«Ο Πάμπλο δάκρυσε για τον ΠΑΟΚ»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο γνωστός ιερέας παπά-Χρήστος. Μίλησε για το τεράστιο κοινωνικό έργο που κάνει ενώ αναφέρθηκε και στον Πάμπλο Γκαρσία.
«Ο Πάμπλο δάκρυσε για τον ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο παπά-Χρήστος:

Για την επίσκεψη του στο Σύνδεσμο Μηχανιώνας:

"Είναι ένα ανθρώπινο καθήκον να βοηθάς. Πρέπει να συμπεριφερόμαστε ως άνθρωποι. Αν το βάλουμε μέσα σε θεσμούς χαλάει και μικραίνει . Ο Σύνδεσμος Μηχανιώνας είναι πάντα προτώπορος σε πολλά θέματα, με καλά παιδιά και έχουμε συχνή συνεργασία. Με τιμάνε με την αγάπη τους και είναι όμορφο να σε αγαπάνε παιδιά αυτής της ηλικίας και τρέλας. Είχα βρεθεί όταν είχε τιμηθεί ο Πάμπλο Γκαρσία και τους έχω στην καρδιά μου".

Για τους παρεξηγημένους οπαδούς των ομάδων:

"Άδικα είναι παρεξηγημένοι. Είμαστε σε μια κοινωνία που προσπαθεί να χωρίσει τους καλούς και τους κακούς. Οι "καλοί " πουλάνε αθλητικοφρσύνη και θρησκευτικότητα και οι άλλοι είναι αλήτες και προβληματικοί. Έτσι χαρακτηρίζουν και τους συνδέσμους. Επιμένω πως θεωρώ αυτούς στους συνδέσμους πρώτoυς στην καρδιά μου, ζω απίστευτες στιγμές, μου δίνει όρεξη, κέφι, κουράγιο και δύναμη. Όπου πάω ανοίγουν οι πόρτες στα συσσίτια κατευθείαν. Πάω στην λαχαναγορά και γίνεται χαμός. Το ίδιο και στην ιχθυόσκαλα στην Μηχανιώνα. Τώρα δίνουμε 3.000 μερίδες και τις πηγαίνουμε εμείς σε οικογένειες. Υπάρχουν εθελοντές που δουλεύουν με όρεξη και τρέλα. Δεν είναι έμμισθος κανένας. Χθες, μίλησα με τα παιδιά και τους είπα να μου υποδείξουν άτομα δικά τους που έχουν ανάγκη".

Για το κοινωνικό έργο που γίνεται:

"Θέλουμε να μην υπάρχει κανένας που να πεινάει και να μην μπορούμε να τον βρούμε και να μας βρει. Ο πεινασμένος δεν έχει φύλο, θρησκεία, ομάδα, ή οτιδήποτε άλλο. Τα παιδιά, μου τα έδωσαν με το σήμα του ΠΑΟΚ αλλά εννοείται πως πάνε παντού. Το να ξεχωρίζεις είναι ότι πιο άθλιο μπορεί γεννήσει η κοινωνία μας. 3000 άτομα είναι το συσσίτιο, 1000 άτομα είναι για τα τρόφιμα που δίνουμε κάθε μήνα και πάνω από 2000-3000 χιλ. κομμάτια φεύγουν για ρούχα. Όταν περισσεύει κάτι στέλνουμε αλλού όπως στην Σερβία, στον πάτερ Αθηναγόρα στον Δενδροπόταμο στην προσπάθεια που κάνει με τους τσιγγάνους, στους φυλακισμένους, πηγαίνουμε τρόφιμα και στις φυλακές στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Στέλνουμε σε οποιονδήποτε. Όποιος θέλει μπορεί να πάρει από εμάς οτιδήποτε".

Για την αναφορά που έγινε στον ΠΑΟΚ:

"Δώσαμε ευχές για ένα πρωτάθλημα και κύπελλο. Η ομάδα πρέπει να πατήσει γερά και δεν γίνεται να είναι στο περιθώριο μια ομάδα με τόσο λαό. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δούμε την ομάδα εκεί που της αξίζει".

Για το τι ελπίζουν οι οπαδοί:

"Νομίζω πως υπάρχει μι προσμονή, ελπίδα και ευχή να πετύχει το εγχείρημα με τα νέα παιδιά για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να κάνει κάτι. Θέλουμε Ελληνόπουλα να παίζουν με όρεξη και κέφι για να μπορεί να κάνει κάτι ο ΠΑΟΚ".

