"Μπορεί το κύπελλο..."

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Νότης Τσίντογλου...
"Μπορεί το κύπελλο..."

Ο βετεράνος παίκτης έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν του "Δικεφάλου" και μίλησε για το καθεστώς της Αθήνας τα παλαιότερα χρόνια αλλά και την ιστορία της δημιουργίας του γηπέδου της Τούμπας. Παράλληλα,αναφέρθηκε και στον σημερινό ΠΑΟΚ και σχολίασε πως η ομάδα μπορεί να πάρει το κύπελλο αφενός επειδή έχει σπουδαίους ποδοσφαιριστές και αφετέρου επειδή έκανε χρήσιμες και ποιοτικές προσθήκες.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νότης Τσίντογλου:

Για τις διαφορές που είδε στο γήπεδο της Τούμπας: "Συνολικά είχα παίξει στην Τούμπα οκτώ – εννιά παιχνίδια. Όταν σταμάτησα το ποδόσφαιρο έκανα 24 χρόνια διοίκηση. Γύρω στα 13-14 χρόνια ήμουν υπεύθυνος γηπέδου. Βέβαια, ήταν άλλο γήπεδο. Είδα σουίτες και πολυτέλειες αυτή την φορά. Εμείς παίζαμε σε χώμα με καρβουνόσκονη".

Για τα στοιχεία του ως ποδοσφαιριστή: "Εγώ ήμουν από τους παίκτες που σπάνια έπεφταν κάτω. Δεν "σκοτωνόμουν" για να παίξω μπάλα. Αν έπαιζα τώρα θα με ανέφεραν ως ποιοτικό παίκτη. Μου άρεσε να οργανώνω και να ομορφαίνω το παιχνίδι. Δεν μου αρέσει οι παίχτες να χτυπάνε απλά την μπάλα. Δεν είναι αυτό ποδόσφαιρο".

Για το αν βρίσκεται μαζί με τους παλιούς συμπαίκτες του: "Έχουμε να βρεθούμε όλοι μαζί πολύ καιρό αλλά μεμονωμένα ανταμώνουμε. Με τον Πετρίδη βρέθηκα το καλοκαίρι. Αυτός από την Αυστραλία που είναι ήρθε εδώ, έμαθε που συχνάζω εγώ και με βρήκε".

Για το γεγονός πως ήταν το πειραχτήρι των αποδυτηρίων: "Ήμουν πολύ πειραχτήρι από παλιά. Ακόμα είμαι. Η ατάκα ο Θεός να βάλει το χέρι του και ο Κουρουκίδης το πόδι του δικιά μου είναι".

Για τα νέα αποκτήματα του ΠΑΟΚ: "Ο ΠΑΟΚ χθες μου άρεσε. Οι νέοι παίκτες είναι ποιοτικοί και αυτό φαινόταν συνεχώς. Ο Ισραηλινός, ο Νάτχο και ο Χουσέν μου άρεσαν πάρα πολύ. Ο Μαντούρο φαίνεται και αυτός πως είναι πολύ καλός παίκτης κέντρου".

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να κατακτήσει το κύπελλο: "Νομίζω μπορεί η ομάδα να πάρει το κύπελλο. Ο ΠΑΟΚ είχε το ευτύχημα να βρει τον Σαββίδη και είναι οικονομικά άνετος. Είναι μεγάλη ιστορία αυτό αυτή την εποχή με την οικονομική κατάσταση της χώρας".

Για τους παίκτες του ΠΑΟΚ: "Ο ΠΑΟΚ έχει γενικούς παίκτες καλούς. Υπάρχει ο Κατσουράνης, το πολύ εξελίξιμο παιδί ο Κάτσε, ο Γλύκος και ο Αθανασιάδης που είναι καλό φορ. Βλέπω τα κότσια του Σαλπιγγίδη βαστάνε ακόμα και νομίζω πως έχουμε μια από τις καλές ομάδες και μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα".

Για τον Χούμπ Στέφενς: "Μου κάνει εντύπωση πως η ομάδα δεν παίζει καλή μπάλα. Βέβαια, όλοι λένε για τον προπονητή αλλά δεν τον κρίνω αν δεν δω τις προπονήσεις. Για την ώρα εγώ κρατάω μόνο το βιογραφικό του".

Για το καθεστώς των Αθηνών παλαιότερα: "Εκείνη την εποχή οι διαιτητές οργιάζανε όταν κατεβαίναμε κάτω αλλά και στην Θεσσαλονίκη. Παίζαμε ΠΑΟΚ -Παναθηναϊκός και μας βάζανε τον Τζίτζη που ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Παναθηναϊκού. Μετά παίζαμε με τον Γραματικόπουλο που ήταν παλιός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Βέβαια, δεν παίζαμε πολλά παιχνίδια με αυτούς εκείνη την εποχή. Παίζαμε ο πρώτος Θεσσαλονίκης, Πειραιώς και Αθηνών για το πρωτάθλημα".

Για το πώς δημιουργήθηκε το γήπεδο της Τούμπας: "Για να μην μειώσω άλλους παράγοντες, για εμένα ο κορυφαίος παράγοντας μαζί με άλλους ήταν ο Δημάδης Δημήτριος. Ήταν ο μόνος στο συμβούλιο του ΠΑΟΚ που ήταν κάτω από την Αχαΐα, όλοι οι άλλοι ήταν πρόσφυγες. Έμενε στην Αριστοτέλους 3 και από το μπαλκόνι του μιλούσε ο γέρος Παπανδρέου. Κάποια εποχή μας είχε μαζέψει για να κάνουμε προπαγάνδα για την ΕΡΕ του Καραμανλή και να κάνουμε προπαγάνδα για έναν Θεμελή πρώην πτέραρχο της αεροπορίας που θα έβαζε υποψηφιότητα για βουλευτής. Εγώ ρώτησα τότε τον Δημάδη γιατί να το κάνουμε αυτό εφόσον ήταν της ΕΡΕ και τότε που απάντησε πως δεν ξέρει για κόμματα αλλά ξέρει για ΠΑΟΚ και αυτός εδώ θα μας χτίσει το γήπεδο. Βγήκε τελικά υπουργός αμύνης ο Θεμελής και μας έδωσε εκείνο τον χώρο και μπουλντόζες και στρατιώτες που χτίζανε. Έτσι ξεκίνησε και έγινε το γήπεδο της Τούμπας. Εγώ θυμάμαι τότε που σκάβανε πως δεν είδαμε τίποτα από αρχαία η ότι άλλο ακούγεται. Μετά ένας εργολάβος ΠΑΟΚτσης ο Καμπούρογλου άρχισε να φτιάχνει τις κερκίδες. Βέβαια, αρχικά ήταν χαμηλές αλλά σιγά σιγά φτιάχτηκαν".

Για τα μηνύματα που θέλει να στείλει: "Στους παλιούς συμπαίκτες μου θέλω να στείλω πολλά φιλιά και να τους πω πως του αγαπώ μαζί γιατί δώσαμε αγώνες μαζί. Αν ανταμώσουμε βέβαια πάλι θα τους πειράζω. Στους οπαδούς έχω να πω να αγαπούν τον ΠΑΟΚ και να τον στηρίζουνε".

Διαβάστε ακόμη...