Σαλπιγγίδης: «Θέλω να παίξω Champions League»

Την επιθυμία του να αγωνιστεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, εξέφρασε σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.
Σαλπιγγίδης: «Θέλω να παίξω Champions League»
Την επιθυμία του να αγωνιστεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, εξέφρασε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Σε συνέντευξή του ο διεθνής επιθετικός μίλησε για την εμπειρία της συμμετοχής στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής αλλά και τους μελλοντικούς του στόχους.

Διαβάστε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στη «Metrosport»:

- Επιστρέψατε από ένα ταξίδι που κράτησε όσο περιμένατε ή θεωρείς ότι είναι πρόωρη η επιστροφή;

«Όταν πηγαίνεις να παίξεις σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, πάντοτε έχεις την φιλοδοξία και την ελπίδα ότι θα φθάσεις μακριά. Εμείς γνωρίζαμε και τις δυνατότητες μας και τις δυσκολίες του ομίλου. Όμως είχαμε αληθινά πίστη. Δεν καταφέραμε να προκριθούμε όμως επιστρέψαμε με ένα αίσθημα που δεν μπορώ να πω ότι κρύβει απογοήτευση. Σίγουρα θέλαμε το κάτι παραπάνω, γιατί όλοι είμαστε φιλόδοξοι, όμως δεν απογοητευόμαστε και φαντάζομαι ότι δεν απογοητεύσαμε και τους Έλληνες φιλάθλους».

- Όταν βρίσκεσαι στον αγωνιστικό χώρο σε μία τέτοια διοργάνωση, αισθάνεσαι ότι «κουβαλάς» στην πλάτη σου ολόκληρη την Ελλάδα;

«Εντάξει, μην το παρακάνουμε. Μιλάμε απλά για ποδόσφαιρο. Σαφώς και αυτό που θέλαμε ήταν να δώσουμε μία μεγάλη χαρά στους Έλληνες φιλάθλους. Να μπορέσουμε όσο αυτό είναι εφικτό σε δύσκολες εποχές για τον ελληνικό λαό, να τους κάνουμε να χαμογελάσουν και να αισθανθούν πιο υπερήφανοι σαν Έλληνες. Αν τα καταφέραμε έστω και λίγο, είμαστε χαρούμενοι γι' αυτό».

- Τώρα που το έζησες... είναι τελικά η μεγαλύτερη στιγμή ενός ποδοσφαιριστή η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο;

«Σίγουρα. Είναι η κορυφαία στιγμή. Ζήσαμε ένα όνειρο όλοι εμείς που βρεθήκαμε στη Νότια Αφρική και προσωπικά νιώθω ευλογημένος που έζησα αυτές τις στιγμές. Εύχομαι να το ζήσουν πολλά παιδιά από εδώ και πέρα και η εθνική να πηγαίνει συχνότερα σε Παγκόσμια Κύπελλα. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα τα καταφέρει γιατί υπάρχουν οι βάσεις και οι προϋποθέσεις».

- Εσύ δεν ξεκίνησες βασικός στο παιχνίδι με τη Νότια Κορέα και δεν έπαιξες καθόλου με την Αργεντινή. Πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν ότι ο Σαλπιγγίδης είχε θέση στην ενδεκάδα και των τριών αγώνων.

«Ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει. Εγώ απλώς είμαι έτοιμος για να δώσω αυτό που μπορώ ανά πάσα ώρα και στιγμή».

- Φαντάζομαι πάντως ότι ήθελες να παίξεις ειδικά στο τελευταίο ματς.

«Ποιος δεν θα ήθελε να παίξει απέναντι στην Αργεντινή; Όλοι πιστεύω. Όμως όλοι σεβόμαστε τις επιλογές του προπονητή».

- Ο επόμενος στόχος του Δημήτρη Σαλπιγγίδη;

«Πάντοτε υπάρχουν μπροστά στόχοι. Τώρα πλέον αφορούν την ομάδα του ΠΑΟΚ. Σίγουρα αυτό που θέλω πάρα πολύ είναι να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον ΠΑΟΚ. Οπωσδήποτε και είναι δύσκολο, όμως θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε. Επειδή γνωρίζω τι σημαίνει Τσάμπιονς Λιγκ, ξέρω πολύ καλά πόσο θα ανέβει επίπεδο ο ΠΑΟΚ με πιθανή συμμετοχή του. Είναι κάτι που θέλει όλος ο κόσμος και φυσικά κι εγώ προσωπικά».

- Νιώθεις ότι χρειάζεσαι ξεκούραση προς το παρόν;

«Όλοι χρειαζόμαστε ξεκούραση. Σωματική και ψυχολογική. Θα είναι για λίγες ημέρες αλλά πολύτιμη».

- Η σεζόν που ξεκινάει για τον ΠΑΟΚ πάντως είναι ιδιαίτερα απαιτητική.

«Νομίζω πως ο ΠΑΟΚ από μόνος του είναι μία ομάδα που έχει αυξημένες απαιτήσεις κάθε χρονιά. Όλοι το ξέρουν αυτό. Θεωρώ ότι θα δουλέψουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας. Υπάρχει μία πολύ καλή βάση από την περασμένη σεζόν, όμως οφείλουμε όλοι να φθάσουμε ακόμη ψηλότερα τον ΠΑΟΚ».

- Θα είναι ιδιαίτερα πάντως η πρώτη στιγμή που θα πατήσεις και πάλι στην Τούμπα με την ασπρόμαυρη φανέλα.

«Οπωσδήποτε θα είναι πολύ ξεχωριστή στιγμή. Είναι κάτι που περιμένω κι εγώ πολύ, όμως πλέον είναι απλά θέμα χρόνου να συμβεί αυτό».

- Πληροφορήθηκες τα όσα είπε ο Καντέ για σένα; Τόνισε ότι είσαι... «ο έλληνας Ρούνεϊ» και σχολίαζε με τον Σισέ πως «δύσκολα θα αντικατασταθεί ο Σαλπιγγίδης στον Παναθηναϊκό».

«Είναι πολύ τιμητικό να ακούς συμπαίκτες σου να αναγνωρίζουν την προσπάθεια σου. Ότι καλύτερο. Τους ευχαριστώ όμως πλέον... θα προσπαθώ να τους κερδίσω την επόμενη χρονιά...».

Διαβάστε ακόμη...