημείωσε: «Η προετοιμασία γίνεται για το σύνολο της περιόδου, κι όχι μόνο για τα προκριματικά τού Τσάμπιονς Λιγκ. Προς το παρόν, βέβαια, έχουμε συγκεντρωμένο το μυαλό μας στα ματς με τους Ολλανδούς. Δεν έχω επικοινωνία με τον Σουάρεζ, τον συμπατριώτη μου, που θεωρείται ο καλύτερος παίκτης του Άγιαξ και ούτε ξέρω αν θα αγωνιστεί εναντίον μας. Προσωπικά, θα ήθελα ο Άγιαξ να αγωνιστεί με ό,τι καλύτερο διαθέτει. Σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε πέρσι εναντίον της Χέρενφεϊν. Βέβαια, ο Άγιαξ είναι μεγαλύτερη ομάδα από τη Χέρενφεϊν, την οποία μπορούσαμε να περάσουμε εύκολα».

Για τον εαυτό του: «Όσο έχω επιθυμία, όρεξη και διάθεση να παίζω ποδόσφαιρο, θα συνεχίσω. Όταν αισθανθώ ότι δε θα μπορώ να κάνω καλά τη δουλειά μου, τότε θα κάνω ένα βήμα δεξιά και θα αποχωρήσω».

Για το ενδιαφέρον της Νάσιοναλ είπε αστειευόμενος: «Κάτι άκουσα και εγώ. Αλλά όταν προσπάθησα να μπω στο ίντερνετ, αποδείχτηκε ότι εδώ (σσ στο Μπαντ Μπορυκενάου) είναι περισσότερο αργό και από εμένα... Συνεπώς, δεν κατάφερα να μάθω λεπτομέρειες. Πάντως, θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου στην Ουρουγουάη, αγωνιζόμενος στη συγκεκριμένη ομάδα».

Για τους φίλους του ΠΑΟΚ που έδωσαν το παρόν στη Γερμανία, δήλωσε: «Το έχω πει πολλές φορές ότι η παρουσία των φιλάθλων της ομάδας σου δημιουργεί την υποχρέωση να δίνεις σε κάθε παιχνίδι το 100% των δυνάμεών σου. Πάντως, η συμμετοχή τους στα ματς της Γερμανίας αποτέλεσε και για μένα μια ευχάριστη έκπληξη».

Για το νέο πρωτάθλημα της Superleague, είπε: «Προερχόμαστε από μια καλή χρονιά, στην οποία θα πρέπει να δώσουμε την ανάλογη συνέχεια. Πρέπει να έχουμε όμως και υπομονή, αφού έχουμε ένα νέο προπονητή. Προσωπικά, νιώθω και αναλαμβάνω την ευθύνη, η οποία μου αναλογεί. Η νέα χρονιά θα είναι σκληρή, αλλά πρέπει να δώσουμε και φέτος χαρά στον κόσμο. Στα 33 μου χρόνια δε στερούμαι φιλοδοξιών. Θέλω να παίζω και να γουστάρω το ποδόσφαιρο. Θα παραλλήλιζα τη χαρά που παίρνω στον ΠΑΟΚ με τις επιτυχίες που έζησα αγωνιζόμενος στην εθνική ομάδα της χώρας μου».

Για τη θεαματική βελτίωση του σε σχέση με την προπέρσινη: «Την πρώτη χρονιά έπρεπε να προσαρμοστώ στις νέες συνθήκες που συνάντησα στην Ελλάδα. Τη δεύτερη σεζόν επιπλέον πήγα καλύτερα, αφού ο Σάντος μου έδωσε έναν ελεύθερο ρόλο στην ομάδα».

Στο ενδεχόμενο να αναλάβει το περιβραχιόνιο του αρχηγού: «Κατά τη γνώμη μου, αρχηγός σε μια ομάδα πρέπει να γίνεται ένας από τους παλαιότερους παίκτες της. Στον ΠΑΟΚ υπάρχουν παλαιότεροι από μένα, κι αυτό οφείλω να το σεβαστώ».

Για τον χαρακτηρισμό τού επαναστάτη που του έχουν δώσει: «Δεν αισθάνομαι έτσι. Απλώς λέω και κάνω αυτά που πιστεύω. Η αλήθεια, βέβαια, μερικές φορές πονάει, και γι' αυτό έχω κάνει και κάποιους εχθρούς».

Διαβάστε ακόμη...