"Να δουλέψουμε στην τακτική..."

Θετική χαρακτήρισε την παρουσία της ομάδας στην προετοιμασία, ο Χούμπ Στέφενς, τονίζοντας όμως πως έχει ακόμα πολύ δρόμο σε τακτικό επίπεδο. Διπλωματικές ήταν και πάλι οι απαντήσεις του στα μεταγραφικά ζητήματα...
"Να δουλέψουμε στην τακτική..."

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του στα ΜΜΕ, μετά το τέλος του φιλικού με το ΑΠΟΕΛ :

 

Πως ανταποκρίθηκαν οι παίκτες; Ικανοποιήθηκε απ την προετοιμασία και τον αγώνα;

Παίξαμε καλά σήμερα, κάναμε ευκαιρίες απέναντι σε καλή ομάδα, και ανταποκριθήκαμε καλά. Δεν δώσαμε ευκαιρίες και τα πήγαμε καλά. Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα.

Διαπιστώνει πρόοδο στις προπονήσεις;

Νομίζω ναι. Αν δεν κάναμε πρόοδο θα είχαμε πρόβλημα. Δουλέψαμε καλά στην Αυστρία και νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε πολλά σε τακτικό επίπεδο από εδώ και πέρα. Από εδώ και πέρα θα δουλέψουμε στο θέμα του γκολ. Είμαι ικανοποιημένος όμως.

Παίζει ρόλο για εκείνον ο σχηματισμός στο γήπεδο; Αποφάσισε για σύστημα;

Δεν παίζαμε ούτε 4-4-2 αλλά ούτε ακριβώς 4-2-3-1. Αλλά δεν είναι τόσο σημαντικό. Πάντα είναι σημαντικό πως παίζεις εντός του γηπέδου, πως κινείσαι στην επίθεση. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι.

Ο ΠΑΟΚ είδαμε να θέλει να επιτεθεί με μεγαλύτερη ταχύτητα. Είναι δικό του αίτημα ή απλά η ομάδα το επιλέγει;

Φυσικά το ζητάμε. Θέλουμε το συντομότερο δυνατό να φεύγουμε στην επίθεση. Φυσικά το θέλουμε και πρέπει να δουλέψουμε σε κάποιες λεπτομέρειες. Και σήμερα παρότι δεν ήταν πολύ καλό το γήπεδο, προσπαθήσαμε να παίξουμε έτσι.

Η σημερινή ενδεκάδα είναι στο μυαλό του η βασική; Ή ακόμα δεν έχει καταλήξει;

Για την ώρα είχαμε και κάποιες απουσίες. Του Λόπεζ, του Λαζάρ, του Πάμπλο που είναι κουρασμένος. Θα έχουμε λοιπόν περισσότερες επιλογές στο άμεσο μέλλον. Όλοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Ακόμα κι αν πούμε πως έμοιαζε με βασική ενδεκάδα, και μένουν πολλές μέρες ακόμα.

Για τον Νέσιντ;

Μου είπε πως έκανε κάποιες εβδομάδες προπονήσεων. Θα τον δούμε τις επόμενες ημέρες όταν θα έρθει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη για προπονήσεις. Δεν μπορώ να πω από τώρα για το επίπεδό της φυσικής του κατάστασης.  Φυσικά είμαι χαρούμενος από την ποιότητα του παίκτη.  Αλλά τον γνωρίζω και ξέρω για τις δυνατότητές του.  Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Νομίζω πως θα είναι καλά, όμως μέχρι να τον δω ζωντανά δεν μπορώ να σχολιάσω.

Για μεσοεπιθετικό;

Δεν θα τον επιλέξω εγώ. Θα το κάνουμε όλοι μαζί. Θέλουμε να φέρουμε ποδοσφαιριστές καλούς για την ομάδα, όπως με τον Νέσιντ που έφερε νέα χαρακτηριστικά στην ομάδα. Όταν θα είναι έτοιμος θα μας δώσει πολλά. Με τον νέο ποδοσφαιριστή που θα έρθει, θα έχουμε μεγάλο ρόστερ, αλλά θα πρέπει να δώσουμε και πολλούς αγώνες. 

Διαβάστε ακόμη...