«Απαράδεκτο το διοικητικό μοντέλο»

Στο Αθλητικό Metropolis φιλοξενήθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ Απόστολος Οικονομίδης σχολιάζοντας την διοικητική εικόνα του Δικεφάλου.
«Απαράδεκτο το διοικητικό μοντέλο»

Αναλυτικά όσα τόνισε:

Για το διοικητικό μοντέλο: «Το σημερινό διοικητικό μοντέλο του ΠΑΟΚ είναι απαράδεκτο. Κάποια στιγμή ο Σαββίδης πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και να κάνει κινήσεις για την δημιουργία ενός μοντέλου που θα εμπνέει εμπιστοσύνη και στους αθλητές, και στον κόσμο και στις υπερκείμενες αρχές. Ευρισκόμενοι στον τρίτο χρόνο Σαββίδη και παρακολουθώντας την ομάδα βλέπω πράγματα που μόνο σε ομάδες χαμηλής κατάστασης, κόσμου και ονόματος υπάρχουν. Υπάρχουν πράγματα στον ΠΑΟΚ που δεν μου αρέσουν, δεν με πείθουν και δεν χρειάζεται ο σύλλογος».

Για την στάση του ΠΑΟΚ κατά την πρόσφατη εκλογή προέδρου στην Λίγκα: «Και τα προηγούμενα χρόνια συνέβαιναν πράγματα που δεν συνάδουν με την ιστορία και το μέγεθος του ΠΑΟΚ. Ένας διοικητικός ηγέτης πρέπει να χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα. Δεν πρέπει ο ΠΑΟΚ να περιπαίζεται στις υπερκείμενες αρχές. Δεν είναι δυνατό να πιάνουμε αγκαζέ πότε τον ένα και πότε τον άλλον. Ο ΠΑΟΚ είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες του τόπου, πληθυσμιακά η δεύτερη μετά τον Ολυμπιακό και πρέπει να το δείχνει με την παρουσία του».

Για αυτά που πρέπει να αλλάξουν: «Αυτό είναι ευθύνη της ιδιοκτησίας. Θα πρέπει αν υπάρχει διαφορετικός πρόεδρος, να μπορεί να παίρνει αποφάσεις, να είναι, δηλαδή, εκτελεστικός πρόεδρος και όχι καθ' υποβολή. Δεν είναι λειτουργία ομάδας με την εμβέλεια του ΠΑΟΚ αυτή».

Για την αναζήτηση προέδρου μέσω αγγελίας: «Αυτό είναι αστείο. Αν είναι δυνατό να ψάχνει ο ΠΑΟΚ πρόεδρο με αγγελία στο ίντερνετ. Από ότι ξέρω, ο Σαββίδης πριν πάρει τον ΠΑΟΚ είχε ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Άρα έχει κάποιες εμπειρίες. Έπρεπε να γνωρίζει, λοιπόν, πως αγοράζοντας μια ομάδα, πρέπει να επιλέξει τους κατάλληλους ανθρώπους που θα προχωρήσουν μπροστά την επιχείρηση που λέγεται ΠΑΟΚ, όπως το κάνει και στις υπόλοιπες επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Θα πρέπει να υπάρχει ένα τιμ δίπλα στον πρόεδρο που θα χαράζει την στρατηγική που πρέπει να κινηθεί η ομάδα σε όλους τους τομείς. Αυτήν την στιγμή πέραν της Γκοντσάρεβα που ασχολείται με τα οικονομικά, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο».

Για την αναντιστοιχία οικονομικής επένδυσης και διοικητικής κατάστασης: «Είναι 100% ευθύνη του Σαββίδη. Μέσα από την έλευσή του στον ΠΑΟΚ, ο Σαββίδης προώθησε και κάποια συμφέροντά του και καλά έκανε. Να καταλάβει, όμως, ο Σαββίδης πως ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλά μια επιχειρηματική επένδυση. Υπάρχει και ο λαός που πονάει. Καλά κάνει και πιστεύει ότι διαμέσου του ΠΑΟΚ μπορεί να πετύχει κάποια πράγματα, όμως ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από όλα. Ας κάνει πρώτα αυτά που πρέπει για τον ΠΑΟΚ και θα δει μετά πώς θα στηριχθεί από όλον τον κόσμο».

Για την επόμενη μέρα: «Από την φύση μου δεν απογοητεύομαι. Περιμένω και θέλω να δω την επόμενη μέρα και ελπίζω ότι κάτι θα ξεκινήσει να γίνεται. Ας φωτίσει ο Θεός τον Σαββίδη. Αν αγαπάει τον ΠΑΟΚ, όπως λέει, ας το αποδείξει».

Διαβάστε ακόμη...