«'Εχει επαφή με τα δίχτυα ο Φακούντο»

Ο ατζέντης, Κώστας Χατζηψάλτης, που παρακολουθεί στενά το πρωτάθλημα της Αργεντινής μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τον Φακούντο Περέιρα και όχι μόνο.
«'Εχει επαφή με τα δίχτυα ο Φακούντο»

«Είναι διαφορετικό πρωτάθλημα, αυτό της Αργεντινής, εδώ και χρόνια, έχουν τα δύο πεντάμηνα πρωταθλήματα το Απερτούρα και το Κλαουσούρα, ενώ από φέτος οι ομάδες της Α' Εθνικής θα είναι 40 αντί 20. Είναι μία απόφαση που πήρα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, που ο παίκτης χρειάζεται δύναμη και πίστη στον εαυτό του για να αγωνιστεί εκεί», είπε αρχικά και συνέχισε αναφερόμενος στην οικονομική κρίση:

«Οι ομάδες δεν έχουν επηρεαστεί, παίρνουν πολλά χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα που έχουν μοιραστεί από την ίδια πρόεδρο της χώρας. Η κάθε ομάδα ανάλογα με το εκτόπισμά της παίρνει το ποσό που τις αναλογεί. Ρίχνουν πολύ χρήμα στις Ακαδημίες, υπάρχει μία μεγάλη φουρνιά παικτών μεταξύ 19-21 ετών που έχει βγει. Πολλοί μιλούν για την πιο ποιοτική μετά την φουρνιά του Βερόν».

Για την ήττα της Εθνικής Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ σχολίασε:

«Είχαν τις ευκαιρίες, δεν πήραν καμία βοήθεια από τον Αγκουέρο στον οποίο είχαν βασιστεί γιατί δεν υπήρχε ο Τέβες, ενώ είχαν εκτός και τον Ντι Μαρία».

Για τον Φακούντο Περέιρα τόνισε:

«Τον έχω παρακολουθήσει. Είναι ένας παίκτης που αδικήθηκε από το σύστημα της Αργεντινής. Ταλαιπωρήθηκε πολύ στην Εστουντιάντες. Μετά πήγε στη Χιλή και έκανε μία μαγική σεζόν που του άνοιξε την πόρτα για το Μεξικό. Επειτα γύρισε στη Χιμνάσια Λα Πλάτα, έκανε δύο φοβερές σεζόν και κέρδισε την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ. Μπορεί στην καλή του μέρα να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο επειδή είναι πανέξυπνος παίκτης και πολύ γρήγορος. Μπορεί να παίξει, είτε ως πρώτος, είτε ως δεύτερος επιθετικός. Στην Αργεντινή έπαιζε πρώτος γιατί επέλεγαν το 4-3-3. Ο Περέιρα στην κόντρα μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Στην Ευρώπη δεν ξέρω αν θα παίξει πρώτος, δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Πιστεύω θα τον βλέπουμε πιο πολύ πίσω από τον φορ, είναι έξυπνος ξέρει πότε να κινηθεί προς την περιοχή. Εχει επαφή με τα δίχτυα και παρόλο που είναι αριστεροπόδαρος τελειώνει τις φάσεις και με τα δύο πόδια. Στη Χιμνάσια λένε ότι έχασαν το πρωτάθλημα όταν σταμάτησε να σκοράρει».

Διαβάστε ακόμη...