Χαλκιάς: «Αν παίζαμε αλλού θα είχαμε πιθανότητες να πάρουμε κάτι»

Την κατάκτηση του πρωταθλήματος έθεσε ως στόχο στα επόμενα δύο χρόνια ο διεθνής τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Κώστας Χαλκιάς, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής.
Χαλκιάς: «Αν παίζαμε αλλού θα είχαμε πιθανότητες να πάρουμε κάτι»

Ο διεθνής τερματοφύλακας τόνισε ότι "ο λόγος που ανανέωσα το συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ είναι η επιθυμία που έχω να πάρω με τον ΠΑΟΚ, αυτό που δυστυχώς δεν κατάφερα να πάρω φέτος. Τα δυο χρόνια που θα μείνω στον ΠΑΟΚ θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να πετύχει ο ΠΑΟΚ αυτό που αξίζει να πετύχει και με βάση την αγωνιστική του δυναμική και με βάση την ιστορία της ομάδας και όλοι καταλαβαίνετε τι εννοώ".

Για τις ήττες στα τρία τελευταία ματς ο Χαλκιάς είπε ότι "η ομάδα ξεκίνησε από την αρχή της σεζόν με κάποιους στόχους και δεν είναι έξω απ' αυτούς. Μέσα από τις εμφανίσεις που έκανε δημιουργήθηκαν κάποιες προσδοκίες σ' εμάς και στον φίλαθλο κόσμο του ΠΑΟΚ, αλλά, δυστυχώς, δεν καταφέραμε να πετύχουμε τη μεγάλη επιθυμία όλων μας, που ήταν, να το ξεκαθαρίσουμε, η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε σ' αυτά τα τρία τελευταία παιχνίδια, αλλά ήταν λογικό, γιατί, πριν το Χαριλάου, τελευταία φορά ηττηθήκαμε τον Νοέμβριο στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ, δυστυχώς, δεν είχε τον σεβασμό που έπρεπε να έχει με βάση την απόδοσή του. Σε καμία περίπτωση δεν ζητήσαμε βοήθεια από κανέναν. Δεν θέλουμε να ευνοούμαστε και να αδικείται καμία ομάδα. Ζητάμε τον σεβασμό, που δεν είχαμε σε αρκετά παιχνίδια κατά την διάρκεια του πρώτου και δεύτερου γύρου, αλλά και στο κομβικό παιχνίδι στο Χαριλάου, που ήταν ένα κακό παιχνίδι για το ελληνικό πρωτάθλημα αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Οι άνθρωποι που ήρθαν να παίξουν και ονομάζονται διαιτητές... Δεν μπορεί ό,τι με κόπο δημιουργήσαμε να έρχονται κάποιοι να τα σβήνουν.

Εάν ο ΠΑΟΚ αγωνιζόταν σε κάποια άλλη χώρα, σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα θα είχε περισσότερες πιθανότητες να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Αλλά στην Ελλάδα είμαστε...

Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Κάποιος που δεν είναι αθλητής δεν μπορεί να καταλάβει, ότι όταν σου κλέβουν, εντός εισαγωγικών το λέω, την προσπάθεια, είναι πολύ δύσκολο να ανασυνταχθείς. Έχουμε όμως δυο παιχνίδια εντός έδρας, τα οποία πρέπει να τα πάρουμε και να ξεκινήσουμε με την καλύτερη συγκομιδή βαθμών την αποτυχημένη διαδικασία των πλέι οφ, στην οποία όλες οι ομάδες που συμμετέχουν είναι πολύ δυνατές ομάδες.

Δουλέψαμε πάρα πολύ επί 1,5 χρόνο, πετύχαμε αρκετά, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε σ' αυτό. Θα προσπαθήσουμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στα πλέι οφ και να διορθώσουμε τα λάθη μας, ώστε να μην παρουσιάσουμε το περσινό πρόσωπο. Θα προσπαθήσουμε για τα καλύτερο δυνατό στα πλέι οφ. Και επαναλαμβάνω, ότι θέλουμε απλά το 50-50 από τη διαιτησία στα πλέι οφ".

Για το εάν χωράει αυτοκριτική στην εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο Χαριλάου ο Χαλκιάς παραδέχτηκε ότι "δεν ήμασταν έτσι όπως έπρεπε να ήμασταν στο Χαριλάου, αλλά για να μπορούσαμε να πάρουμε κάτι σ' αυτό το παιχνίδι θα έπρεπε να γίνουν τρομερά πράγματα. Το να μένουμε, όμως, στο συγκεκριμένο παιχνίδι μόνο πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει στην ομάδα. Αλλά με γεμίζει αυτοπεποίθηση όταν βλέπω την αντιμετώπιση που έχει η ομάδα. Πιστεύω ότι φοβούνται τον ΠΑΟΚ, δεν θέλουν, δεν περίμεναν να φτάσει ο ΠΑΟΚ ψηλά. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να συγκριθεί σε καμία περίπτωση με το μπάτζετ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Άρα έχουμε κάνει ήδη υπέρβαση".

Τόνισε ακόμα αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στον τομέα διαιτησία ότι "ο ΠΑΟΚ στις όχι καλές του μέρες έχασε βαθμούς, ενώ με άλλες ομάδες δεν συνέβη αυτό. Δυστυχώς στο Χαριλάου η γηπεδούχος ομάδα ήθελε μόνο και μόνο να κόψει βαθμούς από τον αντίπαλο. Ελπίζω στα πλέι οφ τα παιχνίδια να παιχτούν σωστά, όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, για να μην θεωρούνται όλα δεδομένα".

Κλείνοντας, για την περσινή αποτυχία στα πλέι οφ, ο διεθνής γκολκίπερ υπογράμμισε ότι "υπήρχε μεγάλη αισιοδοξία και χαρά για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, αλλά έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στα πλέι οφ πέρυσι. Αυτό μας το έχει επισημάνει και ο προπονητής, ότι είναι ένα μίνι πρωτάθλημα και δεν έχει καμία σχέση με την κανονική περίοδο. Εάν μείνουμε στις πολύ καλές εμφανίσεις θα έχουμε χάσιμο μόνο. Η διαδικασία των πλέι οφ είναι μια διαδικασία τακτικής με την καλή έννοια, γιατί είναι παιχνίδια μέσα και έξω. Πρέπει να τα ξεχάσουμε όλα και να σκεφτόμαστε μόνο τα πλέι οφ. Παίζει σημαντικό ρόλο και η ψυχολογία σ' αυτά τα παιχνίδια".

Διαβάστε ακόμη...