"Πολλοί αξιόλογοι νεαροί στην ομάδα"

Ο συνεργάτης του Γιώργου Δώνη, Μίοντραγκ Μένταν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους του Τύπου που βρίσκονται στο Άρνεμ, μίλησε για την πορεία της προετοιμασίας του Δικεφάλου, τονίζοντας πως εντυπωσιάστηκε από την πληθώρα αξιόλογων νεαρών στην ομάδα.
"Πολλοί αξιόλογοι νεαροί στην ομάδα"

Για το γεγονός ότι παρακολουθεί τα ημίχρονα των φιλικών αγώνων από την κερκίδα, ανέφερε: «Έχω συνηθίσει στα πρώτα ημίχρονα να είμαι στην κερκίδα στο πρώτο ημίχρονο, για να βλέπω τα καλά και τα άσχημα. Βλέποντας, ενημερώνω τηλεφωνικά τον Μάκη Αγγελίνα και δουλεύουμε πιο σωστά και πιο καλά. Αυτό ήταν ιδέα του κ. Δώνη. Ξεκίνησε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια της Λάρισας και όταν πήγαμε στην ΑΕΚ, το κάναμε σε κάθε παιχνίδι. Κάποιες φορές έβλεπα όλο το παιχνίδι από την κερκίδα. Υπάρχουν και έδρες στην Ελλάδα που δε μπορείς να κάθεσαι. Είναι ανάλογα με το παιχνίδι και που παίζουμε».

Για τον πρώτο του μήνα στον ΠΑΟΚ και αυτά που συνάντησε στην μέχρι τώρα προετοιμασία, σημείωσε: «Δεν περίμενε κανένας μας να βρούμε τόσο αξιόλογους νεαρούς παίκτες. Μας έκανε μεγάλη εντύπωση. Δουλεύαμε και στον Ατρόμητο με μικρούς και μας αρέσει, αλλά στον ΠΑΟΚ, ούτε στα πιο καλά μας όνειρα δεν περιμέναμε να έχει 10-12 νεαρούς παίκτες, να κάνουν σωστά ότι τους ζητάς. Μας κάνει μεγάλη και πολύ καλή εντύπωση».

Για το πότε θα μπορεί η ομάδα να στηριχθεί στους νεαρούς, υποστήριξε: «Αυτό θα γίνει σε βάθος χρόνου. Η πείρα μας δείχνει ότι μετά από ένα εύλογο διάστημα, 3-4 μηνών, θα μπορούμε να βασιστούμε σ' αυτούς. Στην αρχή είναι πολύ δύσκολα. Να βασιστούμε πάνω στον Παναγιωτούδη και τον Σταφυλίδη, τους οποίους δε τους θεωρώ μικρούς. Ο Σταφυλίδης, έπαιξε αγώνες πέρσι, έπαιξε με την εθνική, θεωρείται μεγάλος».

Για το επίπεδο ετοιμότητας της ομάδας, ενόψει του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα, τόνισε: «Θα είμαστε έτοιμοι. Όχι στο 100% αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Για τη συνεργασία του με τον Δώνη, είπε: «Είμαι από το 2002 σαν παίκτης, μέχρι το 2004. Μετά μου το σταμάτησε ο ίδιος ο Δώνης, μου είπε να πάω να βγάλω το δίπλωμα. Είναι πολύ ανοικτός τύπος και μιλάει πολύ. Προφανώς αυτά που του έλεγα εγώ σαν παίκτης, του άρεσαν. Εχω τελειώσει δύο χρόνια στη Σερβία, που είναι μια βάση και θα έπρεπε τώρα να πάω στη Σερβία για δύο μήνες για να πάρω το δίπλωμα».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ, δήλωσε: «Ο στόχος είναι όπως πάντα για τον ΠΑΟΚ, να πάμε όσο πιο ψηλά στο πρωτάθλημα, να το κατακτήσουμε αν γίνεται, να πάμε στον τελικό Κυπέλλου, να προχωρήσουμε στην Ευρώπη όσο πιο μακριά γίνεται και να βγάλουμε καινούργιους παίκτες από τους μικρούς».

Για πως ήρθε στην Ελλάδα, ανέφερε: «Το 1995 είχα μία πρόταση από το Βέλγιο και από την Ελλάδα. Ηταν δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μου τότε και η μαμά μου, μου είπε «πήγαινε εκεί στους δικούς μας». Ήρθα στον Πανηλειακό τότε».

Διαβάστε ακόμη...