"Ενωμένοι θα πετυχουμε πολλά"

O Ιταλός στην επίσημη παρουσίασή του έθεσε ως στόχο το να παραμείνει η ομάδα στο ίδιο υψηλό επίπεδο και να κοιτάξει ακόμα ψηλότερα. Βρύζας: "Θα γίνουν λίγες και ποιοτικές μεταγραφές."
"Ενωμένοι θα πετυχουμε πολλά"

Αναλυτικά η συνέντευξη τύπου

Μπερέτα (στα ελληνικά): "Καλησπέρα. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι προπονητής του ΠΑΟΚ. Σύντομα, ελπίζω να μάθω τη γλώσσας σας"

Στην συνέχεια έιπε στα ιταλικά: "Ευχαριστώ τον κ. Βρύζα και τον κ. Ζαγοράκη. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι στον ΠΑΟΚ. Είναι η πρώτη μου εμπειρία στο εξωτερικό.

Είμαι πολύ περήφανος που με έψαξε η ομάδα, για μια πολύ σημαντική χρονιά. Αρχίζουν οι πρώτοι αγώνες για το τσάμπιονς Λιγκ και θα προσπαθήσουμε να περάσουμε.

Αυτή είναι μια σημαντική χρονιά. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που με επέλεξαν. Ελπίζω να αντεπεξέλθω.

Είχα κι άλλες προτάσεις, από άλλες ομάδες από Ιταλία, αλλά δέχτηκα την πρόταση του ΠΑΟΚ, που είναι πιο σημαντική.

Δεν υποβαθμίζω τις άλλες ομάδες, αλλά η πρόταση του ΠΑΟΚ ήταν πιο σημαντική.

Αρκετοί με καλέσατε αυτές τις ημέρες, αλλά προτίμησα να μην απαντήσω και δημιουργηθεί σύγχυση.

Τα κίνητρα για να έρθω εδώ, έχουν να κάνουν με ανθρώπους που τον επέλεξαν που είναι σημαντικά πρόσωπα και αυτοί με έπεισαν

Επιθυμία των παραγόντων είναι να κάνουν τον ΠΑΟΚ ακόμα πιο μεγάλο. Έχω την εμπειρία από το ιταλικό ποδόσφαιρο και αυτήν την εμπειρία θα την μεταφέρω και στην ομάδα του ΠΑΟΚ.

Και στην Ιταλία υπάρχει οικονομική κρίση. Δεν αποτέλεσε πρόβλημα αυτό για μένα. Λυπάμαι αυτούς που θα πληρώσουν την κρίση. Εμένα, πάντως, δεν επηρέασε την απόφασή μου".

Θα ξεκινήσουμε νωρίς, αρχές Ιουλίου, για να είμαστε έτοιμοι στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Ενδιαφέρθηκα ήδη για την ομάδα, ξέρω ποια είναι. Ξέρω τους Σαβίνι και Τσιρίλο, όπως κι άλλους παίκτες, είναι ολοφάνερο ότι χρειάζομαι χρόνο προσαρμογής, αλλά αυτό συμβαίνει παντού.

Οι παράγοντες του ΠΑΟΚ έχουν εμπειρία, γνωρίζουν πολύ καλά τι χρειάζεται η ομάδα αλλά και αυτό που άφησε ο προηγούμενος προπονητής , είναι κάτι πολύ σημαντικό. Και ευχαριστώ τον προηγούμενο προπονητή για την δουλειά που άφησε εδώ στον ΠΑΟΚ.

Οι βοηθοί μου είναι άνθρωποι που έχω δουλέψει χρόνια μαζί και στις προηγούμενες ομάδες.

Τα στοιχεία που άφησε ο προηγούμενος προπονητής είναι πολύ σημαντικά. Βέβαια κάθε προπονητής έχει την δική του φιλοσοφία, ο καθένας έχει τον δικό του χαρακτήρα.

