A+ A A-

Η Συνέντευξη Τύπου


Ο Θοδωρής Ζαγοράκης για όλα!

Τι είπε για της δηλώσεις Σάντος, για τις μεταγραφέςτο προπονητικό κέντρο
του "άφαντους" επιχειρηματίες και τους πολιτικούςΟ Θοδωρής Ζαγοράκης για όλα!

Τι είπε για της δηλώσεις Σάντος, για τις μεταγραφέςτο προπονητικό κέντρο
του "άφαντους" επιχειρηματίες και τους πολιτικούς
Για τα οικονομικά, τα αγωνιστικά, τα μεταγραφικά αλλά και όλα τα άλλα σημαντικά θέματα που απασχολούν την διοίκηση της ΠΑΕ, μίλησαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Θόδωρος Ζαγοράκης, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Παπαδόπουλος, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ο κ. Παπαδόπουλος, υπεύθυνος για τα οικονομικά της εταιρείας, έκανε έναν συνολικό οικονομικό απολογισμό για το πρώτο εξάμηνο της θητείας της αλλά και για τις παραπέρα προοπτικές, όπως αυτές διανοίγονται στο παρόν και το μέλλον.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στους αριθμούς που χαρακτηρίζουν την σημερινή κατάσταση της ομάδας και είπε πως ο ΠΑΟΚ με την σημερινή του διοίκηση παρέλαβε ταμείο 3.025 ευρώ τον περασμένο Ιούνιο και έκτοτε εισπράχθηκαν 6.731.631 ευρώ, μικτά, σε μετρητά και επιταγές. Από αυτά έγιναν πληρωμές με 5.718.817 ευρώ μετρητά και 942.250 με επιταγές, άρα το υπόλοιπο του ταμείου του ΠΑΟΚ ήταν στις 31-12-07 70.564 ευρώ, εκ των οποίων μόνο 337 ευρώ σε μετρητά και τα υπόλοιπα σε επιταγές.

Εκ των χρημάτων αυτών ο κ. Παπαδόπουλος διευκρίνισε πως διετέθησαν 1,3 εκατομ. ευρώ στην εφορία για τρέχουσες και παλιές οφειλές της ΠΑΕ και άλλο ένα παρόμοιο ποσό σε παλιούς ποδοσφαιριστές και προπονητές. Όλα τα υπόλοιπα διετέθησαν σε διάφορους τρίτους από οφειλές της ομάδας και έξοδα της ΠΑΕ. Ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει, εκτός δυο περιπτώσεων, όλους τους διακανονισμούς των παλιών χρεών προς τρίτους. Ο κ. Παπαδόπουλος διευκρίνισε ακόμα πως από τις εισπράξεις των αγώνων της ΠΑΕ στα ταμεία καταλήγει κατά μέσο όρο το 48% και όλα τα υπόλοιπα αποβαίνουν προς ποσοστά άλλων φορέων.

"Στις 30-6-07 παραλάβαμε χρέη 40.2 εκατομμυρίων ευρώ και ο ΠΑΟΚ πλήρωσε 1,3 εκατ. ευρώ σε φόρους που κατά 70% οφείλονταν από προηγούμενες διοικήσεις. Αύριο η διοίκηση της ΠΑΕ θα καταβάλει στην εφορία 245 χιλιάδες ευρώ και η πρώτη δόση της χορηγίας δεν αρκεί για να πληρωθεί έστω αυτή η υποχρέωση. Στο τέλος Ιουνίου του 2008 ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι κερδοφόρος και αν ξεκινούσαμε τώρα από μηδενική αφετηρία η ομάδα θα είχε κέρδη με την διαχείριση που γίνεται" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης στην συνέχεια πήρε τον λόγο και απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για όλα τα θέματα που αφορούν τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης και τον ίδιο από την θέση του προέδρου.

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά της διοίκησης για την δουλειά που κάνουν για τον ΠΑΟΚ. Η περίοδος που διανύουμε είναι η δυσκολότερη και το ξέραμε αυτό από την αρχή που αναλάβαμε. Τα νούμερα που ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος είναι δυσάρεστα αλλά αυτά είναι και θα λέμε πάντα την αλήθεια. Εχουμε την υποχρέωση και θα το κάνουμε να ενημερώνουμε τον κόσμο γιατί πρέπει να μαθαίνει την αλήθεια και αυτήν δεν θα την κρύψουμε ποτέ" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ.

