"Με το όνομα δεν κερδίζεις τα παιχνίδια"

Ο Ισπανός τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Σανθ Χακόμπο, μίλησε  για τους στόχους της ομάδας και την επόμενη μέρα του αποκλεισμού από τη Σάλκε.
"Με το όνομα δεν κερδίζεις τα παιχνίδια"

Aναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Σανθ, ήδη ο ΠΑΟΚ έχει δώσει κάποια επίσημα παιχνίδια και έχεις σχηματίσει μια άποψη για την ομάδα. Ποιες είναι οι βλέψεις σας για τη φετινή σεζόν;

"Πρέπει να πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Το σημαντικό είναι δουλεύουμε κάθε μέρα και να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Τώρα δεν έχουμε παιχνίδι αυτήν την εβδομάδα, πάμε στη Βέροια την επόμενη αγωνιστική και έχουμε να σκεφτούμε αυτό το ματς. Μετά θα φέρουμε στο μυαλό μας το ευρωπαϊκό με την Σαχτιόρ. Το σημαντικό είναι να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Η εμπειρία μου από αυτά τα δύο χρόνια στον ΠΑΟΚ μου λέει ότι δεν παίρνεις το Πρωτάθλημα, κερδίζοντας Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό. Το παίρνεις, κερδίζοντας Βέροια, Τρίπολη και όλες αυτές τις ομάδες. Αν θες να κάνεις κάτι σημαντικό στο Πρωτάθλημα, πρέπει να κερδίζεις αυτά τα ματς με αυτούς τους αντιπάλους, ιδιαιτέρως εκτός έδρας που είναι πιο δύσκολα. Αργότερα, στα ντέρμπι όλοι έχουν το μυαλό τους να κερδίσουν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και γι'΄αυτό είπα ότι σημαντικό είναι να παίρνεις όλα τα παιχνίδια με τις μικρότερες ομάδες".

{dailymotion}x148o8y{/dailymotion}

Ο αποκλεισμός από τη Σάλκε σας άφησε μια πικρία;

"Ό,τι έγινε είναι παρελθόν. Δε χρειάζεται να μιλήσουμε γι' αυτό το παιχνίδι. Ήμασταν κοντά, δεν είχαμε τύχη, αλλά τώρα αυτό τελείωσε. Ήταν ένα όνειρο για εμάς. Ίσως την επόμενη χρονιά να είναι πιο πιθανό, αλλά τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε σε άλλα πράγματα. Όταν έπαιζα στην Ισπανία, παίξαμε στο Μπερναμπέου, αλλά αυτό είναι παρελθόν. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς, είναι να κοιτάξουμε το μέλλον".

Σανθ, τώρα πλέον αγωνίζεστε στο Europa League. Κληρωθήκατε με τρεις ομάδες που είναι στα μέτρα του ΠΑΟΚ. Πιστεύεις ότι μπορείτε να βγείτε πρώτοι στον όμιλο και να κάνετε μια καλή πορεία στο Europa League;

"Δεν κερδίζεις πάντα με το όνομα. Αν ήταν έτσι και εμείς θα είχαμε κερδίσει τον Παναιτωλικό. Αυτή η ομάδα από το Καζακστάν κέρδισε στα προκριματικά τη Σέλτικ, παρότι έχει μεγάλο όνομα. Αν θέλετε να σας πω ότι είμαστε καλύτεροι, ναι είμαστε, αλλά αυτό πρέπει να το δείξουμε. Πρέπει να τα κάνουμε όλα σωστά. Η Σαχτιόρ Καραγκαντί κέρδισε την ομάδα της Σκωτίας, τη Σέλτικ που είναι από τις πιο σημαντικές της Ευρώπης. Εντάξει, το ολλανδικό πρωτάθλημα είναι δυνατό και η Αλκμαάρ είναι μια καλή ομάδα. Εμείς μπορούμε να βγούμε πρώτοι στον όμιλο, αλλά αυτό πρέπει να το δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο. Με το όνομα δεν κερδίζεις τα παιχνίδια".

