Ίβιτς: «Μακριά από Ζενίτ»

H κλήρωση των προκριματικών του Champions League βρίσκεται στο μυαλό του Βλάνταν Ίβιτς με τον ίδιο να υπογραμμίζει πως καλό θα ήταν ο ΠΑΟΚ να αποφύγει την ρωσική Ζενίτ!
Ίβιτς: «Μακριά από Ζενίτ»
Τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκονται στο μυαλό του Βλάνταν Ίβιτς με τον ίδιο να υπογραμμίζει πως καλό θα ήταν ο ΠΑΟΚ να αποφύγει την ρωσική Ζενίτ.

Ο Σέρβος άσος του «Δικεφάλου» του Βορρά μίλησε στην εφημερίδα «Σπορ του Βορρά» υποστηρίζοντας:

«Η ομάδα προέρχεται από δύο καλές αγωνιστικές περιόδους. Είναι σαφές ότι και στη νέα αγωνιστική περίοδο θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό» σημειώνει, και προσθέτει: «Κανείς, φυσικά, δεν μπορεί να προκαθορίσει μέχρι πού μπορούμε να φθάσουμε. Αυτό που προέχει τώρα είναι να κυλήσει χωρίς προβλήματα η προετοιμασία και να κάνουμε ό,τι μας ζητήσει ο προπονητής μας. Φυσικά, στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς πάντα να πετυχαίνεις αυτό που θέλεις. Παίζει και ο αντίπαλος, ο οποίος κι αυτός προσπαθεί για το καλύτερο».

Όσο για τον ίδιο, αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να βοηθήσει την ομάδα: «Ο καθένας από εμάς τους παίκτες θα ακολουθήσει τις οδηγίες του προπονητή, με απώτερο σκοπό να βοηθήσουμε την ομάδα.

Αυτός είναι ο δικός μου στόχος, όπως κάνω κάθε χρόνο άλλωστε. Θέλω να διακριθούμε και στις τρεις διοργανώσεις, στις οποίες θα πάρουμε μέρος. Έχουμε υψηλούς στόχους, όπως αρμόζει, άλλωστε, σε μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Θα κάνουμε τα πάντα για να οδηγήσουμε την ομάδα σε επιτυχίες. Λέω, όμως, και πάλι, ότι εξαρτάται και από τους αντιπάλους μας. Δεν μπορείς, πάντα, να πετυχαίνεις ό,τι έχεις στο μυαλό σου και να υλοποιείς κάθε επιθυμία σου».

Αναφερόμενος στις πέντε πιθανές αντιπάλους του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, δηλώνει ευθέως τη ...μη προτίμησή του: «Αν ήταν στο χέρι μου και θα μπορούσα να διαλέξω, δεν θα επέλεγα τη Ζενίτ. Πρόκειται για μια ομάδα, που διαθέτει πολλούς καλούς ξένους ποδοσφαιριστές και ο καθένας με συμβόλαια της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ και πλέον.

Έχω την εντύπωση ότι η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης μπορεί να κερδίσει κάθε αντίπαλο στην Ευρώπη. Φυσικά, και οι υπόλοιπες ομάδες, δηλαδή η Φενερμπαχτσέ, η Ντιναμό Κιέβου, ο Άγιαξ και η Μπράγκα είναι ιδιαίτερα αξιόλογες και θα πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι από κάθε πλευρά όταν έρθει η μέρα του αγώνα, προκειμένου να έχουμε αρκετές ελπίδες πρόκρισης».

Για την απόκτηση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη και τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει στην ομάδα του ΠΑΟΚ, ο 33χρονος Σέρβος μεσοεπιθετικός δεν έχει καμία αμφιβολία: «Το έργο μας στον αγωνιστικό χώρο γίνεται πιο εύκολο παρουσία ενός παίκτη, όπως είναι ο Σαλπιγγίδης. Έχει δείξει καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του πόσο σημαντικός παίκτης είναι και καθένας ποδοσφαιριστής θα τον ήθελε για συμπαίκτη του. Κινείται πολύ καλά στον χώρο, έχει ταχύτητα και πολύ ανεπτυγμένη την αίσθηση του γκολ.

Όλοι εμείς θα τον βοηθήσουμε στη δεύτερη αρχή του στον ΠΑΟΚ, έτσι ώστε να προσαρμοστεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα στο κλίμα της ομάδας. Βέβαια, ο ίδιος ξέρει πολλά για την ομάδα, στην οποία άλλωστε πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες στο πρώτο μισό της περασμένης δεκαετίας. Επίσης, δεν ξεχνάω ότι και στα χρόνια που ήταν στην προηγούμενη ομάδα του, ήταν κάθε σεζόν μεταξύ των κορυφαίων σε απόδοση και προσφορά. Συνεπώς, η απόκτηση του Σαλπιγγίδη συνιστά σημαντική βοήθεια για τον ΠΑΟΚ».

Όσο για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Δικέφαλου και πώς αυτή μπορεί να επιφέρει αλλαγές στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, σημείωσε: «Κάθε νέος προπονητής δίνει το δικό του στίγμα στην ομάδα, και αυτό είναι απολύτως λογικό. Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω τον Μάριο Μπερέτα, τον οποίο άκουσα για πρώτη φορά όταν ανακοινώθηκε η πρόσληψή του. Είναι σαφές ότι θα επιδιώξει να περάσει στην ομάδα τα δικά του στοιχεία, κάτι που θα φανεί στον μήνα της βασικής προετοιμασίας για τη νέα χρονιά».

Αναφερόμενος στην προσπάθεια των εθνικών ομάδων της Σερβίας και της Ελλάδας στο παγκόσμιο κύπελλο της Νότιας Αφρικής τόνισε: «Το κοινό τους χαρακτηριστικό γνώρισμα ήταν ότι στα δύο καθοριστικά παιχνίδια για την πρόκριση στη φάση των 16, για τη μεν Σερβία με την Αυστραλία, για τη μεν Ελλάδα με την Κορέα, οι δύο εθνικές έκαναν το χειρότερό τους παιχνίδι στη διοργάνωση. Και αυτό ήταν τελικά που τους στοίχισε, αφού γνώρισαν τις ήττες και δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στο θεσμό».

 

Διαβάστε ακόμη...