Για τον Άγγελο Αναστασιάδη:

"Ο Άγγελος είναι το κρυφό μας καμάρι. Τον συνοδεύουν οι ευχές μας και οι προσευχές μας να πετύχει. Είναι από αυτούς που αν πιστέψει σε κάτι μπορεί να το πετύχει. Ο άνθρωπος μπορεί να πετύχει τα πάντα. Το 2004 σηκώσαμε μια κούπα απέναντι στα μεγαθήρια της Ευρώπης. Έπαιζε ο Ζιντάν ο Κόλερ και άλλοι γίγαντες ενώ εμάς δεν μας ήξεραν. Τους νικήσαμε γιατί τα παιδιά είχαν πιστέψει στο θαύμα. Τα πολλά λεφτά δεν φτιάχνουν ομάδες και έργα. Εμείς στο συσσίτιο δεν παίρνουμε καθόλου λεφτά. Δεν παίρνουμε λεφτά. Παίρνουμε προϊόντα, πράγματα και εργασία από τον καθένα. Τα επόμενα βήματα θα είναι ακόμα πιο θεαματικά. Κινούμαστε στον χώρο να κάνουμε κινητές ιατρικές μονάδες ενημέρωσης και θεραπείας για όλη την Ελλάδα. Θα το κάνουμε χωρίς ούτε καν την βοήθεια από τον δικό μας άνθρωπο, τον Ιβάν Σαββίδη δεν έχω ζητήσει ούτε μια δεκάρα. Έτσι χτίζονται οι ομάδες και τα έργα. Είναι λάθος που είχαμε πιστέψει πως το πολύ χρήματα φτιάχνει τις κοινωνίες. Να το αποτέλεσμα. Ας το πάρουμε αντίστροφα τώρα με δουλειά και μεράκι".

Για το αν έχει συναντηθεί με τον Άγγελο Αναστασιάδη:

"Είμαι από αυτούς που ντρέπονται να συναντηθούν με τους πολύ υψηλά ιστάμενους του ΠΑΟΚ. Ακόμα και με τον κ. Σαββίδη μια φορά συναντήθηκα. Εγώ παίρνω το εισητηριάκι μου να πάω στην Θύρα 4 και συναντιέμαι με όλους τους τρελούς εκεί. Αυτό που ζει ο Παπα- Χρηστός εκεί πέρα δεν το έχει ζήσει κανείς άλλους. Τους αισθάνομαι δικούς μου και με αισθάνονται δικοί τους. Οι θύρες 1-2-3 με αφήνουν παγερά αδιάφορο".

Για το θέμα του Πάμπλο Γκαρσία:

" Ήταν τιμή μας που ασχολήθηκε με τον ΠΑΟΚ με τις ιδιαιτερότητες και την τρέλα των Λατινοαμερικάνων. Θα ήθελα να μπορούσα να βρεθώ εκεί ένα μεγάλο διάστημα. Είναι άλλος πολιτισμός και άλλη σκέψη. Λυπάμαι που δεν έχω ζήσει αυτό το κομμάτι. Ήταν ένας πολύ μεγάλος παίκτης ο Γκαρσία. Θα μου πει κάποιος πως έκανε λάθη. Πρέπει όμως να δούμε γιατί έκανε λάθη. Έχουν άλλη νοοτροπία εντελώς αυτοί. Θυμάμαι τον Μέσι πόσο είχε χαλαστεί πέρυσι, τον Ροναλντίνιο και τον Ρονάλντο παλαιότερα. Έχουν διαφορετική νοοτροπία στην ζωή. Εγώ κρατάω προσωπικά το δάκρυ του και μου φτάνει. Κανένας άλλος δεν δάκρυσε για τον ΠΑΟΚ τόσο πολύ μέσα στο γήπεδο. Κανείς δεν δάκρυσε όσο ο Πάμπλο Γκαρσία και κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι πάνω στο δάκρυ του. Το έκανε και μας το χάρισε. Όταν είχα βρεθεί με τον Γκαρσία μια από τις φορές που 'δικαζόταν' του είχα πει: "δεν σε θέλουμε να μείνεις στον ΠΑΟΚ επειδή είσαι μεγάλος παίκτης. Αυτό έχει αποδειχθεί από τις ομάδες που έχεις περάσει. Σε θέλουμε γιατί μας χάρισες το δάκρυ του δικού σου ανθρώπου στον ουρανό. Αυτό ήταν ότι πιο πολύτιμο ζήσαμε με τον Πάμπλο". Με αγκάλιασε και μου είπε 'θα τελειώσουμε γρήγορα'. Μπήκε μέσα και μετά από δύο λεπτά βγήκε και ήταν ακόμα παίκτης του ΠΑΟΚ".

Διαβάστε ακόμη...