{dailymotion}x148pne{/dailymotion}

Έχεις ξεκινήσει βασικός αυτήν τη χρονιά. Πιστεύεις ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά για να κρατήσεις τη θέση;

"Προσωπικά, εγώ πάντα στην καριέρα μου κάνω το ίδιο. Πάω για προπόνηση κάθε μέρα, όπως και την προηγούμενη. Στην καριέρα μου είχα κάποιους σοβαρούς τραυματισμούς, ήμουν έξω για κάποιο καιρό. Είχα τραυματισμούς που με άφησαν έξω 4-5 μήνες. Όταν έρχεσαι κάποιες μέρες για προπόνηση το μυαλό σου μπορεί να μην είναι καθαρό. Τότε, που είχα τραυματιστεί ενώ έπαιζα στον ΠΑΟΚ, το σκεφτόμουν και στην Ισπανία που ήμουν σπίτι και έβλεπα τα ματς στην τηλεόραση. Το σημαντικό για έναν παίκτη είναι να προσπαθεί να μάθει, να προσπαθεί να δουλέψει όσο το δυνατόν καλύτερα. Όταν αυτό το δείχνεις στην προπόνηση, το δείχνεις μετέπειτα και στο παιχνίδι. Πιστεύω αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είχα έναν προπονητή στην Ισπανία που έλεγε "αν προπονείσαι άσχημα, παίζεις άσχημα, αν προπονείσαι καλά, μπορεί να μην παίξεις πάντα καλά, αλλά έχεις πιθανότητες να το καταφέρεις".

{dailymotion}x148q5a{/dailymotion}

Την περασμένη σεζόν αποκλειστήκατε στον ημιτελικό από τον Αστέρα Τρίπολης. Φέτος, πιστεύεις ότι μπορείτε να κατακτήσετε το Κύπελλο, ενώ παράλληλα υπάρχει και ο στόχος του πρωταθλήματος;

"Όλα είναι πιθανά. Μπορούμε να πούμε ότι θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, αλλά αυτά είναι το Μάιο και τώρα είναι Σεπτέμβριος. Μπορεί να λέμε ότι θα κερδίσουμε τη Βέροια, μπορούμε να λέμε ότι θα κερδίσουμε τον έναν, τον άλλον, αλλά αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας συνέχεια, είναι να έχουμε στόχο το πρωτάθλημα. Ξέρουμε ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο γιατί στην Ελλάδα μια ομάδα συνέχεια το κερδίζει. Δεν ξέρω αν το κερδίζει γιατί είναι συνέχεια η καλύτερη ή γιατί τους βοηθάνε οι διαιτητές οπότε θα πρέπει να παλέψουμε και κόντρα σε αυτό. Είναι πολύ δύσκολο και μετέπειτα πρέπει να κοιτάξουμε και το Κύπελλο. Την προηγούμενη σεζόν το κέρδισε ο Ολυμπιακός και πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός, αλλά είναι πολύ δύσκολο γιατί πας και παίξεις με κάποιες ομάδες στη Β' Εθνική, σε κακά γήπεδα και κακά στάδια. Μερικές φορές δεν έχεις και καθαρό μυαλό. Είναι το ίδιο όπως και στο Πρωτάθλημα. Αν δεν το αλλάξεις αυτό είναι αδύνατο να κερδίσεις κάτι. Πιστεύω ότι κάθε φορά πρέπει να κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Αυτό είναι το σημαντικό για εμένα και αυτό μου λέει η καριέρα μου και η εμπειρία μου. Όταν ακολούθησα αυτήν την τακτική, πάντα στο τέλος πετύχαινα κάτι σημαντικό".

{dailymotion}x148r1y{/dailymotion}

Πηγή: Sport24.gr

Διαβάστε ακόμη...