«Στο μυαλό μου μόνο ο ΠΑΟΚ»

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης, μίλησε για τον τελικό, τον Σαλπιγγίδη, τον Στοχ, τους λόγους της αποχώρησής του τον Ιανουάριο, την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ, το Μουντιάλ και την ζωή του στην Τουρκία.
«Στο μυαλό μου μόνο ο ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Arena FM 89,4:

Για την κατάσταση στην Τουρκία:

“Από τότε που έχω έρθει τον Ιανουάριο η ομάδα παλεύει να σωθεί. Ήρθα για να παίζω, τα πράγματα κυλάνε καλά για μένα και επιδιώκουμε την παραμονή μας”.

Για το αν έχει το μυαλό του στο Μουντιάλ:

“Σίγουρα έχω το μυαλό μου στο Μουντιάλ. Ίσως ήταν και ο κυριότερος λόγος που αποφάσισα να έρθω εδώ και να αγωνιστώ”.

Για τον τελικό μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού:

“Θα διεξαχθεί ένας ωραίος τελικός με δύο καλές ομάδες. Είναι σημαντικό το κύπελλο, το θέλει μια ομάδα παραπάνω και αυτός είναι ο ΠΑΟΚ. Όλοι στην οικογένεια του ΠΑΟΚ το θέλουν, γιατί έχει πολύ καιρό να κατακτήσει ένα κύπελλο η ομάδα”.

Για το αν θα ήθελε να παίξει στον τελικό με την φανέλα του ΠΑΟΚ:

“Πάντα είναι ωραίο να αγωνίζεσαι σε τελικούς και κυρίως να κατακτάς τίτλος. Τα παιδιά θα δώσουν το μάξιμουμ των ικανοτήτων τους και πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να το πάρει. Μακάρι να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι και έχω την εντύπωση πως θα κριθεί σε λεπτομέρειες”.

 Για την σημασία του αποκλεισμού του Ολυμπιακού:

“Νομίζω πως και αυτό το γεγονός δίνει ένα αβαντάζ στην ψυχολογία του ΠΑΟΚ. Τα παιδιά κέρδισαν αυτοπεποίθηση γιατί είναι σημαντικό να αποκλείεις τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό. Αυτή η αυτοπεποίθηση που πήραν θα τους βοηθήσει στον τελικό. Μιλάει με τα παιδιά στον ΠΑΟΚ και έχουν όλοι πολύ ανεβασμένη ψυχολογία και αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουν”.

Για την κατάσταση στον ΠΑΟΚ:

“Το τελευταίο διάστημα η ομάδα κινείται σε καλύτερα πλαίσια. Ο κ. Γεωργιάδης έχει κάνει καλή δουλειά και σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού οδηγείται η ομάδα με πολύ καλή διάθεση  και ψυχολογία στον τελικό”.

Για την καριέρα του στον Παναθηναϊκό:

“Έχω αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό, όμως, η ομάδα μου είναι ο ΠΑΟΚ, εκεί ανήκω, η επιθυμία μου και τα θέλω μου είναι με τον ΠΑΟΚ. Όλη η οικογένεια του ΠΑΟΚ θέλει το κύπελλο από τον ιδιοκτήτη, τον κύριο Σαββίδη, μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο τς ΠΑΕ”.

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ:

“Ο κόσμος είναι ένα κομμάτι της ομάδας πολύ σημαντικό και το θέλει κι αυτός πάρα πολύ το κύπελλο. Θα είναι κομβικό σημείο για την ομάδα εάν κερδίσει το κύπελλο. Θα είναι μια αφετηρία για παραπάνω επιτυχίες. Ο κ. Σαββίδης θέλει οπωσδήποτε να κατακτήσει έναν τίτλο και αυτό θα είναι νέα αφετηρία και για τον ίδιο”.

Για τις απουσίες των Κατσουράνη, Νάτχο και Αθανασιάδη:

“Είναι τρεις πολύ καλοί παίκτες και αξιόλογες μονάδες. Ο Αθανασιάδης σκοράρει συνέχεια τελευταία, ο Κατσουράνης είναι πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής και ο Νάτχο πάρα πολύ καλός παίκτης. Αλλά ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες εκτός 18αδας, οι οποίοι σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα ήταν βασικοί. Νομίζω ότι πέρα από τις απουσίες εξαρτάται από το σε τι μέρα θα βρεθεί η ομάδα. Μπορεί παίκτες που δεν θα έπαιζαν στον τελικό να κάνουν την διαφορά. Ο ΠΑΟΚ έχει τις λύσεις. Υπάρχει ο Λάζαρ, ο Βούκιτς , ο Λούκας και γενικότερα δεν νομίζω πως θα αντιμετωπίσει η ομάδα πρόβλημα στον καταρτισμό της ενδεκάδας”.

