"Ενθουσιασμός και κίνητρο για Μπενφίκα"

Ο βοηθός του Χουμπ Στέφενς, Τον Λόκχοφ, μίλησε για τη δουλειά που γίνεται στον Δικέφαλο, τα μεταγραφικά αλλά και τις αναμετρήσεις με τη Μπενφίκα.
"Ενθουσιασμός και κίνητρο για Μπενφίκα"

Αναλυτικά:

-Ο ΠΑΟΚ έφτασε στο πρώτο του στόχο στο Γιουρόπα Λιγκ που ήταν η παρουσία στους «32» του θεσμού και στο δρόμο του είναι η Μπενφίκα…

«Όταν μπαίνεις σε μια διαδικασία κλήρωσης, μετά από πρόκριση, από τη μια υπάρχει η χαρά διότι βρίσκεσαι σε αυτή τη κλήρωση, και μετά έρχεται η αγωνία. Μετά το τέλος της κλήρωσης, αρχίζεις και μετράς κάποια πράγματα. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα της κλήρωσης, που μας έφερε τη Μπενφίκα στο δρόμο μας, μας γεμίζει όλους με ενθουσιασμό και κίνητρο. Όταν προετοιμάζεσαι να τα βάλεις με μια μεγάλη ομάδα, διψάς γι’ αυτό. Κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και προπονητής θέλει να ζει τέτοια παιχνίδια γι’ αυτό και οι Ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχουν αίγλη».

-Το αγωνιστικό στυλ της Μπενφίκα, μήπως αναγκάζει τον ΠΑΟΚ να αλλάξει κάποια πράγματα στο δικό του τρόπο παιχνιδιού; Ταιριάζει στον ΠΑΟΚ η Μπενφίκα, αγωνιστικά;

«Κατά πρώτον η Μπενφίκα δεν είναι άγνωστη σε μας, δεν είναι άγνωστη σε κανέναν βασικά, διότι όλοι την είδαν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα πρέπει να τη μελετήσουμε για να τη μάθουμε ακόμα καλύτερα, να είμαστε διαβασμένοι. Η Μπενφίκα έρχεται από ένα άλλο επίπεδο, στο οποίο εμείς είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε. Στα παιχνίδια με τη Σάλκε δείξαμε ότι μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια ομάδες σε αυτό το επίπεδο και αυτός είναι και ο στόχος στα παιχνίδια με τη Μπενφίκα, όταν αυτά με το καλό έρθουν».

-Σε τι επίπεδο θα μπορεί να είναι ο ΠΑΟΚ τον Φεβρουάριο;

«Καλύτερο απ' ότι τώρα, αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως τώρα. Ο σημερινός ΠΑΟΚ έχει αρκετές διαφορές από το ξεκίνημα της σεζόν, προς το καλύτερο, και θα έχει και άλλες διαφορές σε σχέση με τον ΠΑΟΚ του Φεβρουαρίου. Αυτό πιστεύω, αυτό βλέπω μέσα από τη καθημερινή δουλειά που γίνεται εδώ. Έχουμε βελτιωθεί και μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες μπορούμε να δείξουμε ακόμα καλύτερη εικόνα».

-Σκέφτεστε καθόλου το ζευγάρι με το οποίο θα διασταυρωθεί ο νικητής των αγώνων ΠΑΟΚ – Μπενφίκα;

«Γιατί να το κάνω αυτό; Μπορεί ο καθένας να το σκέφτεται, αλλά εμείς έχουμε μπροστά μας τη Μπενφίκα και με αυτή θα ασχοληθούμε. Δεν έχει και μεγάλη σημασία για εμάς, καθώς μας νοιάζει να δούμε το δικό μας αντίπαλο. Βέβαια, αυτό που γίνεται με τις κληρώσεις που είναι διπλές, είναι λίγο περίεργο».

-Ο ΠΑΟΚ βάζει σε σειρά προτεραιότητας τους θεσμούς που συμμετέχει;

«Όχι βέβαια. Προτεραιότητά μας είναι πάντα, και θα πρέπει να είναι πάντα το παιχνίδι που έρχεται. Στο κάθε θεσμό παίζεται ένας στόχος. Πάντα προσπαθείς να κάνεις το παν για να κερδίσεις το παιχνίδι και μετά να σκεφτείς το επόμενο».

-Η δουλειά για τα παιχνίδια με τη Μπενφίκα, πότε ξεκινάει;

«Τα παιχνίδια με τη Μπενφίκα γίνονται μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας. Με το νέο έτος, θα αρχίσουμε να βλέπουμε τα παιχνίδια τους και να μαθαίνουμε τον τρόπο παιχνιδιού τους, το στυλ τους. Έχουμε και δυο παίκτες που έχουν παίξει εκεί και αυτό μπορεί σε ένα βαθμό να μας βοηθήσει. Βέβαια, ο καθένας θα κάνει τη δουλειά του, εμείς να διαβάσουμε τη Μπενφίκα και οι παίκτες να προπονηθούν για να την αντιμετωπίσουν».

