«Σπάνιας ομορφιάς το γκολ του Σάλπι»

Στα δύο γκολ που πέτυχε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στην προχθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στην Κέρκυρα αναφέρθηκαν πέντε παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ομάδας.
«Σπάνιας ομορφιάς το γκολ του Σάλπι»

Αναλυτικά οι δηλώσεις των Σταύρου Σαράφη, Νέτο Γκουερίνο, Γιώργου Κωστίκου, Χρήστου Δημόπουλου και Κυριάκου Αλεξανδρίδη στα «Σπορ του Βορρά»:

Γιώργος Κωστίκος: «Το πρώτο γκολ του Σαλπιγγίδη είναι εξαιρετικό. Και θα πω, ότι είναι πιο δύσκολο σε εκτέλεση από εκείνο που είχα πετύχει σε αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Τότε, μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα είχε "σκάσει" ατο έδαφος και εγώ έκανα το ανάποδο ψαλίδι για να μπει η μπάλα στα δίχτυα. Προχθές ο Κατσουράνης έκανε την σέντρα και απευθείας ο Σαλπιγγίδης, στον αέρα, βρήκε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα. Είναι σπάνιας ομορφιάς το γκολ. Και το δεύτερο όμως, ήταν πολύ ωραίο».

Σταύρος Σαράφης: «Το πρώτο γκολ που σημείωσε ο Σαλπιγγίδης είναι ίσως το πιο ωραίο που έχουμε δει ατο πρωτάθλημα. Και το δεύτερο ήταν πολύ καλό, όμως η αξία του πρώτου γκολ με ανάποδο ψαλίδι είναι ανεκτίμητη. Σπάνια βλέπουμε τέτοια γκολ στο πρωτάθλημα. Είναι γκολ περισσότερο μουντιαλικό. Ό,τι και να πούμε για τον Δημήτρη είναι λίγο. Πρόκειται για ένα μεγάλο επιθετικό με φοβερή εμπειρία από τους ευρωπαϊκούς αγώνες αλλά και από την συμμετοχή του με την εθνική ομάδα στο Μουντιάλ και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Και είναι πολύ μεγάλη υπόθεση πως ο ΠΑΟΚ έχει αυτόν τον παίκτη στο ρόστερ του. Έχει παίξει παντού ο Δημήτρης και προσφέρει συνεχώς».

Νέτο Γκουερίνο: «Προσωπικά πιστεύω ότι ο Δημήτρης είναι ο καλύτερος και πιο ολοκληρωμένος επιθετικός. Πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ, δεν δίνει απάντηση σε κανέναν, απλά αποδεικνύει πως είναι σε ετοιμότητα για να βοηθήσει την ομάδα του. Η εμπειρία του παίζει σημαντικό ρόλο γιατί μην ξεχνάτε πως ο Δημήτρης έχει αγωνιστεί σε Μουντιάλ, ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και έχει μόνιμη παρουσία στις μεγάλες διοργανώσεις, θα τον βοηθήσουν πολύ και τα δύο γκολ που πέτυχε, ειδικά το πρώτο που είναι σπάνιας ομορφιάς».

Χρήστος Δημόπουλος: «Με τα δύο γκολ με ανάποδο ψαλίδι, πιστεύω ότι ο Δημήτρης θα το πάρει πάνω του για τη συνέχεια. Το πρώτο γκολ που πέτυχε, είναι γκολάρα. Γιατί κάνει το ανάποδο ψαλίδι απευθείας μετά την σέντρα που δέχθηκε από τον Κατσουράνη. Θα τον βοηθήσει και ψυχολογικά για τη συνέχεια, καθώς αυτά τα δύο γκολ, ήταν τα πρώτα για το 2013. Πιστεύω πως και στα δύο γκολ λειτούργησε το ένστικτο του σκόρερ για τον Δημήτρη. Πλέον πήρε μπρός για τα καλά. Και ο ΠΑΟΚ έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, θέλω όμως να βλέπω την ομάδα παραγωγική έως το τέλος».

Κυριάκος Αλεξανδρίδης: «Τα δύο υπέροχα γκολ που πέτυχε, αποτελούν μία δικαίωση της αγωνιστικότητας που δείχνει στο γήπεδο. Είναι κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ ο Σαλπιγγίδης. Μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του στη συνέχεια».

Διαβάστε ακόμη...