Για το επίμαχο θέμα των χρεών της ΠΑΕ, ο Ζαγοράκης είπε: "Ο κόσμος δεν περιμένει διαγραφή χρεών ούτε και μεις. Απλά αυτοί που τα δημιούργησαν κάποτε πρέπει να τα πληρώσουν. Εχουν γίνει αγωγές και αν χρειαστεί θα γίνουν και άλλες από την πλευρά μας για το ζήτημα αυτό".

Για την συμπεριφορά του κόσμου στο γήπεδο ο Θοδωρής Ζαγοράκης είπε: "Εφτασε σε πολύ καλό επίπεδο η συμπεριφορά του κόσμου και το θεωρώ αδιανόητο να μπαίνουν κάποια πρόστιμα που δεν είναι δικαιολογημένα. Σήμερα η επιτροπή εφέσεων μας καλεί να πληρώσουμε 25 χιλιάδες ευρώ. Τις 22 για τον αγώνα της Τρίπολης και είναι κάπως παράλογο αυτό. Στο σημείο που έφτασε ο ΠΑΟΚ υπεύθυνη είναι η Πολιτεία, που έδειξε ανοχή ενώ γνώριζε πως δεν πληρώνονταν ούτε ο ΦΠΑ. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι και νομίζουμε πως η Πολιτεία πρέπει να δείξει την ανάλογη προσοχή στα προβλήματα που έχουμε".

Για την εξυγίανση είπε: "Να μιλήσω για λίγο για τον προπονητή. Με το που ανέλαβε το πρώτο που του είπα είναι να λέμε την αλήθεια και τον ξέρω γιατί έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πείραξε τόσο πολύ κάτι που είπε. Θα είμαστε δεμένοι κι έτσι θα προχωρήσουμε. Η σχέση προπονητή και παικτών είναι τέλεια. Να ρωτήσετε και τους ίδιους τους παίκτες. Το ότι η ομάδα δεν είναι καλά αγωνιστικά το βλέπουμε και το ξέρουμε. Ας ψαχτούν οι ίδιοι οι παίκτες γιατί πρέπει να πάμε καλύτερα. Βάσει πλάνων κάθε χρόνο η ομάδα θα μπορεί να αυξάνει το μπάτζετ κατά 20%. Η εξυγίανση και οι μεταγραφές δεν είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους. Υπάρχουν δυο άνθρωποι εκτός διοίκησης που βοηθούν και μας στηρίζουν και θα το κάνουν και στην αγορά μετοχών. Δεν θέλω να αποκαλύψω τα ονόματα τους γιατί δεν το θέλουν. Για την ενίσχυση και τον προγραμματισμό μεταγραφών καθόμαστε από τον Οκτώβριο και Νοέμβριο και θέλουμε να ενισχύσουμε την ομάδα. Δεν είναι εφικτό να γίνει γιατί δεν ξέρουμε από πού θα μας έρθει. Όταν δεν έχεις 5-10 χιλιάδες για προκαταβολή τότε υπάρχει πρόβλημα. Αυτοί οι άνθρωποι βοήθησαν. Και ακόμα και σ΄ αυτούς τους παίκτες που έφυγαν, οι ίδιοι άνθρωποι βοήθησαν σημαντικά.

Ο Δεκέμβριος είναι η πιο δύσκολη περίοδος για μεταγραφές. Ψάχνουμε να βρούμε ικανούς παίκτες που να είναι επένδυση και για το μέλλον. Ο παίκτης που ήρθε χθες, ήρθε για 6 μήνες αλλά θα μπει σε διαδικασία απόκτησης το καλοκαίρι. Ολες οι άλλες περιπτώσεις είναι για να βοηθήσουν άμεσα και δεν μας πιάνει πανικός. Περισσότερο από μένα δεν ενδιαφέρεται κανείς για να πάει καλά η ομάδα".

Για την δημιουργία αθλητικού κέντρου που ο ΠΑΟΚ δεν έχει, είπε: "Αυτό για μένα είναι το όνειρό μου. Το είπα το καλοκαίρι και το πρώτο πράγμα που είπαμε ήταν αυτό. Θα πω κάτι ότι είμαστε σε καλό δρόμο και σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κάτι σίγουρο. Ο χώρος είναι επιλεγμένος δεν μπορώ να πω κάτι άλλο τώρα".

