«Αν συμφωνήσουμε με τον Δήμο, το θέμα θα λυθεί σε ένα μήνα»

Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης σχολίασε την αρνητική απόφαση σχετικά με τα 220 στρέμματα που θα ανοίξουν τον δρόμο για το αθλητικό κέντρο που θέλει να φτιάξει ο Ιβάν Σαββίδης...
«Αν συμφωνήσουμε με τον Δήμο, το θέμα θα λυθεί σε ένα μήνα»

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Θανάσης Καρούντζος στο Αθλητικό Metropolis:

Για την αρνητική απόφαση: «Είναι κάποια θέματα που έχουν σχέση με το νομοθετικό πλαίσιο που έχουνε να κάνουμε αυτές τις μισθώσεις. Δεν υπάρχει αρκετή εμπειρία για αυτά τα θέματα. Η απόφαση του ΔΣ μιλάει για ένα χώρο που είναι χαρακτηρισμένος σε αγροτική περιοχή, ενώ στην συνέχεια αυτό άλλαξε με την απόφαση του ΦΕΚ. Υπήρχε μια διαφορά ενός μήνα. Το ξέραμε και κρατήσαμε στάση αναμονής. Το δεύτερο θέμα είναι ότι θα πρέπει να γίνει ένα καλύτερο επεξηγηματικό από πλευράς Θέρμης, καθώς πρέπει να παρουσιαστεί ένα αναπτυξιακό σχέδιο πιο ολοκληρωμένο. Είχαμε μια συζήτηση χθες με τον Δήμαρχο, θα επαναληφθεί και σήμερα. Να γίνει μια αναλυτική μελέτη, έτσι ώστε να ξέρει και πολίτης για το έργο που θα πρέπει να γίνει και από εκεί και πέρα όποιος θέλει να προσφέρει την πρόταση του, γιατί μιλάμε για ανοικτό διαγωνισμό. Εμείς αν δεν βάζαμε αυτά τα θέματα ως Αποκεντρωμένη Διοίκηση φανταστείτε να ερχόταν κάποιος άλλος επενδυτής και να έβλεπε αυτά. Θα πηγαίναμε στα δικαστήρια».

Στην συνέχεια ανέφερε: «Ένα ερώτημα που θα μπορούσε να ρωτήσει ήταν ναι μεν να μισθώσω αυτόν τον χώρο, αλλά τι θα κάνω; Από την αρχή θα πρέπει να γίνει γνωστό το έργο που θα πρέπει να γίνει».

Τέλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την λύση του θέματος, αν συμφωνήσουν οι δύο πλευρές:«Σε τέτοια θέματα θα πρέπει το γράμμα του νόμου να τηρείται με κάθε λεπτομέρεια γιατί υπάρχουν διάφοροι που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να υπήρχε τεράστια καθυστέρηση. Υπάρχουν και κάποια άλλα θέματα όπως το χρονικό διάστημα της μίσθωσης αν είναι 25 χρόνια ή 40, αλλά αυτά λύνονται εύκολα. Τα δύο πρώτα που σας ανέφερα είναι τα σημαντικότερα. Εμένα στόχος μου είναι να έρθουν όλοι τις επόμενες μέρες και να λυθεί το θέμα το συντομότερο δυνατό. Αν συμφωνήσουμε σε όλα τότε είναι θέμα μηνός να τελειώσει οριστικά το θέμα».

Διαβάστε ακόμη...