Σάντος: "Ξέρουμε ποιος είναι ο Παναθηναϊκός"

"Είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Τίποτα παραπάνω.  Για μένα δεν υπάρχουν παιχνίδια περισσότερο ή λιγότερο σημαντικά".
Σάντος: "Ξέρουμε ποιος είναι ο Παναθηναϊκός"
Η προσπάθεια αποφόρτισης της πίεσης, αδιαμφισβήτητα, ήταν φανερή από την πλευρά του Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος προπονητής παρέθεσε συνέντευξη Τύπου ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, σημειώνοντας ότι «πρέπει να κάνουμε ότι κάναμε και στους προηγούμενους αγώνες», τονίζοντας ότι «ελπίζω να ανταποκριθούν σωστά οι παίκτες σε ένα παιχνίδι που το χαρακτηρίζουν παιχνίδι-τίτλου», αλλά ήταν κάθετος αναφορικά με την τακτική που θα πρέπει να ακολουθήσει ο Δικέφαλος για να κερδίσει.

"Είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Τίποτα παραπάνω. Όλοι ξέρουν ποιες είναι οι σκέψεις μου, διότι για μένα δεν υπάρχουν παιχνίδια περισσότερο ή λιγότερο σημαντικά. Κι όπως σε όλα τα παιχνίδια, εμείς θέλουμε να δείξουμε τα στοιχεία που μας έχουν οδηγήσει ως εδώ. Οι παίκτες το ξέρουν. Κάθε εβδομάδα γράφουμε στον πίνακα, ποια θα πρέπει να είναι η νοοτροπία και αυτή δεν πρέπει να αλλάξει, ανεξαρτήτου αντιπάλου και έδρας. Αναγνωρίζουμε τη δύναμη του αντιπάλου και ο οποίος έχει ξεκάθαρος στόχου. Εδειξε ότι είναι δυνατή ομάδα στο χθεσινό παιχνίδι και του αξίζουν συγχαρητήρια. Πρέπει να χαιρόμαστε με τέτοιες επιτυχίες που είναι σημαντικές για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ελπίζουμε ότι εμείς θα έχουμε τη τύχη με το μέρος μας", είπε αρχικά και αναφέρθηκε στην συνταγή της επιτυχίας.

"Θέλουμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι"
"Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι ότι πετύχαμε μέχρι σήμερα. Το έχουμε ξαναπεί ότι οι στόχοι της ομάδας είναι συγκεκριμένοι. Θέλουμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι κι αυτό είναι το πρώτο πράγμα που γράφω στον πίνακα. Αυτό έκανα σε όσες ομάδες εργάστηκα. Γράφω επίσης, τι είναι σημαντικό να κάνουμε, για να πάρουμε τη νίκη. Θα πρέπει να έχουμε καλές τοποθετήσεις στον αγωνιστικό χώρο για να επιτιθέμεθα και να αμυνόμαστε σωστά. Χρειάζεται να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι, ζωντανοί, οργανωμένοι είτε η μπάλα είναι στα πόδια μας είτε όχι. Μιας και το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα λαθών, πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη, να έχουμε πάθος και αποφασιστικότητα. Να πηγαίνουμε πρώτοι και δυνατοί σε όλες τις διεκδικήσεις. Να μην μας κατηγορήσει κανείς για έλλειψη δουλειάς και να έχουμε προσωπικότητα για να έχουμε τον έλεγχο του αγώνα, δίχως νευρικότητα και άγχος. Άρα θα πρέπει να παίξουμε με μυαλό. Αυτή είναι η συνταγή της νίκης. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο και με σκοπό να ανταποκριθούμε σωστά", συμπλήρωσε.

"Ξέρουμε ποιος είναι ο Παναθηναϊκός"
Ο Σάντος αντέδρασε όταν ρωτήθηκε για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Καβάλα, λέγοντας ότι «αυτά τα πράγματα δεν υπάρχουν. Μόνο στην Ελλάδα λέγονται αυτά. Δηλαδή ότι ο Παναθηναϊκός έγινε μικρή ομάδα επειδή έχασε από τη Καβάλα και μετά έγινε μεγάλη επειδή κέρδισε στη Ρόμα. Εγώ ξέρω ποιος είναι ο Παναθηναϊκός και πρόκειται για έναν σπουδαίο αντίπαλο. Δεν χρειάζεται εξάλλου να δούμε τα αποτελέσματα για να μάθουμε ποιον αντιμετωπίζουμε. Εμάς μας απασχολεί ο Π.Α.Ο.Κ. βαδίζουμε σε ένα συγκεκριμένο δρόμο και δεν θέλουμε να παραστρατήσουμε. Μας ενδιαφέρει μόνο ο Π.Α.Ο.Κ.», είπε.