Η άποψή του για την ομάδα: "Υπάρχουν προβλήματα και οι παίκτες κάνουν υπομονή και δεν μιλάνε. Εχουν να πληρωθούν τρεις μήνες. Τους το είχα πει ό,τι αυτό το τρίμηνο θα έχουμε πρόβλημα. Το είχαμε πει ότι θα κάνουμε πρωταθλητισμό στην εξυγίανση. Όχι ότι θα αδιαφορήσουμε για την ομάδα. Από αυτήν εξαρτώνται όλα. Ειδικά στα εκτός έδρας είναι απογοητευτική η πορεία της ομάδας και πρέπει να λυθεί άμεσα. Ολοι πρέπει να το δουν και πρέπει να αλλάξει. Ημουν εκεί πριν από λίγες μέρες στα αποδυτήρια και σας λέω ότι στενοχωριούνται όλοι. Το καλοκαίρι θα δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Με τα χιλιάδες προβλήματα που υπάρχουν δεν είναι εύκολο. Το μειονέκτημα για τον προπονητή είναι ότι δεν έκανε την προετοιμασία το καλοκαίρι. Σίγουρα του χρόνου θα είμαστε απαιτητικοί όλοι μας. Φέτος δεν μπορούμε γιατί στο βασικό στάδιο δεν ήταν μαζί. Οσο για τους παίκτες είναι κρίμα να στενοχωριούνται γιατί δεν κερδίζουν αυτό που πρέπει ειδικά εκτός έδρας παιχνίδια".

Για την διαιτησία στο πρωτάθλημα είπε: "Μας ενδιαφέρει να κάνουμε ομάδα. Για την διαιτησία, σίγουρα γίνονται λάθη και μπορεί να είναι λάθη ανθρώπινα. Δεν θα σταθούμε στο θέμα αυτό".

Για το θέμα κατασκευής γηπέδου και της Επιτροπής που συστάθηκε τόνισε: "Η επιτροπή υπάρχει και τον πρώτο λόγο τον έχει ο Ερασιτέχνης στο θέμα γηπέδου. Δεν θέλω να μπούμε στο σημείο αυτό σε συζητήσεις. Οταν δεν υπάρχει κάτι δεδομένο τότε δεν μπορούμε να συζητάμε".

Για τις μεταγραφές: "Η δική μου φιλοσοφία είναι ότι όλα αγοράζονται και όλα πωλούνται στο ποδόσφαιρο. Πάντα με γνώμονα το συμφέρον του ΠΑΟΚ θα λειτουργήσουμε αν και τώρα δεν υπάρχει κάποια πρόταση. Τώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη πρόταση για κανέναν από τους παίκτες μας. Συζητήσεις ανεπίσημες που ενδεχομένως γίνονται δεν θεωρούνται επίσημες προτάσεις. Ολοι έχουν ρήτρα και αν θέλει κάποιος να τους πληρώσει μπορεί να τους πάρει. Δεν έχουμε την διάθεση να τους ξεπουλήσουμε πάντως".

Για το θέμα της ουσιαστικής συμπαράστασης από επιχειρηματίες σύμφωνα και με τις υποσχέσεις τους είπε: "Μου είπαν επιχειρηματίες μπες μπροστά και εμείς θα βοηθήσουμε, αλλά αυτό δεν έγινε. Αλλά δεν θα τους κατονομάσω γιατί είναι άτιμο κάτι τέτοιο. Όταν έχεις να κάνεις με την τσέπη του άλλου δεν μπορείς να παίζεις.

Οι πολιτικοί πρέπει να κάνουν το καθήκον τους και έκαναν το καθήκον πολιτικοί που δεν έχω πρόβλημα να τους κατονομάσω όπως ο νομάρχης κ. Ψωμιάδης, ο κ. Καλαφάτης και ο κ. Φώλιας στο θέμα της χορηγίας, που είναι κοντά στην ομάδα και βοήθησαν. Η Πολιτεία είναι υπεύθυνη για την κατάντια του ΠΑΟΚ και πρέπει να δράσει ανάλογα".

Για την συνεργασία με τον Βρύζα είπε: "Με τον Ζήση μας συνδέει αδελφική σχέση. Τον έβλεπα που στενοχωριόταν που δεν έπαιζε. Μόνος του πήρε την απόφαση. Κάναμε συζήτηση και ανάλαβε το πόστο. Είναι η καλύτερη "μεταγραφή" γιατί θέλω να είμαι εγώ σε τέτοια θέση και με την παρουσία του Ζήση είναι σαν να είμαι ο ίδιος. Τώρα δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ. Στις μεταγραφές γίνονται πολλά και το ξέρετε.

