Συνέντευξη τύπου του Μπρούνο Τσιρίλο

Πρέπει να παίξουμε με καρδιά και να έχουμε ηρεμία.Να μπούμε με πάθος και δύναμη.
Συνέντευξη τύπου του Μπρούνο Τσιρίλο
Για τον αγώνα με την ΑΕΚ μίλησε σήμερα ο Μπρούνο Τσιρίλο. Ο Ιταλός αμυντικός του Π.Α.Ο.Κ. τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι εύκολο παιχνίδι. Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι παίζουμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Είναι διαφορετικό από αυτό με τον άρη. Φυσικά για μένα θα είναι και συναισθηματικά σημαντικός αγώνας γιατί πέρασα δύο καταπληκτικά χρόνια στην ΑΕΚ. Όμως όταν θα ξεκινήσει ο αγώνας, θα δώσω τα πάντα για να κερδίσει ο Π.Α.Ο.Κ. Τα συναισθήματα μπαίνουν στην άκρη».

Για το γεγονός ότι ο Π.Α.Ο.Κ. δεν έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα και για το τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει ο Ιταλός αμυντικός είπε: «Πρέπει να παίξουμε με καρδιά και να έχουμε ηρεμία. Ότι κάναμε δηλαδή στο παιχνίδι με τον αρη. Να μπούμε με πάθος και δύναμη. Αυτό είναι το μυστικό για να κερδίσουμε ένα μεγάλο παιχνίδι».

Για τα προβλήματα της ΑΕΚ και κατά πόσο όλο αυτό το κλίμα περνάει στους παίκτες του Π.Α.Ο.Κ. ο Μπρούνο Τσιρίλο απάντησε: «Σίγουρα η ΑΕΚ δεν περνάει μία καλή περίοδο και ίσως να μην υπάρχει καλό κλίμα στο στάδιο. Όμως εμείς ξέρουμε ότι παίζουμε με μία καλή ομάδα. Πρέπει να μπούμε στο γήπεδο, να είμαστε ήρεμοι, να ξέρουμε ότι είμαστε μία καλή ομάδα και να κερδίσουμε».

Για την ασυνεννοησία που υπάρχει κάποιες φορές στην άμυνα του Π.Α.Ο.Κ. ο έμπειρος αμυντικός τόνισε: «Πρώτα απ΄ όλα πρέπει να ξέρουμε ότι στο γήπεδο παίζει και μία άλλη ομάδα. Θα ήταν φαινόμενο να μην δεχθούμε ποτέ γκολ. Οπωσδήποτε παρατηρούνται τέτοια λάθη. Κάθε εβδομάδα όμως δουλεύουμε για το καλύτερο δυνατό. Κάθε πρωί που ξυπνάω σκέφτομαι πως θα γίνω καλύτερος. Πάντα υπάρχει τρόπος βελτίωσης. Ο αρης έκανε ευκαιρίες, ήμασταν τυχεροί σε κάποιες φάσεις, όμως για εμάς το θέμα είναι να βελτιωνόμαστε. Πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης».

Για την επιστροφή αρκετών παικτών που αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών, ο Τσιρίλο επισήμανε: «Σίγουρα είμαστε ικανοποιημένοι που λύνονται αυτά τα προβλήματα. Είμαστε όμως ένα γκρουπ 23-24 παικτών. Για μένα αυτό που έχει σημασία είναι να μην υπάρχει τραυματίας. Θα παίξει ρόλο ότι όλοι είμαστε ετοιμοπόλεμοι. Θα είναι θετικό αυτό γιατί θα υπάρχει ένας υγιής ανταγωνισμός γιατί όλοι θέλουν να κερδίσουν μία θέση στην ενδεκάδα. Σε ότι αφορά τους παίκτες, είναι και θέμα προπονητή».

Για τον πανηγυρισμό του στα γκολ με τον αρη, αλλά και το τι θα κάνει αν σκοράρει ο ίδιος είπε: «Ήταν ένα παιχνίδι που υπήρχε μία φανταστική ατμόσφαιρα. Εξαρτάται πάντα από τον αγώνα και την στιγμή. Η αλήθεια είναι ότι μόνο για την αξία που έχει ο αγώνας αυτός για την πόλη, σε κάνει να αντιδράς πιο υπερβολικά σε κάποιο γκολ. Είχα την τύχη να παίξω πολλά ντέρμπι στην καριέρα μου, όμως η ατμόσφαιρα και το κλίμα που είδα στην Ελλάδα δεν το βρίσκεις πουθενά. Αναγκαστικά σε κάνει να αντιδράς πιο υπερβολικά».

Όσο για το τι τον προβληματίζει περισσότερο από την ΑΕΚ, ο Τσιρίλο δήλωσε: «Δεν μας είπε κάτι συγκεκριμένο ο προπονητής για τους παίκτες της ΑΕΚ. Δεν μας τρομάζει τίποτα. Προσωπικά φοβάμαι μόνο τον θάνατο. Θα είναι πολύ δύσκολος αγώνας όμως θα κάνουμε τα πάντα να μην δεχθούμε γκολ και να πετύχουμε γκολ».

Για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό και το ποίο θα ήταν το αποτέλεσμα που ο ίδιος προτιμά για… το συμφέρον του Π.Α.Ο.Κ. απάντησε χαρακτηριστικά: «Το αποτέλεσμα που προτιμώ είναι να… κερδίσει ο Π.Α.Ο.Κ. την ΑΕΚ. Έχω μια νοοτροπία να μην κοιτάζω τι κάνουν οι άλλοι. Δεν με ενδιαφέρουν αυτά. Πρέπει να κοιτάξουμε εμείς το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να κερδίζουμε και να ελπίζουμε ότι θα χάσουν και οι άλλες δύο ομάδες κάποιον βαθμό».

Για το πως έχει βιώσει ο Μπρούνο Τσιρίλο τους πρώτους τέσσερις μήνες στην Θεσσαλονίκη και το πόσο αλλάζει η εικόνα του από τον αγωνιστικό χώρο στην καθημερινή του ζωή, όπου παρουσιάζεται σαφώς πολύ ήρεμος, ο Ιταλός αμυντικός τόνισε: «Σε όλες τις ομάδες που έχω πάει μου κάνουν την ίδια ερώτηση. Είμαι ένας καλός άνθρωπος που κάνω μία ήρεμη ζωή και προσπαθώ να κάνω την ζωή μου ήρεμη στο σπίτι. Το πάθος μου το δημιουργεί το ποδόσφαιρο. Μου αρέσει πολύ να παίζω και να κερδίσω. Δεν είναι κάτι περίεργο. Όλη την εβδομάδα είμαι ήρεμος και κάνω τις προπονήσεις μου. Όταν έρχεται η Κυριακή, βγάζω όλο μου το πάθος στον αγώνα. Από εκεί και έπειτα είμαι πολύ ικανοποιημένος στην Θεσσαλονίκη. Μου αρέσει πολύ και η ομάδα. Στην αρχή τα πράγματα ήταν δύσκολα. Οι φίλαθλοι περίμεναν κάποια πράγματα από εμένα. Είδα όμως ότι οι φίλαθλοι με αγαπούν. Αν και οφείλω να παραδεχθώ ότι στην αρχή είχα ένα δύσκολο ξεκίνημα, με την βοήθεια και του κόσμου τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Με αγαπούν και θέλω να τα δίνω όλα γι΄ αυτούς».

Διαβάστε ακόμη...