Βιτόλο: «Να δω πως θα περάσουν από την Τούμπα»

Ο μέσος του ΠΑΟΚ αισιοδοξεί ότι ο «δικέφαλος του Βορρά» μπορεί να «κουνήσει» το ευρωπαϊκό σεντόνι.
Βιτόλο: «Να δω πως θα περάσουν από την Τούμπα»
Το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ περνάει μέσα από την έδρα του ΠΑΟΚ και ο Βίκτορ Βιτόλο αισιοδοξεί ότι ο «δικέφαλος του Βορρά» μπορεί να «κουνήσει» το ευρωπαϊκό σεντόνι. Μιλώντας στην «SportDay», o μέσος του ΠΑΟΚ κάλεσε τους συμπαίκτες του να βοηθήσουν τον Μάριο Μπερέτα, ενώ έκανε προγνωστικά και για τον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ.

Αποσπάσματα της συνέντευξης Βιτόλο στην «SportDay»:

Γιατί αυτή η χρονιά θα είναι πιο δύσκολη;
«Γιατί όλοι οι αντίπαλοι θα μας αντιμετωπίζουν διαφορετικά. Θα μας θεωρούν φαβορί σε κάθε αγώνα, φαβορί ίσως και για το πρωτάθλημα. Αυτό που εγώ μπορώ να πω είναι ότι θα παλέψουμε για τις πρώτες θέσεις».

Προηγείται όμως η Ευρώπη. Μπορεί να ανταπεξέλθει ο σημερινός ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ;
«Θεωρώ ότι ΠΑΟΚ είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος για όλους. Οι άλλοι έχουν εμπειρία. Να τους δούμε, όμως, πώς θα τα καταφέρουν στην Τούμπα».

Πέρυσι μιλούσες με τα καλύτερα λόγια για τον Σάντος. Σε πείραξε η αποχώρησή του; Πώς βλέπεις τον Μπερέτα;
«Ο Σάντος ήταν μια πολύ σημαντική προσωπικότητα, αλλά έφυγε. Τώρα το πιο σημαντικό είναι να βοηθήσουμε τον νέο προπονητή, για να βοηθήσει και εκείνος την ομάδα. Ολοι οι παίκτες δίνουν το 100% για να βοηθήσουν τον νέο προπονητή».

Για το οικογενειακό κλίμα στην ομάδα:

«Όταν ο ΠΑΟΚ δεν έχει το οικογενειακό κλίμα, δεν έχει τίποτα. Δεν θα μπορούσε να κερδίσει έστω ένα παιχνίδι, αν αυτό που τον χαρακτήριζε δεν ήταν το οικογενειακό κλίμα. Αυτό συμβαίνει σε όλες ομάδες, ακόμη και στη Ρεάλ και στην Μπαρτσελόνα».

Για το γεγονός ότι ο ίδιος συμμετέχει από την αρχή της προετοιμασίας στην ομάδα:

«Είναι σημαντικό να μετέχεις από την αρχή της προετοιμασίας, γιατί γνωρίζεις καλά ποιες είναι ακριβώς οι απαιτήσεις του προπονητή, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Επιπλέον, «δένεσαι» πιο αρμονικά με τους συμπαίκτες σου. Αλλά τα οφέλη είναι ακόμη περισσότερα, αφού εξασφαλίζεις ακόμη περισσότερη ενέργεια και σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου. Και αυτό είναι που προσωπικά χρειάζομαι πολύ, αφού γνωρίζω ότι η νέα αγωνιστική περίοδος που έρχεται, θα είναι ακόμη πιο δύσκολη και πιο απαιτητική από την περασμένη.

Ο προπονητής σου λέει ότι τον έχει ενθουσιάσει το μεταξύ σας δέσιμο εντός και εκτός γηπέδου. Τι λες γι' αυτό;
«Αν ο ΠΑΟΚ δεν το είχε αυτό, δεν θα ήμασταν τίποτα. Δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε, αν δεν παίζαμε ο ένας για τον άλλο».

Τέλος, Βίκτορ, η Ισπανία θα πάρει και το Μουντιάλ;
«Το θέλω και εγώ πολύ. Είναι δύσκολο παιχνίδι και το περιμένουμε. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, όμως, για μένα υπάρχει μόνο ο ΠΑΟΚ».

Διαβάστε ακόμη...