-Εσείς συνεχώς μιλάτε για βελτίωση της ομάδας και ο κόσμος μιλάει συνεχώς για την ενίσχυση της ομάδας. Ποιο είναι το μεταγραφικό πλάνο; Σε ποιες θέσεις θα αναζητήσετε παίκτες;

«Έχουμε κάνει τη μελέτη μας, ξέρουμε τι ψάχνουμε, αυτοί που θα πρέπει να ψάξουν, ξέρουν τι θα πρέπει να ψάξουν. Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για θέσεις, για παίκτες, για ονόματα, κάτι που ξέρω ότι θέλετε να γίνεται συνέχεια. Σας το είπα και νωρίτερα. Ο καθένας μέσα στην ομάδα πρέπει να κάνει τη δουλειά του, και τη κάνει. Οι παίκτες να δουλεύουν στις προπονήσεις, εμείς να είμαστε εκεί και να βοηθάμε την ομάδα να βελτιώνεται μέρα με την ημέρα και υπάρχουν και οι άνθρωποι που θα μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε την ομάδα, την οποία εμείς καθημερινά πρέπει να επιδιώκουμε να κάνουμε ολοένα και καλύτερη, είτε σε αυτή γίνουν αλλαγές, είτε όχι. Αυτή είναι η δουλειά μας. Πρέπει να έχουμε ένα ρόστερ έτοιμο να αντέξει ένα μεγάλο όγκο αγώνων. Φέτος, δεν αποκλείεται να δώσουμε κοντά στους 50-55 αγώνες. Σε αυτή τη περίπτωση πρέπει πρώτα να κοιτάζεις ώστε να έχεις βάθος στην ομάδα και στη συνέχεια κοιτάζεις για να έχεις ποιοτικούς παίκτες. Ξέρω ότι ο κόσμος θέλει συνεχώς να ακούει για καινούργιους παίκτες, και όπως κάθε ομάδα έτσι και ο ΠΑΟΚ αναζητά καινούργιους παίκτες, αλλά πάνω απ’ όλα πρέπει να κοιτάζεις τους δικούς σου παίκτες και αυτό κάνουμε καθημερινά, να δουλεύεις μ’ αυτούς, να τους έχεις έτοιμους για τα παιχνίδια. Οι αλλαγές δεν φέρνουν πάντα θετικό αποτέλεσμα».

-Μετά από έξι μήνες στην Ελλάδα, έχετε μάθει τον «Ελληνικό» τρόπο παιχνιδιού; Τις ιδιαιτερότητες του πρωταθλήματος; Ποια είναι η πρώτη σύγκριση σε σχέση με την Ολλανδία;

«Πλέον ξέρουμε καλά τι συμβαίνει στην Ελλάδα αναφορικά με τον τρόπο παιχνιδιού. Εδώ το πρωτάθλημα είναι πιο δυνατό και λιγότερο τεχνικό σε σχέση με την Ολλανδία. Αν συγκρίνεις τα δυο πρωταθλήματα, στην Ολλανδία οι ομάδες παίζουν με μεγαλύτερη αφέλεια, όσον αφορά την άμυνά τους. Νοιάζονται στο να δημιουργήσουν περισσότερο από τον αντίπαλο και όχι να καταστρέψουν. Στο Ολλανδικό πρωτάθλημα θα δεις πολλά γκολ, παιχνίδια που θα λήξουν 5-2 για παράδειγμα. Με τον Στέφενς έχουμε δουλέψει και στην Αυστρία εκεί που τα πράγματα μοιάζουν λίγο με την Ελλάδα, από την άποψη ότι για να κερδίσεις πρέπει να είσαι δυνατός στις μονομαχίες, να έχεις αντοχές».

-Οι Έλληνες νεαροί μειονεκτούν σε σχέση με τους υπόλοιπους, από την άποψη του ταλέντου και του τρόπου εκμάθησης ποδοσφαίρου;

«Η κάθε χώρα βγάζει τα δικά της ποδοσφαιρικά ταλέντα. Δεν μειονεκτούν οι Έλληνες παίκτες. Εγώ ξέρω ότι η Ελλάδα έβγαλε κάποιες φουρνιές παικτών που της έφεραν μια μεγάλη πειτυχία με τη κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, και τώρα, για δυο συνεχόμενες φορές, η Ελλάδα είναι στο παγκόσμιο κύπελλο. Και αυτό είναι ενδεικτικό κάποιων πραγμάτων, δεν μπορεί να τα αγνοήσεις αυτά».

Διαβάστε ακόμη...