«Μου αρέσει να παίζω για τον κόσμο»

Ο Ρόμπερτ Μακ σε δηλώσεις του τόνισε πως του αρέσει να παίζει για τον κόσμο και πάνω απ' όλα να βοηθάει την ομάδα να πηγαίνει καλύτερα.
«Μου αρέσει να παίζω για τον κόσμο»

Αναλυτικά όσα είπε:

-«Ποιοι ήταν οι λόγοι που σε έκαναν να επιλέξεις τον ΠΑΟΚ για να συνεχίσεις εδώ την καριέρα σου;»
Έψαχνα να πάω κάπου καλύτερα από τη Νυρεμβέργη. Ήθελα δηλαδή να αγωνιστώ σε ομάδα με υψηλότερους στόχους, που θα παίζει για τίτλους και θα έχει συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για τον ΠΑΟΚ ήξερα πράγματα, τον είχα δει και πέρυσι στην Ευρώπη, μου μίλησε και ο Στοχ και έτσι ήρθα.

-«Όσα συνάντησες εδώ, αυτές τις πρώτες μέρες, σε καλύπτουν;»
Είμαι εδώ τρεις-τέσσερις μέρες και είναι νωρίς να πούμε κάποια πράγματα. Είμαστε σε φάση προετοιμασίας και νομίζω σε 1-2 εβδομάδες θα είμαστε καλύτερα. Τότε θα βγάλουμε πιο αξιόπιστα συμπεράσματα.

-«Μπορείς να μας μιλήσεις για τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα του σου ως ποδοσφαιριστής;»
Όπως και αν είναι ένας παίκτης πάντα οφείλει να δουλεύει και να βελτιώνεται. Θεωρώ ότι είμαι αρκετά γρήγορος, ενώ πρέπει να βελτιωθώ στο σκοράρισμα.

-«Μετά από τόσα χρόνια στην Μπουντεσλίγκα τι περιμένεις να συναντήσεις στην Ελλάδα;»
Το πρωτάθλημα στην Γερμανία είναι υψηλού επιπέδου με γρήγορο ρυθμό. Έζησα εκεί μία ξεχωριστή εμπειρία. Στην Ελλάδα θα δούμε...

-«Όταν σου έγινε πρόταση από μία Ελληνική ομάδα το σκέφθηκες δύο και τρεις φορές, μια και έχουμε βγάλει κακό όνομα;»
Κατ' αρχάς είχα και άλλες προτάσεις. Από εκεί και πέρα μίλησα με την οικογένειά μου και αποφάσισα ότι θέλω να παίξω σε μία ομάδα που θα μου δώσει την επιλογή να κερδίσω τρόπαια και να παίξω στο Europa League ή στο Champions League. Τέλος πάντων έπρεπε να φύγω από τη Νυρεμβέργη μετά από τέσσερα χρόνια. Εξάλλου η ομάδα υποβιβάστηκε και στην δεύτερη κατηγορία.

-«Πώς θα συστηνόσουν στον κόσμο του ΠΑΟΚ;»
Μου αρέσει να παίζω για τον κόσμο. Θέλω να βάζω γκολ, θέλω να δίνω ασίστ και πάνω απ' όλα να βοηθάω την ομάδα να πηγαίνει καλύτερα. Μου είπαν ότι ο ΠΑΟΚ έχει τρελούς οπαδούς και θέλω να παίξω γι' αυτούς».

-«Έχεις μιλήσει με τον προπονητή για την θέση σου ή τις απαιτήσεις που υπάρχουν;»
Είπαμε κάποια πράγματα που δεν μπορώ να αναφέρω. Δεν έχω πρόβλημα να παίξω δεξιά ή αριστερά ή μπροστά. Από εκεί και πέρα πρέπει να πω ότι όλοι οι άνθρωποι εδώ είναι φανταστικοί και ιδιαίτερα φιλικοί.

-«Έχεις έρθει ποτέ στην Ελλάδα; Ξέρεις για την Θεσσαλονίκη;»
Πρώτη φορά θα πάω στην Ελλάδα. Για την Θεσσαλονίκη έχω ακούσει τα καλύτερα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την οικογένειά μου.

-«Πόσο θετικό είναι ότι την δεδομένη στιγμή είσαι σε καλύτερο επίπεδο φυσικής κατάστασης από την υπόλοιπη ομάδα;»
Ξεκίνησα με τη Νυρεμβέργη στις 22 Ιουνίου και εκεί ξέρετε λατρεύουν την φυσική κατάσταση. Τέσσερα χρόνια δούλεψα πάρα πολύ σε αυτό τον τομέα και τώρα συνεχίζω.

-«Στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ η πίεση για τη νίκη είναι πολύ μεγάλη. Το ξέρεις; Μπορείς να ανταπεξέλθεις;»
Εσείς δεν ξέρετε τι γίνεται στην Γερμανία! Ειδικά στη Νυρεμβέργη πρέπει πάντα να δίνεις το 120%. Η πίεση του κόσμου ήταν απίστευτη και ειδικά την τελευταία χρονιά που είχαμε αρκετές αποτυχίες. Είμαι έτοιμος γι' αυτά.

-«Μπορείς να μας περιγράψεις κάποιες συμπεριφορές οπαδών για να καταλάβουμε;»
Υπήρχε προπόνηση που ήρθαν και μας αποδοκίμαζαν 15 χιλιάδες φίλαθλοι. Μας φώναζαν τι κάνετε, είτε τρελοί, κοιμάστε, δεν θέλετε να παίξετε για τη Νυρεμβέργη. Στο τελευταίο ματς με την Σάλκε πληρώσαμε εμείς για να πάνε οι οπαδοί στο γήπεδο. Και ήρθαν 12 χιλιάδες φίλαθλοι. Πεθαίνουν για την ομάδα τους, αλλά μάλλον ήθελαν και να μας σκοτώσουν για τον υποβιβασμό.

Διαβάστε ακόμη...