Το κίνητρο είναι ότι έχω να κάνω με ανθρώπους που με έπεισαν. Σημαντικά πρόσωπα, που τα εμπιστεύομαι. Αυτοί με έπεισαν. Επίσης, επιθυμία τους είναι να μεγαλώσουν την ομάδα και γι' αυτό με έπεισαν να δεχτώ.

Για την εμπειρία μου στην Ευρώπη, αν δεν ξεκινήσεις ένα έργο, δεν θα έχεις ποτέ την εμπειρία. Έχω την εμπειρία του ιταλικού πρωταθλήματος κι αυτή την εμπειρία θα μεταφέρω στον ΠΑΟΚ.

Προοπτικη μας είναι να μείνει  ο ΠΑΟΚ στο επίπεδο που είναι τώρα. Ήδη αυτός είναι ένας μεγάλος στόχος. Όπως λένε και στην Ιταλία: Ποιος είναι ο στόχος; Να κερδίζει η ομάδα κάθε αγώνα. Αυτό θέλει όποιος ασχολείται με τον αθλητισμό. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίζουμε κάθε αγώνα και αν στο τέλος καταφέρουμε να κερδίσουμε και το πρωτάθλημα ακόμα καλύτερα!

Η φιλοσοφία αυτή πρέπέι να συμπίπτει με όλους. Και οι φίλαθλοι θα πρέπέι να πιστέψουν στην δουλειά μας. Ακόμα και στην περίοδο που μπορεί να υπάρξουν δυσκολίες. Όταν θα έρθουν αυτές οι δυσκολίες όσο ενωμένοι θα είμαστε ομάδα-προπονητές –διοίκηση και κόσμος τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να έρθουν οι επιτυχίες.

Στην Ελλάδα αναδεικνύονται οι ομάδες οι δυνατές, που είναι ψηλά στη βαθμολογία. Παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός για παράδειγμα απέκλεισε την Ρόμα, ενώ η Εθνική Ελλάδας κατέκτησε το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα".

Και στην Ιταλία υπάρχει οικονομική κρίση. Δεν αποτέλεσε πρόβλημα αυτό για μένα. Λυπάμαι αυτούς που θα πληρώσουν την κρίση. Εμένα, πάντως, δεν επηρέασε την απόφασή μου.

Ο ΠΑΟΚ είναι η πιο σημαντική πρόκληση της καριέρας μου. Στόχος μου είναι να διατηρήσω τον ΠΑΟΚ στο ίδιο επίπεδο που βρίσκεται αλλά αυτό που θα έρθει αργότερα στο μέλλον δεν μπορώ να ξέρω ποιο θα είναι

Οι αγώνες που έρχονται είναι πολύ δύσκολοι και ομάδες υψηλού επιπέδου στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα είναι δύσκολο αλλά θα πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε.

Είδα στο youtube τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Δημιουργούν μία φανταστική ατμόσφαιρα. Παρασύρουν με τις εκδηλώσεις τους παίκτες και την πίεση νομίζω ότι την μεταφέρουν περισσότερο στους αντίπαλους και όχι στους δικούς παίκτες του ΠΑΟΚ. Εμείς στην έδρα μας πρέπει να είμαστε ανίκητοι.

Υπόσχομαι ότι εγώ και η ομα΄δα μου θα δίνουμε σε κάθε ματς ακόμα και στα φιλικά τα πάντα για την νίκη"

Ζήσης Βρύζας: "Στην Ελλάδα αναδεικνύονται οι ομάδες οι δυνατές, που είναι ψηλά στη βαθμολογία. Παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός για παράδειγμα απέκλεισε την Ρόμα, ενώ η Εθνική Ελλάδας κατέκτησε το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα. Όοσ για τις μεταγραφές δεν θα γίνουν πολλές διότι έχουμε ήδη ένα γεμάτο ρόστερ. Θα γίνουν λίγες αλλές ποιοτικές προσθήκες."

Διαβάστε ακόμη...