Για την εικόνα του φετινού Παναθηναϊκού:

“Από την εικόνα που είχε στο μεταξύ μας παιχνίδι στον πρώτο γύρο στη Τούμπα, μπορώ να πω ότι είναι μια ομάδα στην οποία ο καθένας ξέρει τι κάνει μέσα στο γήπεδο, τρέχουν, πρεσάρουν και αγωνίζονται ως ομάδα. Γίνεται αξιόλογη δουλειά στον Παναθηναϊκό. Και οι δυο ομάδες θέλουν το τρόπαιο, λεπτομέρειες όπως η τύχη και η κατάσταση των δύο ομάδων θα κρίνουν πολλά. Πρεσάρουν καλά γενικά οι παίκτες του Παναθηναϊκού και στην αντεπίθεση είναι αρκετά γρήγορη ομάδα. Ο Μπεργκ μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Η δύναμη του Παναθηναϊκού είναι στην κόντρα επίθεση”.

Για την θέση στην οποία εκτιμά πως θα αγωνισθεί ο Σαλπιγγίδης:

“Ο φίλος μου Σαλπιγγίδης όπου και να παίξει θα τα δώσει όλα. Έχω την αίσθηση ότι ίσως αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης”.

Για τον Στοχ:

“Ο Στοχ είναι σε πολύ καλή κατάσταση και γενικά η ομάδα, πλέον, πατάει καλά στα πόδια της και ξέρει τι ζητάει”.

Για την ατμόσφαιρα της Τούμπας:

“Είναι μεγάλη βοήθεια ο κόσμος του ΠΑΟΚ στη Τούμπα για όλους τους παίκτες και μεγάλο πρόβλημα για τους αντιπάλους. Ο τελικός βέβαια θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο, όμως, και αυτό έχει την χαρά του. Απαγορεύονται οι μετακινήσεις στην Ελλάδα, αλλά είναι μεγάλη χαρά να βρίσκονται οπαδοί και των δύο ομάδων στις κερκίδες”.

Για το αν γίνονται μετακινήσεις οπαδών στην Τουρκία:

“Έχω δει μετακινήσεις αντιπάλων οπαδών και οπαδούς άλλων ομάδων να έρχονται στο γήπεδό μας”.

Για την ποινή έδρας στην Τουρκία που επιβάλλει μόνο γυναικόπαιδα στις κερκίδες:

“Αυτό το έχω ζήσει και εγώ τώρα που ήμασταν τιμωρημένοι. Παίξαμε κεκλεισμένων των θυρών  δυο παιχνίδια και επιτρέπονταν μόνο γυναίκες και παιδιά στο γήπεδο. Η πρώτη τιμωρία ήταν λόγω επεισοδίων και η δεύτερη λόγω συνθημάτων. Δεν διαφέρουν πολύ οι νοοτροπίες στο ποδόσφαιρο με την Ελλάδα”.

Για τον τρόπο αντιμετώπισής του στην Τουρκία:

“Από την αντιμετώπιση και την υποδοχή δεν έχω κάποιο θέμα. Όλοι είναι κοντά μου. Ο τρόπος ζωής δεν σου προσφέρει πολλά, σαν την Ελλάδα δεν είναι”.

Για τις μελλοντικές σκέψεις του:

“Το καλοκαίρι γυρίζω στον ΠΑΟΚ. Προς το παρόν δεν κάνω κάποιες επιπλέον σκέψεις για το μέλλον. Περιμένω να ξεκινήσει η χρονιά, να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις μου στην Εθνική και μετά να δούμε τι θα φέρει η νέα χρονιά”.

Για τους λόγους που τον οδήγησαν στην ξαφνική αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο:

“Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τον προπονητή. Αγωνιζόμουν μέχρι τον Ιανουάριο συνεχώς. Αποκτήθηκαν καλώς, πιστεύω, κάποιοι ποδοσφαιριστές γιατί λίγοι τραβούσαν το κουπί στην ομάδα. Είχα αυτή την πρόταση από την Τουρκία και αισθανόμουν πως τα πράγματα δεν θα εξελίσσονταν καλά για μένα στον ΠΑΟΚ στο δεύτερο εξάμηνο της σεζόν. Ήθελα να αγωνίζομαι συνεχώς, υπήρχε και το θέμα την Εθνικής, που απαιτούσε να παίζω, δεν ήθελα να είμαι βάρος στην ομάδα και να δημιουργώ πρόβλημα και αποφάσισα να κάνω ένα διάλλειμα. Ένιωθα πως δεν θα είμαι η πρώτη λύση του προπονητή και γι’ αυτό πήρα μια απόφαση που πιστεύω πως ήταν σωστή”.

Για το αν έχει στο μυαλό του το Μουντιάλ:

“Το πρωτάθλημα της Τουρκίας τελειώνει στις 18 Μαϊου. Σίγουρα μετά από τις τελευταίες υποχρεώσεις μου το μυαλό όλων θα είναι στο Μουντιάλ. Είναι μια μεγάλη διοργάνωση και ευκαιρία για όλους. Πρέπει να πάμε εκεί και να το απολαύσουμε”.

Για το αν θα δει τον τελικό:

“Τον τελικό θα προσπαθήσω να τον δω μέσω ίντερνετ στον υπολογιστή μου. Είμαι ο μοναδικός Έλληνας εδώ”.

Διαβάστε ακόμη...