Σύντομα θα ανακοινωθεί και άλλο όνομα σε μεταγραφή σε θέση που πονάει η ομάδα. Δεν λέω τίποτα άλλο. Υπάρχει πρόγραμμα παρακολούθησης παικτών και ονόματα που δεν νομίζω ό,τι πρέπει να αναφερθούν τώρα. Με την παρουσία του Ζήση αλλάζουν πολύ τα πράγματα στις μεταγραφές. Εγώ είμαι και λίγο προληπτικός. Με τις τιμές και παρόμοια δεν τα πάω καλά. Με το τέλος της χρονιάς θα τον τιμήσουμε γιατί ο Ζήσης έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό πρωτάθλημα και τον ΠΑΟΚ".

 

Για τα επί μέρους προβλήματα είπε: "Όταν αναλαμβάνεις πρόεδρος από ποδοσφαιριστής δεν ξέρεις τι σε περιμένει. Ξέραμε ότι είναι τεράστιο το βάρος αλλά δεν υπολογίσαμε τι βάρος είναι αυτό. Εχω κάνει λάθη και θα κάνω λάθη, χωρίς να υπάρχει κάτι εσκεμμένο και λόγω προκατάληψης. Θα γίνονται λόγω απειρίας και με τον καιρό θα τα ελαττώσουμε όσο γίνεται. Εχουμε δώσει μεγάλο βάρος στα τμήματα υποδομής και είμαστε τυχεροί που είναι κοντά τρεις άνθρωποι που διοικούν το τμήμα".

Για τις σχέσεις με την Σούπερ Λιγκ ο κ. Βιολίδης συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΟΚ συμπλήρωσε: "Είναι άριστες οι σχέσεις με την Σούπερ Λιγκ και παίζει μεγάλο ρόλο η προσωπικότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη. Ο ΠΑΟΚ ήταν γενικότερα σε μια απαξίωση και αυτό προσπαθούμε να το βελτιώσουμε. Υπάρχει δυσπιστία όταν τους λέμε ότι είμαστε από τον ΠΑΟΚ".

Για τον Σικαμπάλα ειπώθηκε πως ο ΠΑΟΚ δικαιώνεται με ποσό 990 χιλιάδων ευρώ και η υπόθεση είναι στο CAS. "Εχουμε κάνει αγωγή για την ασυμφωνία στα οικονομικά" είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Κλείνοντας ο κ. Ζαγοράκης είπε γενικά: "Ο κόσμος του ΠΑΟΚ να περιμένει ό,τι η ομάδα θα αποκτήσει την αίγλη για να γίνει πραγματικά ΠΑΟΚ. Εδώ και μιάμιση ώρα μιλάμε μόνο για προβλήματα και είναι στενάχωρο αυτό γιατί δεν μιλάμε μόνο για ευχάριστα. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι σε μια διοίκηση του ΠΑΟΚ. Για μένα ακόμα δυσκολότερο που είμαι καινούργιος. Κάθε μέρα μαθαίνουμε. Ολοι οι συνάδελφοί μου, έχουν κάποια επιχείρηση και κάτι ξέρουν. Για μένα είναι πολύ δύσκολο".

Τέλος στην προοπτική να παίξει ο ΠΑΟΚ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ακόμα και αν κερδίσει βαθμολογικά την θέση, ο κ. Παπαδόπουλος συμπλήρωσε: "Είναι πολύ δύσκολο να παίξει στο ΟΥΕΦΑ η ομάδα, ακόμα και αν βγει στη διοργάνωση αυτή. Εκτός και αν ολοκληρωθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Δεν είναι εύκολο. Η ομάδα θα βρει το δρόμο της είμαστε σίγουροι".

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010 21:33

Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν δικαίωμα να σχολιάσουν.

Τι γραφουν τα ΜΜΕ

 • Για τον ΠΑΟΚ
 • Για τους αντιπαλους
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
MOD_NEWS_PRO_GK4_NSP_PREV MOD_NEWS_PRO_GK4_NSP_NEXT
Έτοιμος να παλέψει

Έτοιμος να παλέψει

18-01-2020 | paok24.com

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

17-01-2020 | acpaok.gr

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
MOD_NEWS_PRO_GK4_NSP_PREV MOD_NEWS_PRO_GK4_NSP_NEXT
Το πανόραμα του Κυπέλλου

Το πανόραμα του Κυπέλλου

14-01-2020 | paokrevolution.net

Έτσι έρχεται ο ΟΦΗ

Έτσι έρχεται ο ΟΦΗ

14-01-2020 | inpaok.com

Έτσι έρχεται η ΑΕΚ

Έτσι έρχεται η ΑΕΚ

11-01-2020 | inpaok.com

Paokmania.Gr - To ανεξάρτητο site των οπαδών του ΠΑΟΚ | All rights reserved.