Ρωτήθηκε μάλιστα για το αν άλλαξε κάτι στον τρόπο προπόνησης. «Κάναμε την ίδια προετοιμασία όπως με τον αγώνα με τα Γιάννινα. Προσωπικά, καθημερινά δουλεύω 10 ώρες ανεξαρτήτου αντιπάλου. Δεν άλλαξε κάτι. Είδαμε τον αντίπαλο και κρίνουμε βάσει της συνολικής εικόνας του Παναθηναϊκού». Σε ερώτηση σχετική με την τακτική του Παναθηναϊκού, απάντησε ότι «θα πρέπει να μας απασχολεί ο γενικότερος τρόπος τακτικής του Παναθηναϊκού. Ξέρουμε τα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών του, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του. Δεν πρόκειται να παίξουμε μαν του μαν σε όλους τους παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα".

"Τραυματισμοί θα υπάρχουν πάντα"
Ο Πορτογάλος προπονητής ρωτήθηκε και για τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. «Τραυματισμοί θα υπάρχουν πάντα, δεν πρέπει όμως να αλλάζει κάτι στην ομάδα. Τους τελευταίους 2-3 μήνες, ο Μουσλίμοβιτς έχει παίξει σε περίπου τρεις αγώνες. Υπάρχουν κι άλλοι παίκτες στην ομάδα. Σε ότι αφορά τον Γκαρσία, είναι σε δύσκολη κατάσταση, είναι θλιμμένος λόγω του θανάτου της μητέρας του, αλλά το αντιμετώπισε με καλό τρόπο. Προπονείται με την ομάδα, δείχνοντας μεγάλη διάθεση για να επιστρέψει κοντά στην ομάδα. Είναι 100% έτοιμος, οπότε έχει μεγάλη πιθανότητα να αγωνιστεί», είπε.

"Δύσκολα κατανοώ τις αποβολές"
Για τις συνεχόμενες αποβολές παικτών του Π.A.Ο.Κ. ο Σάντος είπε: "Έχουμε μιλήσει για το συγκεκριμένο ζήτημα το οποίο δύσκολα το κατανοώ. Τις περισσότερες φορές προέρχονται από παιδικά λάθη. Δεν είναι δηλαδή περιπτώσεις που βγαίνει ο αντίπαλος στην κόντρα και αναγκάζεσαι να τον κόψεις, ρισκάροντας με την κάρτα. Είναι περιπτώσεις που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Ωστόσο, είναι ένα ζήτημα το οποίο περνάει από το χέρι του κάθε ποδοσφαιριστή. Δηλαδή, ο λόγος για τον οποίον ο Αραμπατζής πήρε τις δύο κάρτες στα Γιάννινα, είναι τελείως διαφορετικός από την περίπτωση του Βιεϊρίνια".

Περί Σαλπιγγίδη και αντιδράσεων...
Ρωτήθηκε για την αντίδραση των φιλάθλων, δεδομένης της επιστροφής του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο γήπεδο της Τούμπας. «Ο Σαλπιγγίδης είναι παίκτης του Παναθηναϊκού, θα κοιτάξει το καλύτερο για την ομάδα του κι εμείς το καλύτερο για τη δική μας ομάδας. Να είναι ο εαυτός τους και να βοηθήσουν περισσότερο γίνεται την ομάδα. Ξέρουμε την σημασία που έχει, οπότε θέλουμε να μας στηρίξουν όσο πιο δυνατά μπορούν σε όλους τους τομείς του αγώνα, ακόμη κι αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, διότι είναι πολύ σημαντική η ώθηση που δίνουν στην ομάδα».

Κάπου εκεί τέθηκε το κατά πόσο οι παίκτες του έχουν την εμπειρία από αγώνες αυτής της σημασίας. «Περισσότεροι από τους παίκτες δεν έχουν ζήσει και δεν έχουν προσωπική εμπειρία. Έχουμε βέβαια 3-4 παίκτες που είναι συνηθισμένοι να αγωνίζονται σε παιχνίδια τίτλου όπως πολύς κόσμος θεωρεί αυτό που ακολουθεί. Πρέπει να το ζήσουμε και μετά το βίωμά μας. Ελπίζω ότι δεν θα επηρεαστούν αρνητικά οι παίκτες, από την σημασία του αγώνα. Τους είπα άλλωστε ότι πρέπει να είμαστε ο εαυτό μας και να κάνουμε, ότι κάναμε μέχρι σήμερα».

Σε ερώτηση για το «αν ο Π.Α.Ο.Κ. πάει να κατακτήσει το πρωτάθλημα;», απάντησε ότι «πάμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια κι αν το καταφέρουμε, σίγουρα έχουμε πιθανότητες. Δεν μας δημιουργεί πίεση και νευρικότητα. Δεν έχουμε επιπλέον στόχο, σε σχέση με αυτόν που ξεκινήσαμε και μην περιμένετε να πω διαφορετικά πράγματα».

Πηγή: sport.gr

Διαβάστε ακόμη...